Vidim da opet ima lijepih ljudi koji su "čuli" nesto.
Pa mark jedno obično pitanje. koja je razlika između OBAVEZNOG PREKRŠAJNOG NALOGA I PREKRŠAJNOG NALOGA.
Da li ovo znači da jedan policajac iz temeljne policije nesmije napisat obavezni prekršajni nalog ili prekršajni nalog nego samo ekipa iz prometne. (e sada da ti odmah izbijem odgovor, jer vidim da si iz zg-a)( Da li ekipa kad zaustavlja po gradu sa patrolama,npr:znači prođeš kraj autobusnog kolodvora (8.policijska postaja) na onom zelenom valu kroz crveno svijetlo i tebe vidi policajac temeljne policije. On tebi ne smije napisat OPN ili PN jer on "NEMA OVLASTI" kako si ti rekao. I sada znači on tebe uvede u blok, pa kada dode u postaju to treba nosit nekome iz prometne, a prometne postaje su u Zagrebu samo 2 to su hainzlova i lučko i sad to tamo nosit pa naci nekoga tko ce tebi napisat kaznu pa mu objasnit sve........
Čisti primjer tvoje teorije kako bi se to po tebi trebalo radit. A kad budeš radio u policiji ili imao nekoga koga možeš upitat kako i šta onda piši jer ovako izbijaš narodu novce iz džepa neznajući o čemu pričaš.
I da čekam tvoj odgovor na ono prvo pitanje.
Hvala
Znam ja dobro o čemu pričam, ali vidim da ti na žalost ne znaš i ja ne lupam teorije iz glave i ne vadim zakone koji su svima dostupni i svi ih možemo pročitati bez brige
Da čitaš sa razumijevanjem shvatio bi da nisam napisao kako policajac, iz kako ti kažeš temeljne policije, ne smije napisati prekršajni nalog, nego da ne smiju dati interventnoj taj nalog, nego ga mora ispuniti prometni policajac te navesti djelatnika interventne kao svjedoka.
I ne radim u policiji, nego je to provjerena informacija od kolege policajca. Također ne govorim drugima da nemaju pojima o čemu pričaju, a da ne znam niti da li je točno ono o čemu ja pričam, kao što to ti navodiš. No, sorry ti si očito pametniji i od policajca pa ti i onako moj odgovor neće ništa značiti jer ja nemam pojma tako da samo se ti drži svojih "provjerenih" teorija pa se nadam da će ti pomoći u životu
E da, da ti odgovorim i na tvoje prvo pitanje, što se odnosi na razliku između prekršajnog naloga i obaveznog P N. Za razliku od prekršajnog naloga, kod OPN možeš podnjeti prigovor Prekršajnom sudu, ali je nakon toga odluka suda konačna i na nju više nema žalbi kao prije kod prekršajnog da bi se ubrzao postupak. Uveo se najčešće za po njima manje kazne, makar danas više niti jedna kazna na žalost nije mala...
Te još nešto zanima, ili ti se niti ova moja tvrdnja koju sam "čuo" ne sviđa?