Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: kazna bez vozacke  (Posjeta: 14689 )

0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Shema

• Tržnica : (0)
  • forumski skuteraš
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: Skuta?a
Odg: kazna bez vozacke
« Odgovori #20 : 23 Ožujak, 2009, 00:02:10 »
pa da si baš puno možeš pomoči ne vjerujem.napravio si prekršaj i mislim da tu nema pomoči......mislim žalbe i te stvari......jer bi se onda svi izvukli koji su učenici i nemaju primanja......

btw...koliko si ti napisali kaznu?

Molim one BEZ ISKUSTVA u ovakvim slučajevima da NEPIŠU, jer mogu reć krivu informaciju momku.

Ništa, doće ti poziv za sud, sudac će te pitat jel ti ovo prvi prekršaj (ako je, a a ko i nije prvi, ti mu kažeš da ti je PRVI put), lipo mu kažeš da si učenik, prolažiš sa 4,5, uz to se baviš aktivno sportom, polažeš trenutno i pri kraju si, i oprostit će ti bez brige.

Ako sam ja mogao 14 (riječima: četrnaest) kazni (vozačka u svim slučajevima, nekad kaciga, nekad rega itd...) riješiti na takav način, možeš i ti jednu. :icon_thumright:

Offline Shema

• forumski skuteraš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #21 : 23 Ožujak, 2009, 00:04:50 »
cekaj cekaj cekaj...ako nista ne potpises a ni ne dobijes??? nema kazne ni suda??? jer ni ja nisam nis dobio ni potpiso a na sp-u me copio

Tada te stavlja u evidenciju misleći, tj. imajući na umu da ti je to prvi put, a vjeroajtno ti nije ;D

Nemora značiti da neće dobiti poziv za sud, ja sam 14 puta zapisan u policjskom kompu da su me štopali, nikad nisam ništa potpisivao (nisu mi davali da potpišem), a redovito sam dobivao pozive za sud.

Bio sam od tih 14 prekršaja njih 9,10 sigurno na sudu. Ostali trebaju doći.

Offline Shema

• forumski skuteraš
« Odgovori #22 : 23 Ožujak, 2009, 00:06:17 »
od moje proslo 2 godine

Nema to nikakve veze, meni su kazne znale doć za 15-ak dana, a znale su i za 7 mjeseci.

Neznam po kojem principu to ide, al ide :icon_biggrin:

Offline Shema

• forumski skuteraš
« Odgovori #23 : 23 Ožujak, 2009, 00:08:42 »
Da napomenem, da su svi ti prekršaji bili pod starim zakonom, jedino ovaj što sam prošli utorak išao je bio pod novim zakonom, koji je rigorozniji 16 puta.
Ali ako dosad nisi kažnjavan, nemaš brige.
Samo ajde na sud i pravi se ko najveća poštenjačina na svitu koja ni mrava nebi pregazila, i naravno sve najbolje reci o sebi tamo :icon_biggrin:

Offline igor27

• forumski skuteraš
  • Mjesto: Varaždin
  • Moj Skuter: Hornet 600
  • Moja Kaciga: Shoei xr1000
  • MojSetup: na kaj da ga denem
  • MojSpuh: Akrapović
« Odgovori #24 : 23 Ožujak, 2009, 20:47:07 »
i kaj sam ja krivo rekel ???.......rekel sam možda bude dobil možda ne....možda ga je zapisal samo radi evidencije za drugi put.....i nisam rekel da 100% nebude ništa dobil.........

i nemoj mi molim te pričat o iskustvu....dok sam ja MILICIJI bježal sa apncom ti još nisi u planu bil...tak da oladi malo :laughing7:
kupujem zadnji blatobran za hornet 600 2008

Offline skky

• forumski biciklist
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Karlovac
  • Moj Skuter: Yamaha aerox
  • Moja Kaciga: HJC CS-14
« Odgovori #25 : 26 Ožujak, 2009, 20:58:57 »
dali ti je policajac rekao iznos kazne i članak po kojem si kažnjen? Kad te policija zaustavi imaš 2 opcije, platiti kaznu odmah na licu mjesta i tako izbjeći plaćanje sudskih troškova, ili ići na sud se žaliti! Mislim da nećeš dobit nikakvu kaznu jel nisi ništa potpisao!
Život je previše kratak da bi bio shvaćen previše ozbiljno!

Offline Hinjavac

• OPREZ na tržnici
  • forumski biciklist
  • *
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Capljina/Metkovic/Zagreb
  • Moj Skuter: VXR
  • MojSetup: Malossi:tork,multivar,delta,belt i filteri oba dovoljno za sad
  • MojSpuh: Serdarevi?
« Odgovori #26 : 01 Travanj, 2009, 08:40:00 »
VIdim da dio ekipe piše nebuloze pa da to riješimo.

Ako ti policajac ne da da potpišeš, to je pretežito jer si arogantan, Tako da ti jednostavno napiše nije htio potpisati ili još gore ako odbiješ potpisati onda ti još nadopiše koju kaznu. Neda ti kaznu u ruke jer samo sa kaznom se ti možeš žaliti. A ovako nemaš kazne, nemaš žalbe unese se u komp i pa-pa idemo na sud.  Ako ti kaznu da u ruku imaš u dojnjem desnom kutu PRAVNI LIJEK u kojem ti fino piše da uz predočenje kazne (tj. broja kazne (to ti je ono 511-19-xx/xx-opn-x/09)) ne možeš uložiti žalbu.

Nisam siguran za čl. i st pogledam poslijepodne ali mislim da je to to.

Iz zspc-a 2008 čl.223

1) U vozačku dozvolu upisuju se sve kategorije motornih i priključnih vozila kojima vozač ima pravo upravljati sukladno odredbama ovoga Zakona.
(2) Vozač ima pravo upravljati samo onim vozilima i kategorijama vozila koje su upisane u vozačkoj dozvoli.
(3) Novčanom kaznom u iznosu od 2.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač koji upravlja vozilom one kategorije koja nije upisana u njegovu vozačku dozvolu.

Kažem napišem još poslijepodne koji točno čl i st ali to bi trebalo biti to. I to ti je pisao po starom 1000kn ako ti je pisao.
Letio sam i sa trosovincem a ne sa 2 tocka.

Offline deky_vk

• OPREZ na tržnici
  • Tržnica : (-1)
  • forumski skuteraš
  • *
  • ma ko još stavlja multivar i 25-icu na sp-a
  • Mjesto: Vinkovci-kvart
  • Moj Skuter: SP180
  • Moja Kaciga: pitanje dana kad idem po novu kacigu
  • MojSetup: a
  • MojSpuh: stock
« Odgovori #27 : 01 Travanj, 2009, 09:02:54 »
ja nisam nista potpisivao i svejedno mi je nakon 5-6 mjeseci dosao poziv za sud a ja vec zaboravio na to heheh
EKIPA IZ KVARTA(štekanje,kvart,pomfrit)

da,da,da kad sam ja to znao :)

Offline Drnda

• WANTED
  • moderator
  • Tržnica : (+8)
  • maxi forumaš
  • 095 911 3440
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Opuzen
  • Moj Skuter: Sr 70 R, KTM 625 SMC
  • Moja Kaciga: Held,Nolan
  • MojSetup: Polini sport, polini hi speed
  • MojSpuh: Mhr replica
« Odgovori #28 : 01 Travanj, 2009, 15:12:24 »
na svu srecu jos mi nije doslo, a 9 .4. idem polagati B kategoriju( samo jos ispit iz voznje) pa cu se probati izvuci nekako, to znaci da bih za 10 dana trebao imati dozvolu i moliti se da me ne kazne.. jbg ja sam kriv i to priznajem...
Uvijek vozi samo onolko koliko ti uvlačenje fuzera dopušta

Offline Mark

• forumski skejter
  • **
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: Derbi GP1 50 Open
« Odgovori #29 : 01 Travanj, 2009, 20:23:45 »
VIdim da dio ekipe piše nebuloze pa da to riješimo.

Ako ti policajac ne da da potpišeš, to je pretežito jer si arogantan, Tako da ti jednostavno napiše nije htio potpisati ili još gore ako odbiješ potpisati onda ti još nadopiše koju kaznu. Neda ti kaznu u ruke jer samo sa kaznom se ti možeš žaliti. A ovako nemaš kazne, nemaš žalbe unese se u komp i pa-pa idemo na sud.  Ako ti kaznu da u ruku imaš u dojnjem desnom kutu PRAVNI LIJEK u kojem ti fino piše da uz predočenje kazne (tj. broja kazne (to ti je ono 511-19-xx/xx-opn-x/09)) ne možeš uložiti žalbu.

Nisam siguran za čl. i st pogledam poslijepodne ali mislim da je to to.

Iz zspc-a 2008 čl.223

1) U vozačku dozvolu upisuju se sve kategorije motornih i priključnih vozila kojima vozač ima pravo upravljati sukladno odredbama ovoga Zakona.
(2) Vozač ima pravo upravljati samo onim vozilima i kategorijama vozila koje su upisane u vozačkoj dozvoli.
(3) Novčanom kaznom u iznosu od 2.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač koji upravlja vozilom one kategorije koja nije upisana u njegovu vozačku dozvolu.

Kažem napišem još poslijepodne koji točno čl i st ali to bi trebalo biti to. I to ti je pisao po starom 1000kn ako ti je pisao.

:toothy12:
Nije mu dao da potpiše jer ga je najvjerojatnije interventna zaustavila, a oni nemaju papire za pisanje prekršajnih naloga te onda oni zovu prometnu, a prometna policija njima nesmije dat te prekrsajne naloge, nego prometni policajac ispunjava u svoje ime izvjesce o pocinjenom prekrsaju, ali stavlja tog djelatnika intervente kao svjedoka jer je on uocio prekrsaj.
Zato se ne moze pisat prekrsajni nalog i zato se nis ne potpisuje jer se na tom izvjescu nema što potpisati ;)
Tako da se tu ne radi o nikakvoj arogantnosti  :icon_biggrin:

Offline Drnda

• WANTED
  • moderator
  • maxi forumaš
  • 095 911 3440
« Odgovori #30 : 01 Travanj, 2009, 20:40:43 »
nop nitko nije bio arogantan i tako te sheme... nego me je lik zapisao a sam napravio prekrsaj, ja rekao da mi je prvi put, nemam primanja, ucenik itd. onda je rekao da mi je kazna 1000 kn.. bla bla.. ja pitao jel to sve, on rekao je.. mozes ici...

Offline Mark

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #31 : 01 Travanj, 2009, 21:22:47 »
nop nitko nije bio arogantan i tako te sheme... nego me je lik zapisao a sam napravio prekrsaj, ja rekao da mi je prvi put, nemam primanja, ucenik itd. onda je rekao da mi je kazna 1000 kn.. bla bla.. ja pitao jel to sve, on rekao je.. mozes ici...

Da, zapisao je sve tvoje podatke i o kojem prekršaju se radi tako da može poslije uručiti prometnom policajcu koji je "ovlašten" za pisanje prekršajnog naloga.

Offline Drnda

• WANTED
  • moderator
  • maxi forumaš
  • 095 911 3440
« Odgovori #32 : 01 Travanj, 2009, 21:27:28 »
ma dobiti cu B kategoriju sa 8 dana, pa valjda ce mi e smilovati, jer rekao sam tako plavcu ali on mi je napisao kaznu isto... a jbg sta ces sada, ako dodje i kada dodje snaci cu e nekako

Offline shegy

• Tržnica : (+3)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: PŽ-ZG-KA
  • Moj Skuter: aprilia sr ditek, jogurt, cr250
« Odgovori #33 : 02 Travanj, 2009, 11:07:15 »
kolega prije mj dana uhvacen i dobi 5300 kn i juce se zalio na sudu.. priznao da je kriv i da ja mazno motor starcima... i sad ceka daljnje rjesenje!!
KAD SI GLADAN, NISI SVOJ

Offline skky

• forumski biciklist
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Karlovac
  • Moj Skuter: Yamaha aerox
  • Moja Kaciga: HJC CS-14
« Odgovori #34 : 02 Travanj, 2009, 20:52:26 »
kolega prije mj dana uhvacen i dobi 5300 kn i juce se zalio na sudu.. priznao da je kriv i da ja mazno motor starcima... i sad ceka daljnje rjesenje!!
koliko je prekršaja napravio kad je dobio toliku kaznu?!
Život je previše kratak da bi bio shvaćen previše ozbiljno!

Offline Hinjavac

• OPREZ na tržnici
  • forumski biciklist
  • *
« Odgovori #35 : 02 Travanj, 2009, 23:00:28 »
Vidim da opet ima lijepih ljudi koji su "čuli" nesto.

Pa mark jedno obično pitanje. koja je razlika između OBAVEZNOG PREKRŠAJNOG NALOGA I PREKRŠAJNOG NALOGA.

Da, zapisao je sve tvoje podatke i o kojem prekršaju se radi tako da može poslije uručiti prometnom policajcu koji je "ovlašten" za pisanje prekršajnog naloga.

Da li ovo znači da jedan policajac iz temeljne policije nesmije napisat obavezni prekršajni nalog ili prekršajni nalog nego samo ekipa iz prometne. (e sada da ti odmah izbijem odgovor, jer vidim da si iz zg-a)( Da li ekipa kad zaustavlja po gradu sa patrolama,npr:znači prođeš kraj autobusnog kolodvora (8.policijska postaja) na onom zelenom valu kroz crveno svijetlo i tebe vidi policajac temeljne policije. On tebi ne smije napisat OPN ili PN jer on  "NEMA OVLASTI" kako si ti rekao. I sada znači on tebe uvede u blok, pa kada dode u postaju to treba nosit nekome iz prometne, a prometne postaje su u Zagrebu samo 2 to su hainzlova i lučko i sad to tamo nosit pa naci nekoga tko ce tebi napisat kaznu pa mu objasnit sve........

Čisti primjer tvoje teorije kako bi se to po tebi trebalo radit. A kad budeš radio u policiji ili imao nekoga koga možeš upitat kako i šta onda piši jer ovako izbijaš narodu novce iz džepa neznajući o čemu pričaš.

I da čekam tvoj odgovor na ono prvo pitanje.

Hvala

Offline Mark

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #36 : 03 Travanj, 2009, 01:19:08 »
Vidim da opet ima lijepih ljudi koji su "čuli" nesto.

Pa mark jedno obično pitanje. koja je razlika između OBAVEZNOG PREKRŠAJNOG NALOGA I PREKRŠAJNOG NALOGA.

Da li ovo znači da jedan policajac iz temeljne policije nesmije napisat obavezni prekršajni nalog ili prekršajni nalog nego samo ekipa iz prometne. (e sada da ti odmah izbijem odgovor, jer vidim da si iz zg-a)( Da li ekipa kad zaustavlja po gradu sa patrolama,npr:znači prođeš kraj autobusnog kolodvora (8.policijska postaja) na onom zelenom valu kroz crveno svijetlo i tebe vidi policajac temeljne policije. On tebi ne smije napisat OPN ili PN jer on  "NEMA OVLASTI" kako si ti rekao. I sada znači on tebe uvede u blok, pa kada dode u postaju to treba nosit nekome iz prometne, a prometne postaje su u Zagrebu samo 2 to su hainzlova i lučko i sad to tamo nosit pa naci nekoga tko ce tebi napisat kaznu pa mu objasnit sve........

Čisti primjer tvoje teorije kako bi se to po tebi trebalo radit. A kad budeš radio u policiji ili imao nekoga koga možeš upitat kako i šta onda piši jer ovako izbijaš narodu novce iz džepa neznajući o čemu pričaš.

I da čekam tvoj odgovor na ono prvo pitanje.

Hvala
Znam ja dobro o čemu pričam, ali vidim da ti na žalost ne znaš i ja ne lupam teorije iz glave i ne vadim zakone koji su svima dostupni i svi ih možemo pročitati bez brige ;)
Da čitaš sa razumijevanjem shvatio bi da nisam napisao kako policajac, iz kako ti kažeš temeljne policije, ne smije napisati prekršajni nalog, nego da ne smiju dati interventnoj taj nalog, nego ga mora ispuniti prometni policajac te navesti djelatnika interventne kao svjedoka.
I ne radim u policiji, nego je to provjerena informacija od kolege policajca. Također ne govorim drugima da nemaju pojima o čemu pričaju, a da ne znam niti da li je točno ono o čemu ja pričam, kao što to ti navodiš. No, sorry ti si očito pametniji i od policajca pa ti i onako moj odgovor neće ništa značiti jer ja nemam pojma tako da samo se ti drži svojih "provjerenih" teorija pa se nadam da će ti pomoći u životu  :icon_thumright:

E da, da ti odgovorim i na tvoje prvo pitanje, što se odnosi na razliku između prekršajnog naloga i obaveznog P N. Za razliku od prekršajnog naloga, kod OPN možeš podnjeti prigovor Prekršajnom sudu, ali je nakon toga odluka suda konačna i na nju više nema žalbi kao prije kod prekršajnog da bi se ubrzao postupak. Uveo se najčešće za po njima manje kazne, makar danas više niti jedna kazna na žalost nije mala...
Te još nešto zanima, ili ti se niti ova moja tvrdnja koju sam "čuo" ne sviđa?
« Zadnja izmjena: 03 Travanj, 2009, 01:43:46 Mark »

Offline RideRR4EveRR

• maxi forumaš
  • Stunt Яide
    • Stuntbase
  • Mjesto: Zagreb-dubrava
  • Moja Kaciga: Head armor
« Odgovori #37 : 03 Travanj, 2009, 12:47:04 »
Hinjavac je policajac pa onda valjda i zna  :icon_thumright:
Potpis

Offline mrcina

• MS počasni član
  • maxi forumaš
  • čuvajte se policajca. jebu svakog koga stignu.
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: Piaggio X9 250 / Plava Vektra 1,6 16V
  • MojSetup: polini kuplung i plava centrala.
  • MojSpuh: Gianneli
« Odgovori #38 : 03 Travanj, 2009, 12:55:05 »
ovako odgovor svima.
policajci su 24sata u službi tj. mogu van mjesta zaposlenja(graničar,temeljni,prometni) zaustaviti počinitelja teških prometnih prekršaja te obavijestiti područnu postaju da pošalju ophodnju sa potrebitim papirima radi prijave počinitelja, taj ili ti policajci su onda svjedoci u postupku protiv okrivljenoga. zato gospodo pozor u prometu nikad neznaš u čemu se vozi policajac a bogami i na čemu se vozi policajac jer možeš se zbog tvoje gluposti nači u remetincu ako kreneš na neuniformiranog djelatnika MUP-a koji se u tom trenutku mora tebi legitimirati a ako ga napadaš legitimirat če se onda kad spriječi napad na sebe ili nekog oko sebe ali onda si obrao bostan jer je to napad na policajca koji je ispunio zakonske osnove da se nemožeš žaliti da se nije legitimirao.
Piaggio X9 250  Black Box

Offline Hinjavac

• OPREZ na tržnici
  • forumski biciklist
  • *
« Odgovori #39 : 08 Travanj, 2009, 14:56:12 »
kolega mrcina hvala na ukratko objašnjenom onome što ja pokušavam nekima objasnit vec na 2 stranice.