moram vam reci da meni sa klipom i cilindrom koji mi je bio na luni kad sam je kupio islo mi je isto tako 65 MAX , cak ni nizbrdo nije htjelo vise, i kad mi je ostao bez ulja su mi u servisu stavili novi klip i novi cilndar , i sad moram reci da leti 80-85 bez ikakva napora i gusenja (po satu,realno neznam)...ja vjerujem da je u pitanju neka defektna serija klipova ili cilindara.. jedva cekam faq za lunu da se napokon zna sta ide na lunu a sta ne, vjerujem da ce robi napravit kvalitetan posao...
pozdrav svima, načito sam se ovog foruma prije nego sam kupio skuter i čitam ga povremeno, ali nikako da se regam...no i to je rješeno sad!
neću otvarat novu temu jer ih o luni ima već stvarno previše, već ću iskorist ovu i podjelit par informacija, pitanja...
evo moj mali osvrt na lunu, vjerujem da će pomoć svim koji traže informacije prije kupnje, a i "nevjernim tomama" jer sam se svega načito:
kupio sam vision 2 u 7 mjesecu 2008 u beta moto (zg) i nemam baš nikakvog prigovora, čovjek mi je i nekoliko puta izašao u susret (poštelo karb i pogledo dimenzije rolica jer nisam imo pojma ni šta je karb ni što su rolice, a kamoli šta drugo
)
prvih 300 km sam ju vozio lagano, na pola gasa, nekih 45 km/h do se ne razradi mašina, na prvom servisu stavljena je brza elektronika i rolice 4.8g. sve skupa koštalo me 320 kn
skutač je trošio 3l na 100km,i solidno je vukao 65-70.
do nekih 1000km je sve bilo OK, a onda je počeo teško kretat, (kao iz "druge" auto) i brzina je bila 60 max. odvezao sam skuter na servis u svetu nedjelju i iako mi nisu vjerovali isprva, čak me i uvjeravali da tak mora bit
ili da mi treba bolji ausph pa će ić
ostavio sam im skuter na tjedan dana i inzistirao da pogledaju šta je ( i ostavio neš love jer bi inače "slabo" pogledali )...ispostavilo se da je nešt unutra( mislim neki dio koji se "penje" kak brzina raste, nije bitno uostalom ) bilo zapečeno s masti i nije se htjelo pomicat kak spada, to je očišćeno i od onda skuter ide super, 70 bez beda!
dakle na serijskoj luni rolice 4.7, i vozi!
tako sam se vozio do 12 mjeseca i skupio 3000+ km bez ijednog kvara, servisa, čega god...samo toči - vozi !
ipak htio sam da luna "potegne" malo bolje, a i vozim se često uz brdo (remete) gdje vuče solidno 40-50 ovisno o strmini, al je prokleto dosadno 4 km uz brdo gas do daske,a neće brže!! ( al zato piči nizbrdo 80 hehe )
odluka je pala na auspuh jer je to nekak najednostavnije zamijenit, kupio sam leo vince tt za minarelli mašinu ( piše na prospektu za Apriliu sr50, ima i guess sličnu mašinu?!)
danas je stavljen auspuh, federi mislim da bijeli, rolice su kombinacija 3.2g (ili 3.7) i 4.2 g, feder centrali nije stavljan jer mi je rečeno da nema potrebe za njim. provozo sam se prije par sati i mogu reć skuter leti
promjena je ogromna, ubzanje barem duplo bolje...što reći, ostavim sve aute iza sebe debelo na semaforu, a prije su me preticali nakon 50 metara!! jedva čekam da zatopli i da i drugi skuteri izađu na cestu pa da mogu usporediti!
ipak malo mi je čudna krajnja, ostala je 70...očekivao sam više pa me malo iznenadilo da je ostala ista, no to možda zbog remena koji se potrošio ( tako su mi rekli u auto bil-u gdje je sve to u rađeno ), imam redovni servis koji trebam obavit pa ću im reć da pogledaju što je s remenom i zamjene ga ako treba pa javim jel ima poboljšanja.
a sad da i jedno pitanje postavim,
koji remen ide na vision 2 ( koje dimenzije ) i je li potrebna investicija da kupim jači ( kevlar ) remen, ako ga ima za lunu?
isprike na podužem postu, ovo je "upoznavanje" obećajem da ću ubuduće pisat krače postove!