ako se sječate mog slučaja zašto ne napišete zbog čega se čekalo 33 dana da dio dođe u zagreb.
vi govorite o 25000 komada dijelova.ja tu ne ubrajam plastike več samo dijelove mašina koji su težine do 1,5kg i kažete da je ovo prva glava sa takvim kvarom.
pa napisao sam ti objektivne okolnosti oko tvog slucaja i neimanja tog dijela na lageru. A i napisao si prije da je rijec bila o 20 dana, sad kazes 33. Ne mogu se naravno sjetiti koliko je dana bilo u pitanju, ali vjeruj mi da znam da je vozacu svaki dan dragocjen. U svemu tome ima i jedan drugi dio price - serviseri koji imaju malo profesionalniji pristup imaju uvijek mogucnost davanja zamjenskog vozila ljudima kojima je vozilo nuzno. Znam da to nije isto, i da bi covjek radje vozio svoj skuter koji je posteno platio, ali ipak, ukoliko popravak iziskuje vise vremena, mi uvijek ponudimo zamjenski skuter na koristenje. Naravno, i tu ima trikova, ti npr. imas Bet&Win 125, da si nas kupac bio u Krku, dobio bi Grand Dink 250 za vrijeme trajanja popravka, sto bi jednim dijelom amortiziralo tvoju gorcinu :-) Uvijek imamo dobre skutere kao zamjenska vozila, da ipak ljudima damo do znanja da nam je stalo do korektnog odnosa prema njima, da ublazimo negativan efekt moguceg dulje cekanja na popravak, a na zalost, ne mozemo mi uvijek utjecati na to, vec se dogadja da i nama dobavljaci kasne, ili nasi vrli carinici otezu proceduru...
10 godina u rh kao uvoznik bi trebali biti opskrbljeni ne sa 25000 dijelova več sa 50000 dijelova jer kao ozbiljan uvoznik bi trebali imati od svake vrste skutera barem jedan skuter u dijelovima ali kompletan da iz tih dijelova možete sklopiti kompletan skuter.
ako tako razmišljam onda ja glaviu nebih čekao 33 dana več tjedan dana a što bi u mojem slučaju bilo prihvatljivih 14 dana a ne 40 danakoliko je trajao tzv. servis.
Opet kazem, krparenje je zaista zadnja solucija. Firme koje su na taj nacin radile, sve su se vrlo brzo ugasile, ili su izasle iz biznisa sa skuterima jer nema nikakvog rezona raditi sa gubitkom. Posao sa rezervnim dijelovima je sve samo nije isplativ, mukotrpan, kompliciran, neugodan jer nikad ne mozes zadovoljiti 100% kupaca. Kao sto sam napisao, nemoguce je imati 100% dijelova na skladistu. Razumijem tvoju frustraciju, ali nemoj misliti da bi nesto bolje prosao da si imao neki skuter drugog proizvodjaca, mozda bi imali glavu, ali ne bi imali bolcen klipa, ili nesto drugo, i opet bi puhao. I sa pravom bi puhao, kao sto bi sa pravom puhao tvoj serviser sto uvoznik nema, kao sto bi sa pravom puhao uvoznik sto proizvodjac ili neki drugi dobavljac nema taj dio koji tebi treba, nego se treba naruciti...
Takodjer, mi cesto ponudimo serviseru da mu posaljemo cijeli skuter, pa da oni skinu dio koji im treba, a kad dio stigne, kompletira se skuter, proda se dalje i svi zadovoljni. No, serviseri cesto to dobijaju, ako se radi o dijelovima za ciju je zamjenu potrebno dosta posla.
vi na skladištu imate sve samo ne dijelove koji bi mogli u jednom trenutku biti potrebni za servis.
ako imate 200 kompleta karika pa isto toliko klipova to je vaš problem ali umjesto deset klipova ili kompleta karika bilo bi dobro naručiti i dio koji fali da bi se npr.kompletirala jedna mašina u dijelovima i tako kad vam dolazi kontejner iz tajvana barem tri skutera u dijelovima pa nebu bilo problema.
pozdrav.
Ti ne mozes znati sto mi trenutno imamo na skladistu, tako da te molim da unaprijed ne radis analize. U svakom slucaju, dobrodosao si da bacis oko na skladiste dijelova kad si u nasim krajevima, a mozes i volontirati par dana sa nama, da steknes dojam koliko je u biti zeznut i nezgodan posao sa dijelovima :-) Tvoj prijedlog sa skuterima za dijelove je u praksi jako tesko izvediv. Naravno, svi se sluze i sa tim, ali kao sto sam vec napisao, to moze biti samo iznimka, a nikako osnova poslovanja. Tko tako radi, ne traje dugo, brzo zatvara ducan :-) U svakom slucaju, hvala na prijedlogu.
ps.
nakon svoje kalvarije sa b&w 125 i čekanja na povratak razmišljao sam i prodati ga a što bi povlačilo i negativnu konotaciju prema vama i kymcu.nadam se da čemo nadalje imati bolje kontakte i promptniju reakciju na prigovore unutar garancije jer imam osječaj da oni koji plačaju imaju prednost a znate da se loš glas brže i dalje čuje od dobrog.
He he, ja sam prilicno siguran da uopce neces imati vise prigovora unutar garancije.
Sto se tice davanja prednosti, kod nas prednost imaju samo ljudi koji su ispravni, koji nisu picajzle i koji ne prijete bombama, sudom, televizijom, vecernjakom, vezama na carini ili medju odvjetnicima, jer su mu pukle plastike iza sica, a on naravno nije u kofer trpao 20 kila krumpira i vozio preko tracnica tramvaja 80km/h, cuje nekakav sum kad da gas izmedju 2 i 3 tisuce okretaja, i hoce da se to rijesi, izblijedila mu boja a skuter u dvije godine nije vidio hlada ni sekunde, poruzinavile mu felge, ali je zaboravio reci da mu je sin pao u more sa motorom... Takvih ispravnih je 99,9%, ali ovih 0,1% ponekad napravi takav ucinak da zazalim dan kad sam se pcoeo baviti ovim poslom u kojeg sam inace zaljubljen.