Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: minarelli od stock prema no limit  (Posjeta: 927 )

0 Članova i 5 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline rašpa

• Tržnica : (0)
  • forumski pješak
  • *
  • Moj Skuter: aerox 2003. replica
  • Moja Kaciga: iz 2009.
  • MojSetup: Drevo,17.5, vario+clutch,polutka
  • MojSpuh: yasuni r
Odg: minarelli od stock prema no limit
« Odgovori #20 : 02 Studeni, 2024, 22:51:50 »
Naknadno sam primjetio kako imam krivu sviječicu, kratki navoj, pa sam stavio ngk9 dugi navoj i tu se osjetno čulo da motor ima bolji rad i start je bolji, krajnja je ostala ista a potrošnja čini mi se malo pala, možda pola litre.
Odlučio sam se na linearnu polutku od malossia, ventilvar malosi i kevlar remen malossi on je 745 bar kako pišu al to moram još izmjeriti baš, jedan je več u motoru dok ovo pišem ali imam još jedan zapakiran. Stavio sam i termostat, original se trebao čekati pa sam naručio motoforce ali ga je trebalo malo pobrusiti da bolje sjedne u glavu motora, valjda bude radio kako treba, za sada po ovoj hladnoći mi se čini ok.
Najbitnije vezano za kevlar remen, novi ventilvar i linearnu polutku je da sam stavio polutku prvo na strmiji kut a ostatak podešenja je kako je i bio prije, dobio sam to da motor krene malo slabije nego prije, drži ga na 8000 i nagura max 8500 na 70km do kojih čak brzo i dođe.
Nakon toga sam probao sa 5gr rolicama jer lakših nisam imao i sa njima je start bolji malo to sve fluidnije ide, vrti na 9500 u startu ima rupu ko i prije da padne za 1000 dolje i max je opet oko 80.
Ukratko koda i nema linearne, čak je i gore.
Nakon toga sam vratio na manji kut linearnu polutku i rolice 5.5 gr i ventilvar podložio maksimalno van da mi kruna kurble jedva sjedne na zupce radilice, a remen je kad ga držim sa gornje strane toliko uz ventilvar da ga jedva mogu okrenut rukom (to je valjda zato jer je remen širi). Sada sa tom postavkom imam start kao na početku prije linearne, vrti ga na 9500 padne na 9200 i na 80km bude na 10000. Znači tek sada se vidi da je ta rupa u okretajima najmanje izražena.
« Zadnja izmjena: 02 Studeni, 2024, 22:58:22 rašpa »

Offline rašpa

• forumski pješak
  • *
« Odgovori #21 : 02 Studeni, 2024, 23:11:42 »
Dolje je slika od remena mitsuboshi koji ima jedno 500km, neznam zašto ga je tako razvalilo i dali je to normalno da tako izgleda u 500km, a i u bloku ima dosta prašine od njega.
Mislim si da bi možda mogao biti razlog tome jer nisam između variatora i bendixa imao podloženo 2mm kako sam našao da se pod multivar podlaže. Mjerio sam dubinu i ovaj varijator Athena zbilja ima razliku 2mm koju treba podložit, sve mjere sam uzeo u obzir i dobio sam tih 2mm.
To sam podložio taj dan kada sam stavio i kevlar remen i linearnu polutku, tak da za kevlar budemo vidli kako bude izgledao…
Stavio sam i sliku glave iznutra kada sam termostat montirao i jedna slika skutera ovako bezveze. Sviječicu sam onda zaboravio poslikati ali je boja dobra cigla prema bogatom.

Offline rašpa

• forumski pješak
  • *
« Odgovori #22 : 03 Studeni, 2024, 10:48:57 »
Sljedeće je u planu dignuti krajnju brzinu pod uvjetom da ne razmrdwm start.
Krajnja je 83gps, ubrzanje na 200m je sa izlaznom 75-78. Neznam kako vam se čine ti podaci i koliko vaši base tuning idu.
Mislio sam prvo probati sa boljim variomatom tipa malossi, polini, s6, tp.
Našao sam neke teme o variomatima za minarelli ali su stare ili taman kada bi trebao pročitati konačnu recenziju odgovora nema…..
Kakva su zadnja vaša iskustva sa variomatima i imate li kakve usporedbe?
Nebi stavljao OR za početak ali može i iskustva sa njima.
« Zadnja izmjena: 03 Studeni, 2024, 10:52:43 rašpa »

Offline Toni46

• Tržnica : (+1)
  • forumski skuteraš
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Bjelovar
  • Moj Skuter: Kawasaki Z750
  • Moja Kaciga: Scorpion Exo
  • MojSpuh: LeoVince SBK
« Odgovori #23 : 03 Studeni, 2024, 11:55:00 »
Samo polini hi speed za minarelli. Imao sam nekad aeroxa i sa dr evo i sa mhr replicom alu. Cudo variomata probali, polini je bio najbolji.

Offline rašpa

• forumski pješak
  • *
« Odgovori #24 : 03 Studeni, 2024, 13:45:09 »
Samo polini hi speed za minarelli. Imao sam nekad aeroxa i sa dr evo i sa mhr replicom alu. Cudo variomata probali, polini je bio najbolji.

Dali je korišten sa linearnom polutkom i ako je sa kojom?
Koliko mu je max speed ako je iza samo linearna polutka malosi, polini, mf ili tako nešto ili sa originalnom polutkom. Znači variomat + da sekundar cvt-a ostane u originalnom omjeru? Zanima me za drevo ali i za mhr pošto si imao oba dva
« Zadnja izmjena: 03 Studeni, 2024, 13:47:19 rašpa »

Offline Toni46

• forumski skuteraš
« Odgovori #25 : 03 Studeni, 2024, 14:32:31 »
Bez linearne sam imao. S mhr replicom je gps-a isao 105-110 tako nesto. Davno je to bilo.

Offline rašpa

• forumski pješak
  • *
« Odgovori #26 : 03 Studeni, 2024, 14:54:58 »
Bez linearne sam imao. S mhr replicom je gps-a isao 105-110 tako nesto. Davno je to bilo.

Zvuči realno, meni je sada sa svim navedenim i drevo 85plafon, ako se sagnem 9banki. Vjerujem da stock sa rezom u dobrom stanju ide isto toliko ali mu valjda treba puno duže. Meni je na 200 metara izlazna brzina 75 cca, nisam mjerio jedino koliko sekundi mu treba za to, ali sam upravo našao temu gdje 70 iz 2017. godine su išli između 9.5 i 13 sekundi čini mi se. Po papiru kada računam mislim da je moj tako oko 10, ali neznam dali je formula točna pa zreba to zanemariti za sada.

Offline Toni46

• forumski skuteraš
« Odgovori #27 : 03 Studeni, 2024, 16:36:20 »

Zvuči realno, meni je sada sa svim navedenim i drevo 85plafon, ako se sagnem 9banki. Vjerujem da stock sa rezom u dobrom stanju ide isto toliko ali mu valjda treba puno duže. Meni je na 200 metara izlazna brzina 75 cca, nisam mjerio jedino koliko sekundi mu treba za to, ali sam upravo našao temu gdje 70 iz 2017. godine su išli između 9.5 i 13 sekundi čini mi se. Po papiru kada računam mislim da je moj tako oko 10, ali neznam dali je formula točna pa zreba to zanemariti za sada.
Nest te gadno jebe. Vise je isla moja serijala sa 17.5 karbom i LeoVince RR. Dr evo mora ic 100 gps. Mitsuboshi mi je bio odlican remen

Offline rašpa

• forumski pješak
  • *
« Odgovori #28 : 03 Studeni, 2024, 18:05:06 »
Nest te gadno jebe. Vise je isla moja serijala sa 17.5 karbom i LeoVince RR. Dr evo mora ic 100 gps. Mitsuboshi mi je bio odlican remen
[/quote]
Mitsuboshi sam imao sa njim i malosi kevlar je isto, znaći može biti do Athena variomata koji je po meni kopija multivara 2000 za koji se priča da je sranje ali ne i zašto sve točno je sranje. Ili mi je palo na pamet da je možda netko prije stavio getribu od AC. Glupo mi je da u bilo kojoj varijanti motor stane na ravno 85gps cca. Moram si uzeti vremena i istražiti, ali vario bi svakako stavio onda bolji, u svakom slučaju ovome fali sa bilo kojim remenom od ova dva navedena jedno 4-5mm da ga digne do kraja. Zaboravio sam pitati, ako je složen da ide base 100km, kakvav je start i koliko je prosječno ubrzanje do te stotke?
« Zadnja izmjena: 03 Studeni, 2024, 18:55:51 rašpa »

Offline ljubo46

• Aprilia team Croatia
  • MS počasni član
  • Tržnica : (+31)
  • maxi forumaš
  • Samo Kawasaki
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: BJ
  • Moja Kaciga: HJC
  • MojSetup: Originalni
« Odgovori #29 : 03 Studeni, 2024, 20:37:14 »
Evo ti moje yamahe aerox nekad kad sam ju ja ustelao
Pogledaj kmh sat i ubrzanje
Slusaj i gledaj okretaje kako savrseno vrti od pocetka do kraja i gle na kraju krajnju brzinu.
I sve to racunaj s mojih tada 120kg zive vage :headbang:
Sad zamisli s nekim kako bi isla ko ima npr 80kg :icon_thumright:

https://youtu.be/vPgsYG1yfUc?si=QVSozxsan-mCf7nV

Offline rašpa

• forumski pješak
  • *
« Odgovori #30 : 03 Studeni, 2024, 21:14:17 »
Slusaj i gledaj okretaje kako savrseno vrti od pocetka do kraja i gle na kraju krajnju brzinu.

Gledao sam taj video već i čitao u tvojem projektu dok još nisam ni bio član foruma. Ako je to kako tvoj brat kaže gps-a 100 onda sa mojom definitivno nešto ne štima. Čini mi se da moja jedino start ima prvih 10-15 zeru jači , ali bez obzira na sve, kada start poravnam kao tvoj krajnje nema. U tvojem projektu čini mi se je bio s6 variomat a tvoj brat piše o poliniu (zapazio sam da su neke preinake rađene pa mi je promaklo točno kaj kod koga) ali sumnjam da bi velika razlika u krajnjoj bila sa polini i s6 jelda? koja je opruga centralna bila iza?
Da, i ja imam 75kg... zato i cuka start vjerojatno jače
« Zadnja izmjena: 03 Studeni, 2024, 21:16:47 rašpa »

Offline Toni46

• forumski skuteraš
« Odgovori #31 : 03 Studeni, 2024, 22:49:42 »

Gledao sam taj video već i čitao u tvojem projektu dok još nisam ni bio član foruma. Ako je to kako tvoj brat kaže gps-a 100 onda sa mojom definitivno nešto ne štima. Čini mi se da moja jedino start ima prvih 10-15 zeru jači , ali bez obzira na sve, kada start poravnam kao tvoj krajnje nema. U tvojem projektu čini mi se je bio s6 variomat a tvoj brat piše o poliniu (zapazio sam da su neke preinake rađene pa mi je promaklo točno kaj kod koga) ali sumnjam da bi velika razlika u krajnjoj bila sa polini i s6 jelda? koja je opruga centralna bila iza?
Poslije je stavljen polini, kad i mhr replica. Zuti centralni je bio ak se sjecam dobro.

Offline ljubo46

• Aprilia team Croatia
  • MS počasni član
  • Tržnica : (+31)
  • maxi forumaš
  • Samo Kawasaki
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: BJ
  • Moja Kaciga: HJC
  • MojSetup: Originalni
« Odgovori #32 : 04 Studeni, 2024, 09:22:35 »

Stage 6 vario je kopija polini variomata
Ja sam koristio centralnu koju sam dobio s variomatom i to je tada najbolje igralo.
Minarelii bar meni ima problem s tim remenjem i tesko je nac remen da izdura neke km
Meni su se redovno raspadali ispod 2-3000km jer je kevlar takav da se samo raspadne.
Bolje cak ic na obican cim kvalitetniji i duzi remen pa malo vise iskasapit dekl radi boljeg hladenja

Offline rašpa

• forumski pješak
  • *
« Odgovori #33 : 04 Studeni, 2024, 09:53:50 »
Stage 6 vario je kopija polini variomata
Ja sam koristio centralnu koju sam dobio s variomatom i to je tada najbolje igralo.
Minarelii bar meni ima problem s tim remenjem i tesko je nac remen da izdura neke km
Meni su se redovno raspadali ispod 2-3000km jer je kevlar takav da se samo raspadne.
Bolje cak ic na obican cim kvalitetniji i duzi remen pa malo vise iskasapit dekl radi boljeg hladenja
[/quote]

Ok.! dobra informacija. Čitao sam post o multivarima od slowrider. zapeo mi je za oko i prije čitanja multivar MHR, ne OS nego poboljšani stari 2000. Slow navodi da je bolji definitivno od 2000 ali njemu ne odgovara iz razloga jer je htio druge polutke i širi remen pa je odustao od njega, ali navodi da je start ok i krajnja mu nije bila pre loša i nije bilo rupe. Ima netko iskustva još sa tim multivar MHR (ne 2005, oversize, 2000). U pakiranju dolazi sa crvenom centralnom pa si mislim da bi to možda šljakalo ok na malossi linearnoj koju imam ali da je postavljena na strmiji kut, pa možda ne bi pre brzo raširio polutke kao kada je žuta opruga postavljena na tom strmom kutu, a sam vario bi možda dignuo remen više gore nego athena ova moja.
Moram to riješiti čim prije taj problem, ako nebude problem riješen u svakom slučaju ide agregat širom da ga malo osvježim pa bi onda prekontrolirao i getribu da slučajno nije neko stavio AC kako sam već i posumnjao. Plan je kada se dobije krajnja i sa osvježenim agregatom (ležajevi, brtve) staviti na taj postojeći setup Airsal sport 70
Dali možda netko slučajno zna podatak koliko puta se okrene zvono kvačila da se kotač okrene jednom, kada je original LC getriba? čisto da to odmah provjerim prije montaže drugog variomata.
« Zadnja izmjena: 04 Studeni, 2024, 10:14:28 rašpa »

Offline robyakarider

• Tržnica : (+4)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: Poreč
  • Moj Skuter: Aerox
  • Moja Kaciga: Shark
  • MojSetup: Malossi MHR, Dellorto 21, MVT DD19
  • MojSpuh: Yasuni C16
« Odgovori #34 : 04 Studeni, 2024, 19:28:09 »
hladenje prijenosa ti je pod obavezno sloziti, imas moj skuter negdje u garazi pa pogledaj kako sam slozio na org deklu

Offline rašpa

• forumski pješak
  • *
« Odgovori #35 : 04 Studeni, 2024, 19:37:50 »
hladenje prijenosa ti je pod obavezno sloziti, imas moj skuter negdje u garazi pa pogledaj kako sam slozio na org deklu
Hvala za savjet, potražiti ću tvoj rad!

Offline Poggiali

• maxi forumaš
  • Aprilia Sportcity 250
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zagorje
  • Moj Skuter: Piaggio Beverly 400
  • Moja Kaciga: je u vreci
« Odgovori #36 : 06 Studeni, 2024, 04:40:17 »
Najbolji sport variomat za minarelli ti je top performanceov, onda polini, malossi je nikakav.. meni je ispao najlosiji...

Remen je najbolji Bando..

Ja sam na linearnu polutku stavio crveni centralni od malossia

Meni je drevo zracnjak sa yasuni city c16 isao 95gps-, karb 17.5, prosjek potrosnje 4.5l

jel si ocrtao variomat da vidis dokle ti dize remen?

Offline Dragster 50

• maxi forumaš
  • Italjet Dragster MK1 proud owner
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
    • You Tube: Cro Dragster
  • Moj Skuter: Dragster 70/180
  • MojSetup: Dr Evo 70-17,5/Gilardoni 180-20,5
  • MojSpuh: City 16/SM06
« Odgovori #37 : 06 Studeni, 2024, 08:03:38 »
DR Evo 70cc
Radilica Polini for race
Dellorto 17,5 glavna dizna 80
Polini ventilvar i variomat 5,1gr
Remen Bando za Minarelli 100cc
Kvačilo OEM Piaggio, Polini plavi 28kg centralni, i Polini zeleni federi kvačila
Linearna 123mm
Zvono Motoforce racing
TP sekundar +11%
Yasuni City 16
Krajnja 97 gps-a

Offline mic

• forumski skuteraš
  • YearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zadar
  • Moj Skuter: Yamaha Zuma
  • Moja Kaciga: 3XL
« Odgovori #38 : 06 Studeni, 2024, 13:22:42 »
Kao što je kolega rekao bolji variomat od Top Performance za takav setup ne postoji.

Remen za taj setup samo Bando Japan. Dužina idealna, širina dobra. Nema se što pričati puno.

Centralnu nemoj stavljati jaču od žute ako imaš linearnu, možeš slobodno staviti bijelu i dalje stelati rolicama.

Hlađenje prijenosa može pomoći za taj setup ali nije nužno, vozili su se jači setupi bez busenog dekla bez problema.

Savjet prvo prije svega da skines airbox, stavi novi keder po rubu da brtvi savršeno. Zalijepi lulicu koja spaja airbox i karb, ako nije mekana mjenjaj ju. I obavezno napravi neku lulicu ili komad cijevi promjera cca 19mm na ulazu od airboxa. Nek ulazi u airbox par cm i nek viri van par cm. To kad napraviš vidjeti ćeš koja je razlika u radu.

Provjeri da ti remen stoji savršeno ravno između zadnjih polutki i variomata.

Provjeri bez opruge centralne može li ti se polutka otvoriti do kraja bez da udara u zvono ili kvačilo. To je čest problem na mini kad sve to iza promjenis.

Offline rašpa

• forumski pješak
  • *
« Odgovori #39 : 06 Studeni, 2024, 23:45:49 »
Poggialli
Jesam, fali 10mm

Mic
Uopče mi nije palo ns pamet provjeriti situaciju sa polutkom i ravninom, čak sam to pročitao negdje davno, hvala ti.

Dragster 50
Tvoj setup prijenosa bi mi mogao biti dobra poveznica za dalje kada se iskopam iz ovog problema.

Hvala svima na odgovorima i pomoći.
Postaviti ću još sigurno koje pitanje ali prvo ide onda tp ili polini (pismo-glava 😄🫢😂🥳) i bando.
Budem i airbox riješio kako ste rekli, ali prvo vario i remen, baš da vidim koliko može promijenit stvar taman da postoji još koji problem! Najgore mi je sve natrpati odjednom, onda izgubim osječaj za komponentu.. Javim kada probam! Thx
« Zadnja izmjena: Danas u 00:20:04 rašpa »