Naknadno sam primjetio kako imam krivu sviječicu, kratki navoj, pa sam stavio ngk9 dugi navoj i tu se osjetno čulo da motor ima bolji rad i start je bolji, krajnja je ostala ista a potrošnja čini mi se malo pala, možda pola litre.
Odlučio sam se na linearnu polutku od malossia, ventilvar malosi i kevlar remen malossi on je 745 bar kako pišu al to moram još izmjeriti baš, jedan je več u motoru dok ovo pišem ali imam još jedan zapakiran. Stavio sam i termostat, original se trebao čekati pa sam naručio motoforce ali ga je trebalo malo pobrusiti da bolje sjedne u glavu motora, valjda bude radio kako treba, za sada po ovoj hladnoći mi se čini ok.
Najbitnije vezano za kevlar remen, novi ventilvar i linearnu polutku je da sam stavio polutku prvo na strmiji kut a ostatak podešenja je kako je i bio prije, dobio sam to da motor krene malo slabije nego prije, drži ga na 8000 i nagura max 8500 na 70km do kojih čak brzo i dođe.
Nakon toga sam probao sa 5gr rolicama jer lakših nisam imao i sa njima je start bolji malo to sve fluidnije ide, vrti na 9500 u startu ima rupu ko i prije da padne za 1000 dolje i max je opet oko 80.
Ukratko koda i nema linearne, čak je i gore.
Nakon toga sam vratio na manji kut linearnu polutku i rolice 5.5 gr i ventilvar podložio maksimalno van da mi kruna kurble jedva sjedne na zupce radilice, a remen je kad ga držim sa gornje strane toliko uz ventilvar da ga jedva mogu okrenut rukom (to je valjda zato jer je remen širi). Sada sa tom postavkom imam start kao na početku prije linearne, vrti ga na 9500 padne na 9200 i na 80km bude na 10000. Znači tek sada se vidi da je ta rupa u okretajima najmanje izražena.