Tehnički kutak > Garaža
Gilera Runner SP50 - Noob Project
dario007:
Ona polutka je sa zip/fly 100cc 4t, ali u praksi bolje radi ona kemija sa ditech pomičnom polutkom.
Kvačilo ostaviš serijsko jer je vrhunsko, samo staviš odgovarajuče federe. Zvono možeš neko aftermarket tipa wingbell.
Što se radilice tiče mislim da je best buy trenutno ona stage 6 replica ili RMS racing. Ja sam imao i Malossi i nisam bio zadovoljan jer se dosjed jako brzo uništio. Sve one skuplje vehunske kvalitete su ili sa duzom klipnjačom ili sa večim hodom, tako da nemaš neki ekstra izbor.
Auspuh nezz šta bi ti rekao, ako nije rezonantni onda nema ni snage, ako je neki žešči onda se vrti jako i buči. Recimo da je Yasuni R i C10 neka zlatna sredina.
Onako da imam pare na kupu i slazem neki setup za svaki dan, a opet da ima puno snage i momenta bi to bio Sport pro mk2 sa C10 i phbg 21 bd na trokut airboxu, naravno obavezno sa dužom getribom oko 13%
Što se tiče pitanja oko sport pro mk2 i kako je u praksi taj kit ti puca od momenta sa slabijim auspuhom. Meni je najbolji za svaki dan bio sa kratkim ZXom i 21 karbom. Okretaji nešto ispod 10trpm, a snage iz niskih okretaja čudo. Jedno vrijeme sam ga na nekoj kineskoj bačvici vozio, ali mi to nije bilo nekaj pa sam se brzo apgrejdo sa auspuhom.
Evo zanima me šta ce ti drugi reč i več znam da ce ti svi preporučiti replicu koja nit smrdi nit miriši, jedino je dugotrajna pod uvjetom da je dobro poštelana i sa njom ti je Yasuni R neki max, sve preko toga več dreči, a nejde neš ekstra.
Poggiali:
drevo nije los kit, treba malo kanale preci turpijicom, ali to valjda na svakom gusu treba...
u rukama sam imao motoforce radilicu pune polutke i doppler endurance, i ova motoforce bi kod mene mogla jedino vrata drzat da se ne zatvaraju... btw doppler daje jako dobar iglicasti uz radilicu... a isto kako Dario kaze, za malossi sam i od drugih cuo da im nije neka sreca radilica... ja bi gledao i top performance ako ima za piaggio
Ja se nebi uopce zahebavao sa jacom klasom 70cc kiteva, skup je to sport...
Nemas krajnju na bacvici, ali bi zato mogao probati duzu getribu stavit... ili rezo spuh, pa ko Pero stavis nogu od stola za prigusivac xD
Zmajur:
Hvala avima na odgovorima, mozda nisam bio extra jasan u svemu. Skuter bi bio za svakodnevnu voznju, povremeno za lagani trip. Meni ne treba 12000 okretaja, da gulim 110 prema velebitu...Dizanje na zadnji i ostalo djecje preseravanje. Ja volim mirnu voznju, znaci lagano krstarenje na manjim okretajima a kad se dese brda dolina da tu ne gubim na brzini... Moj hyundai I20 vristi na autoputu da bi isao 140 i samo cekam kad ce se nesto razletit, dok neko to obavlja u miru i tisini.... Tako ja zelim da se ponasa skuter....laganini do 80, a ostalo mi ne treba u svakodnevnom zivotu...
Niti pati motor, niti patim ja... :laughing3:
Zato bih volio nesto kvalitetno, trajnije da ako sve bude u redu da nr moram lezat svaki dan pored njega... Ako cak i neke kemije sa omjerom getriba, donosi mirnocu u voznji i o njoj cu razmislit..
Zato ako smatrate da je primjer malossi kvalitetan i dostojan moga opisa ili stage 6 kao sto je rekao dario, sigurno ce biti onda u top listi. Znam da je skup sport, kvaliteta se placa, a uskoro cu nesto usicarit, pa cu stavit nesto za skutera. Mada bih volio da shvatite, ja ne trebam izvlaciti maksimum iz toga.
Da zelim obican setup, nebih se obratio sa upitima... Sada samo skupljam informacije, pa kad sve stavim na papir, onda cu donijeti odluku.
dario007:
Ok, sad je malo jasnije šta zapravo trebaš. Ima nas tu preko 30g, čak i preko 40 pa smo vozili svakakve turpije, ali točno znam što želiš, to ja nikad sa 70cc nisam mogao dobiti jer tako kako sam ja htio da ide se ne da dobiti iz malo kubika, pa sam prešao na veču kubikažu.
Onda ti je recept malossi replica, neka kvalitetnija bačvica i duža getriba .Tad bi mogao dobiti ono što tražiš, a da ne šerafiš puno po tome.
Poggiali popljuvao si RMS, a top performance se isti drek samo prepakiran i napisano gore Top Performance.
Nemojmo zaboraviti da naš Tomi ima 60tkm na toj RMS radilici
Ditek ju vozi 25tkm na kitevima koji su se redom vrtili preko 11trpm
A i ja sam ju u par setupa istu vozio i prošle je od 10- 13000rpm i nikad zakazala.
3alfa3 ju je na replici isto masu kilometara vozio(oko 40tkm) iako je njegova bila prepakirana i pisalo je Top performance gore.
Tako da je svakako za preporuku iako ne izgleda baš neš ekstra.
Zmajur:
Eto pomakli smo se s mjesta...
* 70cc Malossi MHR Replica ili Malossi Sport?
* Stage 6 radilica
* Malossi Multivar
* Malossi Wingbell
* OeM kvačilo
* Eventualno duzi prijenos
* Bačvica: Malossi Wild Lion, Gianelli Go, Stage 6 Street, Yasuni Eco, LeovinceTouring ?
Ili da jednostavno uzmem Yasuni R, trpim drecanje ali bi trebao homologaciju ili ne?
Samo da napomenem, trenutno imam Malossi Wild Liona na Typhoonu, nije bas tih (kada se autogeno ložio). Ono sto mi smeta na njemu, barem mome, nema gumenih amortizera i onda sve zvonca na sve strane. Tako da neznam kako se spajaju druge bacvice. Ako su tvrdi spoj, to je idealan zvucni vibrator...
Bad gledam, Stage 6 Street lici na nesto, ima lulu za spajanje ( odlicno za moja koljena), i koliko vidim ima amortizere... Samo neznam, jeli cemu?
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju