Tehnički kutak > Garaža

Gilera Runner SP50 - Noob Project

<< < (2/35) > >>

Zmajur:
Dosao je red za raspravu oko dijelova. Prije nego sto krenem s popisom, volio bih reci, da osobno preferiram mehaniku a kao rezultat zelim kvalitetu, snagu, dugotrajnost, pouzdanost, tako da u tom dijelu ne zelim stedjeti, dok top brzina me ne fascinira...Sve drugo, sto ne zahtjeva rasturanje motora ici ce postupno...na bolje.
Piaggio mi je bio odskocna daska, igracka za ucenje. Osobno mi se ne svidja od prvog dana kad sam sjeo na njega ali pritom sam zavolio vjetar u kosi i trazio priliku za nesto vece i ugodnije u rangu od 50cc.  Osobno, na Piaggio nisam ulozio svu njeznost, brigu, znanje i strpljenje. Puno se preskakalo, zurilo da se osposobi za toplije dane...
Zato je sada Gilera odjavljena i ceka ozbiljan remont. Piaggio je sada magare dok ide, ide...
Sto se tice dijelova, trenutno, najpovoljniji je Scooter Atack ujedno sa njegovim popustom na kolicinu, pa cu uglavnom gledati.njegove stranice....

Termo Grupa:

Definitivno bih isao na Malossi gus ili alu termo grupu. Znam, znam moze i jeftinije, ali njegova zavrsna obrada je dvije stepenice iznad drugih.  Nisam ga imao prilku vidjet uzivo, ali samo kad se slike povecaju na stranicama, vec se vidi nebo zemlja.... Po slikama, nadam se, isti je i honovan za razliku od drugih, koju su samo obrađeni ili pobruseni. 

Radilica:

Pune ili klasicne polutke?  Ono sto sam saznao, pune polutke daju bolju kompresiju smjese koja ide prema cilindru, trajnije su i trpe veca opterecenja. Pitanje, jest dali iste i umanjuju neugodne vibracije? Znamo da vibracije stete svim vitalnim djelovima.

Ako je sve pozitivno, meni bi opet pala odluka na paprenu Malossi radilicu. Citajuci vas i druge, Doppler i drugi jeftiniji proizvodjaci su jeftiniji ali isto tako macak u vreci... Uglavnom to su stari postovi, kako na ovom, tako i na drugim stranicama, forumima. Kako stvari stoje u danasnjici ne znam....

Variomat:

Tu nemam sta trazit, imam jednog Malossi i tu prica staje...

Polutka:

E tu je vec prica ustede... Vidim da oversize kosta ko suho zlato, pa vjerujem da ce te mi preporuciti neku linearnu ili onu Koju je Dario nasao bez da uredjuje pinove ( nisi naveo koja je to )....

Kvačilo & Zvono

Tu sam laik. Nekako mi najvise zvoni Malossi delta sa WingBell zvonom u kompletu 100€.
Trazi se grip, hladjenje i sto manje stelanja, jer sam tezak i  glup za to.... Ipak, zivim samo uzbrdo i nizbrdo... Ravnica mi je uglavnom u pjesmi Miroslava Skore....

Spuh:

Tu nemam nikakve zamisli. Volio bih da ga mogu homologirat pa onda odcepit poslije registracije... Volio bih da je tisi, dublji zvuk a opet da opravda skupe dijelove...

Ostali bitni dijelovi:
S obzirom na neke stavke i vaseg prijedloga sta bih se trebalo uzet za pocetak:

*Opruga Polutke: Ljubicasta prepostavljam
*Kvacilo: Ako potvrdite deltu, nemam pojma, ako predlozite nesto drugo, onda predlozite i oprugu za kvacilo
*Dizne: ?

Popratni zna se dijelovi: 
Koyo Lezajevi, Cortego semerinzi, remen uljne, pogonski remen, pumpa vode, eventualno vakum pumpa, termostat, filteri

Ostalo: Vilice, kabeli, kocnice,smortizer po pregledu....

dario007:
Jesi li razmišljao o ubacivanju recimo BB mašine na tu ramu, 70 je trenutno puno novaca, a malo meda...

Inače Malossi gus je tri koplja ispod DR.eva, a isto tako i Polini.

Svakako preporučam da ideš na neki alu nikasil cilindar ako več moraš ostati na 70cc. Ja obožavam stage6 sport pro mk2 jer je najbolji cilindar u toj srednjoj klasi sa najviše snage i mogucnoscu vožnje sa auspusima od bačvice do nekog race auspuha. Tako ako ti dopizdi pazariš jači auspuh pa se igraš kak te pukne...

Zmajur:

--- Citat: dario007 - 11 Kolovoz, 2023, 17:16:07 ---Jesi li razmišljao o ubacivanju recimo BB mašine na tu ramu, 70 je trenutno puno novaca, a malo meda...

Inače Malossi gus je tri koplja ispod DR.eva, a isto tako i Polini.

Svakako preporučam da ideš na neki alu nikasil cilindar ako več moraš ostati na 70cc. Ja obožavam stage6 sport pro mk2 jer je najbolji cilindar u toj srednjoj klasi sa najviše snage i mogucnoscu vožnje sa auspusima od bačvice do nekog race auspuha. Tako ako ti dopizdi pazariš jači auspuh pa se igraš kak te pukne...

--- Kraj citata ---

Citao sam da je Dr.Evo brzi od Malossi dok Malosdi ima veci moment a onda je tu i zavrsna obarada. Imam osjecaj da sam ja dobio šljus prstenove sa Dr.Evo pa me to mozda odvraca od drugog misljenja. Isto tako, zar nije da alu setovi sa jednim klipnim prstenom razvijaju snagu na visokim okretajima za razliku sa dvo prstenim alu ili gus. setova? Ne znam koliko se to osjeti u voznji...ali za moj pojam i Piaggio leti ko zmaj, jedino sto mu fali malo da manje cvili, dreci i zericu bolja krajnja brzina...

dr.mrgood:
Ma uzmeš sport pro mk2 i Bog te veseli  ;D

Toni46:
Ja sam imao nekad mhr replicu na aeroxu. Prije toga dr-evo. Osjetila se razlika i bio sam jako zadovoljan.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju