Predstavit cu skuter koji je od nedavno u mojoj garaži, za sad je plan rastavljanje (skidanje, pranje, bojanje,...) i da vidim sa čime radim, a kroz ljeto je plan nabavit ostale dijelove za Fxr/Sp koje mi fale i ako budem imao puno sreće, i šasiju 180 sa papirima pošto je ova od 50.
Stanje je jako loše, od prije znam povijest skutera pa isto tako znam da plastike koje su na njemu su od Gilere 50, prednje crvene su u odličnom stanju ( kopče i nosači i bez pukotina) , zadnja lijeva je pukla po pola, tako da ću tražit novu a desna je u dobrom stanju i također ima sve kopče.
Hrapave plastike su dobre, naravno izgubile boju al nisu popucale. Boju ne gledam pošto se boja na novo.
Stanje mašine je loše, ležajevi radilice se čuju, pumpe od ulja nema, a vode u motoru nije bilo niti kapi.
Blok je od Fx125, bubanj i nema ušice na bloku, i matica unutra je.
Pumpa od goriva je sa druge strane vezicama stavljana, vakum pipa i mali rezervar nisu ni spojeni.
Kada je pilana da stane karburator, nema nosača tablice, nema prozora na desnom boku, posude ulja nema, nema filter zraka, nema centralni nogar, nema vizir, prednja vilica i kocnica su od 50tke i također je i volan od 50tke bez utega.
Sa pozitivne strane, sic je tapeciran na novo, vecina plastika je uredna, auspuh je SM06, ima stage6 usis i prirubnicu, karburator je polini 28, ima malossi variomat i što je najbolje, novu novcatu termogrupu original 180 i malossi glavu.
Tako da barem nešto pozitivno. Gumu su nekorištene ali je dot 22
To je više manje to za početak, pisat će se kad se stigne i koliko se stigne. Sve ce ić polako pošto nemam šasiju pa nemam ni na šta slagat.