Sada slijedi faza 2 tuninga,di ide rezonantni auspuh,multivar i skidanje limica sa karburatora sa vecom diznom i ustelavanje svega skupa.
Ovdje necu toliko detaljno prezentirat montiranje auspuha,jer smatram da za ovo vec treba imati neko znanje,pa cu samo prezentirati radove ugrubo i napisati setup,ukoliko se netko odluci za slaganje takvog setupa.
Sami dijelovi za sloziti ovo su 2500-3000 kn ugrubo,kako se tko snađe i za koliko ce nabaviti getribu iz prethodnih postova.Ako radite sami ustedit cete si za ruke,a to je isto dobar dio novaca,jer posla i radnih sati ima dosta.
Gazda skutera se uz moj prijedlog odlucio za Giannelli Reverse auspuh i Malossi multivar.A i vama predlažem nešto u rangu do 9500rpm,jer je najbolje uloženo i dobiveno,a da ne koljete mašinu.
Sa novog auspuha je potrebno skinuti blokadu(suženje) iz grane auspuha,izgleda ovako
Ja sa sada vratio onu plastiku paljenja što sam i gore spominjao,jer sam montirao odmah drugi auspuh.
Sada vidim da nisam skupno slikao dijelove,ali cu nabrojati sto je kupljeno.
Gianelli Reverse(novi tip)
Malossi multivar
Malossi ljubicasti feder
Malossi crni federi kvacila
Rolice Piaggio OEM za purejeta 5.3gr(finalna gramaža je 5gr,pripaziti kod kupnje)
Svjecica rn2c
Dizna 65
Pa sam krenuo sa ugradnjom,opet otvorio prijenos po gore opisanom postupku.
Odserafio gedorom 34 maticu kvacila i sklopio centralni feder i smontirao mala federe kvacila.