Tehnički kutak > Tehnička pitanja
Skidanje blokada sa PIAGGIO EURO4 mašina
dario007:
Ja se ispricavam sto sam pobrisao komentare,htio sam da bude post za postom,pa kasnije komentari i eventualna pitanja...
Tomi_ZG:
Svaka čast na trudu,tak se to dela :icon_thumright:
Sve je u detalj razrađeno i sad je sve jasno u vezi tih novih mašina,nema više zabluda i raznih izmišljanja stvari koje ne postoje
fran_hr:
Bravo, odlicno si sve opisao. Da je bar tako bilo kad sam ja svojeg kupio prije 4 godine ::)
Jedino mi nije jasno kaj se dobiva s onim malossi digitronicom koji ima na SA za kupit za te euro4 skutere? Jer kolko znam nema blokadu na okretajima ???
Poggiali:
Lepi posao.. pojma nisam imao da su jos jedan sas nakacili :S Vidi se i po plastikama da im je cilj sto jeftinije, nije to tolko sta je u kini radjeno, ima dobrih stvari iz kine, al ovima je cilj da rezu troskove, sto jeftiniji materijali :(
kolko taj remen traje kad je blokada variomata gore? bas se vidi kolko ga skida od prevrtavanja :S
protip za vlasnika, da ne brise vuru sa papirom, jer celuloza grebe ko nis... samo vlazna mikrofibra
dario007:
Hvala na pohvalama prije svega.Ovo je mislim treci ili cetvrti komad euro 4 da sam odradio,a bilo ih je i sto su tvornicki jako tesko palili i kriminalno radili.Isto tako na svakom je uljna pumpa bila premalo našpanata,pa sam i taj detalj naglasio.Isto tako ova razlika sa glavčinama je spomenuta,kao i detalj oko ocuvanja plastike paljenja.
Nije niš ekstra,al dobar tip za vidjeti.
Za blokadu izvidjeti bi ga trebalo na nogarama razvrtjeti do ibera pa vidjeti.Ja sam testirao na jednom primjerku sa bačvicom i do 11trpm sigurno nema blokadu,a za dalje treba vidjeti,ja ga bas nemam srca drzati za više okretaje,a vjerovatno nikad nece ni biti potrebni.
Sa tim Malossiem se vjerovatno dobije nesto drugacija krivulja paljenja i mozda je odblokiran na nekih 12-13 trpm sto 99% ljudi nije ni potrebno.
Ono sto sam ja primjetio je da EURO 4 bas ne voli okretaje i da nekako sve preko 9200 -9500 djeluje kao vrtnja u prazno,sto je vjerojatno uzrok drugacije krivulje paljenja.
Poggiali- Da da, dva SASa i dva KAT-a su stavili,prigusen maksimalno.Da ima bas nekih detalja koji otkrivaju da je iz Kine,al kaj je tu je...
Lako za remen,mene vise zanima koliko bi takva mašina trajala sa takvim prigusenjima,a vjerujem da jako kratko.Nisam vidio al navodno auspuh pocrveni od temperature,pa mozes zamislit kako se grije.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju