Hvala pčelooo
Dvoumio sam se između tog 72cc Airsal kita i serijale dosta dugo.
Prvo sam htio samo uzeti novi klip za Airsal cilindar i voziti dalje u nadi da se nikasil neće guliti.
A onda sam uspio naći Meteorov klip za specijalu serijale i to mi je bilo nekako zanimljivo pa sam na kraju otišao u tom smjeru.
Moram priznati da me također vuklo to što sam htio vidjeti što se može sa 50cc i kako će to ići.
Dok je 72cc kit bio na motoru mučilo me ponekad pregrijavanje i u vrijeme odlučivanja između serijale i 72cc mislio sam da problem leži negdje u samom kitu i slabom rashladnom sistemu.
Tek sam naknadnim rastavljanjem skužim da vodena pumpa nije radila dobro i da je to vjerojatno bio uzrok pregrijavanja 72cc kita kod dužih vožnji pod jačim gasom.
Sada kako sam registrirao motor volio bi riješiti sve stvari poput ovjesa, guma, kočnica i mašine dovesti u tip top stanje te bi onda sljedeći korak bio montiranje kita.
Zadnji amortizer sam stavio novi te što se ovjesa tiče ostaje mi reparirati vilice i eventualno upitati Zvonkeca bi li mi potokario nove piksne zadnje vilice.
Kočnice su uredne, ne pišaju ulje. Zadnji disk sam sad stavio novi zajedno sa novim šarafima, a prednji disk je kao nov. Jedino su mi malo upitne ove motoforce pločice što sam uzeo ali s obzirom na cijenu od 5e i da sam s njima prošao tehnički neću se žaliti.
Gume su u dobrom stanju što tiče šare, nisu ispucale ni pre stare ali kada sam već slagao ovako detaljno cijeli motor volio bi staviti i nove gume po mogućnosti neke malo više orijentirane za cestovnu vožnju u slučaju da ne prebacim motor na SM setup.
Mašina je spremna za kit - radilica, semerinzi i ležajevi su novi, lamele su nove sa pojačanim Malossi oprugama i vodena je reparirana sa svim OEM dijelovima tako da bi to sada trebalo biti vječno. (Vodena je izašla malo preko 50e - nije malo
)
Postoji mogućnost da kupim samo novi klip za stari cilindar ili uzmem komplet novi kit s obzirom da je cijeli novi kit 130e, pa nek ovaj stari stoji u pričuvi.