Tehnički kutak > Injection

Malossi 70 Purejet

<< < (3/7) > >>

matija84m:
Sve koje imaju ravne zube zujat ce, zapravo moze i fuckat lagano.
Tako je to kad su zubi ravni.

Zigas:
Idi prvo na 70ccm in tek onda češ presudit dali ti treba duža getriba. Ako ti zatreba moraš nač polovnu od zipa do neke 2003 godine. :dontknow:

Sve duže u ponudi Malossi, Polini, Stage6 .... imaju ravne zube.

Vragolasti Denis:
Jer pure jet ima ne balansiranu radilicu , kada se stavi kit pojede se dosjed u bloku sa strane magneta najcesce. Ostani na 50cc , rok upotrebe 70cc na purejetu je maximalno 10 000km ako imas jako puno sreće.

Zigas:

--- Citat: Vragolasti Denis - 02 Travanj, 2022, 17:19:08 ---Jer pure jet ima ne balansiranu radilicu , kada se stavi kit pojede se dosjed u bloku sa strane magneta najcesce. Ostani na 50cc , rok upotrebe 70cc na purejetu je maximalno 10 000km ako imas jako puno sreće.

--- Kraj citata ---

Imao sam 2 puta problem sa radilicom na purejetu. 1. put je mi je štekao pipac na bloku gde udje ulje u mašinu, radila dosta dugo na suho, stradao samo igličasti na radilici, glavni ležaji ko novi i dosjei isto nisu stradali. 2. put jer sam nabavio blok, koji je dosta dugo stajo vani na kiši, vlagi.. i zbog hrdje na jedom lageru, se razpao kavez. Dosjedi isto ne taknuti.

Radilica od purejeta ima ekscentar na radilici, koji služi za air kompresor. I to ne znači, da nije balansirana. Taj ekscentar je na strani variomata, tako ako bi bio izvan balansa, a nije, onda bi na toj strani najprije stradao dosjed. Tamo gde je ekscentar najniži je na istom dijelu višji dio pored, da se masa rasporedi. Ne balansirana radilica i na 50 ccm nebi izdržala 5000km.

Purejet:
https://cdn.heavy-tuned.de/item/images/713200/middle/713200-713200.jpg

Peugeot:
https://www.scooter-center.com/media/image/ef/0f/1c/kurbelwelle_101_octane_peugeot_horizontal_mit_stift_f_r_polrad_jetforce_50_c_tech_jetforce50_tsdi_speedfight3_50_aclc_2t_ludix_vivacity50_new_2t_3332644.jpg

Peugeot ima taj ekscentar na strani magneta ali je isto balansirana radilica sa dodatnom rupom na najtežem delu.

Kad se tebi to desilo i koliko puta, da zanamo da ne teramo više purejete na 70ccm.

Vragolasti Denis:
Radilica se balansira sa klipom na sebi. Pa mi ti reci kako je moguce da je radilica jednako balansirana na karbu i purejetu.

Bas zbog toga jer je kompresor na strani variomata odlazi strana kod magneta makar ne mora biti pravilo.

Jako puno puta vidio serijski purejet sa losim disjedima a jos vise i ditecha.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju