Kao sto rekoh Corector je bio kod mene i provjerili smo cijeli ajnspric sistem.On je ukazao na moguce probleme i uputio me kako i sta napraviti i provjeriti te na sta posebno obratiti paznju.
Pa evo prvo smo provjerili reglulator tlaka goriva.
Za to je potrebno skinuti 3 torx serafa koji se nalaze na casici.Vec sadrzaj casice moze otkriti propusta li regulator tlaka gorivo.
Kod mene je to izgledalo ovako i to je okej,ali svakako smo isli u daljnju provjeru
Ovdje je video kako se vadi regulator.Prije vađenja je potrebno stisnuti crijevo povrata benzina kako on nebi curio kad se regulator izvadi.
Mozete stegama,gripcangama,malim skripcem kako sam ja napravio ili nekom drugom metodom.Ovisi sto vam padne napamet.
Regulator se moze izvaditi i tako da se da kontakt pa tlak goriva izbije van regulator,ali to zalije sve benzinom i moguce je pogubiti koju gumicu ako radite na soderu ili je neki saht u vasoj blizini.Ovo je gospodski kako kaze i video.Za posudicu je iskoristen cep od brake cleanera(gledajte da nema rupicu)
Uslijedio je test.Potrebno je nauljiti mrezicu i u rupu sa donje strane nabiti tlak,ako nema mjehurica regulator je ispravan.
Zavrsetkom testa ocistiti kuciste u koje vracate regulator od benzina,a gumice na regulatoru vratiti u polozaj kako stoje i OBAVEZNO podmazati sa uljem ili masti.Mi smo koristili 2t ulje.Ukoliko ne ide ponoviti postupak ciscenja i mazanja i probati montirati bez prevelike sile.Mozete si pomoci pogurati necime,ali budite osjecajni.
Kad ste vratili regulator provjeriti gumicu koja stoji na dosjedu poklopca i tu kompresor druka,cesto se desi da ta gumica ispadne pa kasnije imate propustanje u tom dijelu.
Stegnete torax serafe i gotovi ste.
Nakon bilo kakvog rada po sistemu skolski je provjeriti si sve sapunicom.Mi smo zamiksali par kapi carlija u vodu i nalili u spricu za pranje prozora.Taj dio nismo snimili,ali nije neka mudrost.Nigdje ne smiju biti mjehurici.Slicna stvar kao i provjera plinske boce nakon spajanja.
Jos smo snimili kako to izgleda kad probije svijecica i imamo trokiranje,pucanje i neispravan rad.Ta svjecica je za smece jer ne baca iskru na minus elektrodu nego svud naokolo.