Tehnički kutak > Injection
Gilera Runner Purejet - Ne pali
delorto:
--- Citat: Corector - 15 Siječanj, 2020, 12:27:08 ---Premalo ti druka kompresor. Njega mozes eliminirati da dovedes 5.5-6bar iz kucnog kompresora direktno preko crijeva na injektor. Simukiras ispravan kompresor.
Mjesavina ti ne igra nikakvu ulogu na purejetu, jer ti benzin dolazi samo na celo klipa, ispod karika ga name, dakle nema ga na cilindru, u bloku i lezajima radilice.
Nikad mi nisu bili jasni ti risevi na purejetu, jedini razlog koji mi pada na pamet, izuzev da dodje do zacepljenja dovoda ulja, ili curenja sa strane, je taj sto takvi skuteri obicno dugo stoje, i ulje se ocijedi na dno kartera, i prilikom prvog paljenja, ekipa odmah napuca gas u turazu, a mehanika se ne stigne podmazati. Malo rada u leru zaista moze napraviti razliku izmedju super ocuvanog i ostecenog dijela.
--- Kraj citata ---
Super hvala onda prvo ču pomoču kučnog kompresora napravit 6 bara pa da vidim kako če ispast.Corector pa trebam novi kompresor?Mogi tražit i od Ditecha?
Corector:
Ne pase od ditecha, na piaggiovom imas piaggio logo.
delorto:
Pa napravio sam kako mi je Corector savetovao.Spoio sam sa kučnim kompresorom na crevo sam stavio sat kojeg se može podešavati jakost.Podesio sam na 5 bara i skuter radio i temperatura se normalno podigla.Kad je neko vrjeme radio skuter se gasio.Odmah je palio i onda sam podigao na 6 bara i dalje radio bez problema.Kasnije sam se igrao i polako puštao pritisak i skuter je radio do 2 bara i manje ali nije baš najbolje radio.Tako da sve kaže da je greška u kompresoru momci ima ili kompresor za Purejet za prodaju?Corector ima možda koji polovni na lageru?
Corector:
Imam ti dobar i ispitan kompresor.
delorto:
--- Citat: Corector - 16 Siječanj, 2020, 00:06:22 ---Imam ti dobar i ispitan kompresor.
--- Kraj citata ---
Super ču na privat poruku .Sad sam malo mozgao?Prije sam napisao ,da radi skuter i na dva bara i manje?To najverovatnije nije tačno,ja sam imao samo regulaciju koliko bara puštam u sistem i sa time ne mogu očitat koji je pritisak u sistemu jer je sat pre regulatora .U glavnom kad smanjim pritisak na nulu skuter ugasi,tako, da kompresor ne daje dovoljni pritisak za rad motora.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju