Tehnički kutak > Injection

Gilera Runner Purejet - Ne pali

<< < (3/7) > >>

delorto:
Danas opet malo čakao po skuteru .Kad sam proveravao kompresiju prošli put več sam skinuo crjevo i sa kompresora i zato sam provjerio prvo sa satom za kompresiju kolio bara naduva samo alansovanjem bez gasa ,svega  2.8 bara .Alansovao sam toliko vremena, da se kazaljka prestala dizati,kad sam stao sa alansovanjem pritisak nije pao..Sad bi se prvo morao pozabavit sa kompresorom jer sam našao neku temu ,da bi pritisak nebi smeo biti tako nizak i izpod 5.5 bara?Zašto kompresor loše radi?Pa zbog olja mešovine  nebih smio jer sam za početak napravio mešavinu i sipao u tank.Pa prvo  ču  skunut kompresor i očistit i možda vidim šta mu fali.Imam od Ditech ali šteta koliko sam shvatio ,da od Ditecha ne klapa. Corector pa kad  sredim kompresor da mogu upalit pa u onda snimit benzinskun  pumpi.

Daniel jet:
Vadi mješavinu iz tanka..

delorto:

--- Citat: Daniel jet - 14 Siječanj, 2020, 19:17:51 ---Vadi mješavinu iz tanka..

--- Kraj citata ---

Zašto  da to napravim?

delorto:
Pa juče sam sknuo kompresor i na brzinu ništa mu ne fali,kad dobro očistim ima puno sitnih oštečenja.Pa sam pokušao malo sa glancanjem(ispoliranjem) pa je malo bolje 3,2 bara.Pa do 5,5 bara još puno fali?Malo sam zbunjen ako se dobro sečam od Corectora temu da Kompresor od Ditecha ne valja na Purejet?Ja očito treban drugi kompresor  i puno njih koji prodaju polovno pišu ,da ide na Ditech ,Purejet  i neki Peugeot?Šta sad da tražim?Ima možda  kompresor za Purejet na prodaju?

Corector:
Premalo ti druka kompresor. Njega mozes eliminirati da dovedes 5.5-6bar iz kucnog kompresora direktno preko crijeva na injektor. Simukiras ispravan kompresor.

Mjesavina ti ne igra nikakvu ulogu na purejetu, jer ti benzin dolazi samo na celo klipa, ispod karika ga name, dakle nema ga na cilindru, u bloku i lezajima radilice.

Nikad mi nisu bili jasni ti risevi na purejetu, jedini razlog koji mi pada na pamet, izuzev da dodje do zacepljenja dovoda ulja, ili curenja sa strane, je taj sto takvi skuteri obicno dugo stoje, i ulje se ocijedi na dno kartera, i prilikom prvog paljenja, ekipa odmah napuca gas u turazu, a mehanika se ne stigne podmazati. Malo rada u leru zaista moze napraviti razliku izmedju super ocuvanog i ostecenog dijela.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju