Tehnički kutak > Injection
Gilera Runner Purejet - Ne pali
Zigas:
Možda nije svječica, ali ja sam nekad imao iste simptome zbog svječice. Isto se gasijo u leru kad se sagrijo i kad sam išao na vožnju nije išao u okretaje. Iste simptome sam imao sa 2je u redu i to jednom na novom NGK poslje 50 km po promjeni. 3ča polovna iz šteka rješila problem. Sada tražim drugu marku od NGK. Tržim Denso ali je je težko pronač.
U budučnosti ču izbjegavat NGK marku, jer nije prvi primer loše robe. Na Hondi VF 750 sam dobijo 3 od 4 koje nisu radile. Štelao ventile, karburatore... i nikad nije radila u leru gladko. 3 svječice su bile potpuno bele. Promjenio natrag za stare i motor proradijo savršeno i boja se svječicam vratila.
U Opel Merivi 1,4 turbo, sam isto imao NGK iridium original, koje se po manualu mjenjajo na 60000 km, jedna otišla več na 48000, jer je potpuno pojelo elektodu. Žena mi se žalila, da joj auto trese u leru i cuka u vožnji.
Kako kažem, možda nije svječica ali da si 100% siguran pokušaj sa drugom. Meni je sa defektnom radijo super u leru samo se gasijo. Koju koristiš?
delorto:
Pa to mi je poznato imao sam slično iskustvo.Ali sumnjam ,da bi se dve različite svečice baš isto ponašale?Pa tu se i ne sagrije kazaljka toliko ,da se podigne 2 /3 mm.Pa i to sto kažeš što ,da ne stavim novu pa da vidim?Da upali naj jeftinije rešenje.Hvala ti,kad počnu radni dani odmah u nabavku.
delorto:
He he da nastavim,uspeo sam nabavit pivo i klopu i spremno čekam kraj godine.A skuter ništa novo,nikako ,da ga opet malo uzmem u ruke .
delorto:
Tako da nastavim, juče sam našao malo vremena i provjerio kompresiju na hladnom motoru bez dodavanja gasa i iznosi 5.8 bara.Onda mi stalo kod benzinske pumpe?Kako da provjerim pritisak pumpe da ne napravim štetu? Purejet ima ono kako kaže Corector večito crjevo i priklunice?Jeli bi bilo dovoljno za proveru pumpe ,da skinem sa pumpe crjeco,stavim na pumpu obično crjevo i pokušam je učvrstit sponom i sa druge strane crjeva sat za proveru pritiska i dodavanjem kontakta dobijem pritisak ili baš mora biti sat za proveru ugradžen sa T djelom na crjevo i motor mora radit?Pa za proveru kompresora je nadam se dovoljno samo staviti sat na kompresor i alansovanjem dobiti pritisak?
Corector:
Snimi zvuk pumpe pa ti kazem 100%.
Ako ti je zvuk pumpe ovakav, onda je dobra.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju