Lijepi dan, istina, dvanaesti mjesec, no mislim se ja nisam kupio zimsku opremu da motor stoji doma po zimi nego da ga vozam, pa evo tako, dobio par sati slobodno od familije i kažem ja, idem malo prozujat ventile...Uvučem slušalice mobitela u uši, preko bacim novu toplu podkapu, (AVE motori), navučem nove rukavice (poklon iz AVE motori), nabijem kacigu na glavu, uvučem UVX cvikere u kacigu, preko koljena prebacim fini topli tucano urbano termoscud (opet AVE), kresnem mašinu i lagano grijući agregat izađem na Škurinje. I gdje sad ? Mislim, prema Delnicama, cesta pod ledom, hhm, prema Senju, jaka bura ,hmhm, idem ja prema Puli pa gdje završim...Podne, vrijeme krasno, odlučim se dakle prema Opatiji...U Opatiji na dva mjesta semafori, automobila dosta, uglavnom nisam baš uživao u vožnji do Moščenićke drage, a onda, konačno, prazna cesta, prekrasni zavoji, motor lijepo prede, sve idealno. Rijetki auti koje uredno prelazim prvom prilikom, nekoliko bikera koji prolaze mene i na žalost potpuni užitak vožnje kvari sunce u oči, pored sunčanih cvikera nije neki gušt obzirom da je sunce u ovo doba godine vrlo nisko....Brzo sam stigao do Plomina, stao sa strane, taman stigla ekipa bikera iz Rijeke, izmijenismo par riječi i tako dođe pomalo vrijeme za povratak. E nazad stvarno istinski uživanje, predivan pogled na cestu, sunce u guzu, auti rijetki, cesta (osim par km od Plomina), fantastična, ma sve idealno i stvarno mi nije žao puta iako je kratko trajalo....Kako stvari stoje zalomit će se još koji kratki đir ove godine.....