Idem nesto napisat. Ideja za ovaj trip se rodila prije 2 tjedna kad je Dottore izjavio da bi volio otic s purejetom negdje u Alpe, medjutim masina koju je donio nije zadovoljavajuca i trazi vise vremena da se dovede sve u red, a produzeni vikend u lipnju se opasno priblizio. Suhi je to nacuo i sad ne znam tko je bubno Stelvio, tako da smo na koncu Suhi i ja tripnuli gore...
Nista se nismo pripremali, niti znamo put, niti sta mozemo ocekivati, samo gas i tripuj bez suvisnih i uglavnom besmislenih misli koje te odmah u startu sjebu i jednostavno kao svaki normalan covjek dodjes do zakljucka da je to cista budalastina. Ali jebiga, nekome tko se voli vozit, bas i nije, jos.
Pripreme su bile opake, dan prije kretanja, stavio sam kraci nosac masine od nRGA kako bi ostvario jos bolje performanse, osim sigurnijeg i lakseg savladavanja zavoja, dobio sam i puno jacu zadnju kocnicu sto mi je jako odgovaralo i konacno sam zadvoljan i sa zadnjom kocnicom. Odlucio sam se odreci kofera za trkace performanse, i pod prostor sjedala i na sebe sam ponesao sljedece stvari: jednodjelni kisnjak, moto jakna sa zimskom postavom, moto tajice i majica od prozracnog materijala, 2 gace, 2 deblje carape, 1 deblja trenirka, 1 majica kratkih rukava, cetkica za zube i konac te pasta, dezic, usb 12V punjac, 220V punjac, 2 mobitela, elasticnu mrezu sa 6 kukica za kacigu ili stvari vezati, rolu od desetak velikih vreca za smece, debele ogromne zimske rukavice, ljetne rukavice, bubreznjak iz Lidla onaj debeli, potkapa, buff, led lampa, rezervna pumpa goriva, par svijecica, kljuc 12 i 13 vilasti, kljuc za svijecicu, ravno-krizasti srafciger, par velikih vezica, 2 kabla za paljenje, upaljac, multifunkcionalna čakija, kljuc za stelanje tvrdoce zadnjeg amortizera, boca vode od 0.5l, prva pomoc, powerbank od 10000mah i mislim da je to to sto je stalo taman ispod sjedala i na mene.
Provjerio tlak u gumama, nalio dvotaktol do cepa, a imao sam upaljenu rezervu koju sam ugasio tek u Karlovcu na prvom Tifonu jer sam kasnio s kretanjem, pa je Suhi krenuo ranije i nasli smo se tek kod smetlista u Karlovcu.
Ovako je otpriliek izgledala ruta kretanja, nesto sam gadno izostavio jer mi fali 100km, bilo je tu malo i bespotrebne voznje i tako, ali nisam bas 100% siguran za rutu kod povratka jer smo tu nesto sarali i zujali...
Slikao sam kilometrazu vecer prije puta, i preostalo mi je jebenih 6h, cak i malo manje za spavanje...
Evo kako je se punio prostor ispod sjedala:
Ujutro mi je bilo sranje, ustao sam skoro 1h ranije, ali dok sam sve sitnice izjebao, i dok sam se posteno ubio u dorucku, jednostavno sam kasnio dobrih pola sata od dogovorenih 7:00h za polazak, tako da je Suhi krenuo lagano put Karlovca... jbg znao sam sta me ceka u Italiji...
Picim s upaljenom rezervom, vec znam da mogu preci barem 70km, tako da ne gubim vrijeme na smarajuce tocenje i pokusavam stici Suhog. Ova cesta kod Luckog je za Oskara, u zadnji cas kocim jer sam jedva skuzio Multanovu kod Stupnika, i propisno prolazim sa 60 umjesto 61kmh. Przim purejeta do kraja, a trip je tek poceo, ima da ga pohabam do Jaske... I tako ti ja stizem Suhog netom prije smetlista u Karlovcu, tamo gdje je ona suma, i slije slikanje, tu sam slikao popunjen prostor ispod sjedala, jer idemo na djir do Stelvia pa nosimo samo ono osnovno, i na kraju moram priznati da mi nista nije falilo, jer ves sam prao odmah nakon sto smo iznajmili smjestaj...
Tocenje na Tifonu, i tu sam restartirao donji sat
Picimo od Karlovca prema Delnicama, pegliram one zavoje i vidim da je Runnerce jako dobro spremno i zadovoljan sam, jedva cekam jos vece izazove...
Pred Delnicama je uvijek veselo, gledam Rain Alarm i vidim da nam se mokro pise, imamo 2h da dodjemo do Pasjaka inace smo mokri, dok u Trstu kisa pljusti, a u Gorskom Kotaru ce uskoro kisa, tako da smo imali srece i bas smo se provukli bez kapi kise, malo nas je poskropilo blizu Pasjaka, to je bio rub kisnog oblaka...
Malo iza Delnica, izbrasnario sam malo pezu, i reko idem ga snimiti kako dolazi, u medjuvremenu je prosla masa motorista, i ono zanimljivo, hrpica skuterasa s 50ccm iz Austrije, naravno s tvornickim blokadama i pegliraju se oni 45kmh, a iza njih kombi s prikolicom
Evo ovdje se vide Austrijski triperi, njih sedmorica, koji su tocno skuteri ne sjecam se, ali bilo je neko kinesce, Malaguti F15, Sym, a snimka istovremeno prikazuje iscekivanje peze nakon sto sam ukljucio kosmoski mod.
Dozivanje Mraleta na sumadijski nacin uz zvidzdanje pjesme "Isuse volim te", sreca pa te u sred sume nitko ne cuje pa mozes raditi sto hoces.