Nedilja, prilika za extremna freestyle sjecanja.
Za 4 dana ce 2 godine otkako sam se otisnuo na voznju do Turske. Dojmovi su i dalje prejaki, toliko sela, zaustavljanja i dozivljavanja lokaliteta u jednoj tripcini, toliko toga jasno i detaljno zapazeno zbog umjerene brzine kretanja. I na koncu detalj jer si dosao vozilicom koja te je vjerno posluzila vlastitim zaslugama... Nesto kao ekipi u vrijeme Tomosa pa ti prepricavaju dojmove dok su zivi.
Niti jedan motor mi nije pruzio tako kvalitetne, snazne i dugotrajne dojmove, moze odusevljavati jedino perfekcijom brze voznje, napetoscu i znojenjem te pretjerivanjem. Ali sve se to sprema u kratkotrajnu memoriju.
Tada je vrijeme bilo slicno danasnjem, ali s mnogo vise vlage u zraku i vecim temperaturama. Kisnjak sam toliko puta navlacio na sebe i skidao, da je ciferslus otkazao u sred Srbije, u gradu Ub. Tamo sam ga dao reparirat i vrhunski su odradili posao, tako da su stavili krupniji, hardcore patentni zatvarac. Ne znam koliko je to puta bilo, ali vec sam ispizdio po frisko potopljenim cestama prepunima kolotraga gdje sam morao voziti znatno opreznije, a inace dosta gasiram kad se pruzi prilika kroz bespuca... Vrhunac je bio kod grada Havsa u Turskoj. Kako su tamo lijepe pregledne visoravni, na zapadu je prilazila jebacka oluja, a blago lijevo je bilo polje vedrine, i tu sam odlucio okinuti za Istanbul. Tek kad sam dosao tamo, tistilo me je sto sam solo odmaknuo toliko daleko. Steta je ne podijeliti sve te dozivljaje s nekim, tada bi bilo brutalno.
Isao sam i turisticki tako podaleko. Vidio, osjetio, ne bi vise. Ali to je fino gospodski, komercijala, dere te ovaj dere onaj, ides kao govedo kroz klaonocu onim unaprijed definiranim rutama. Nije to to, dodjes tamo kao teleportiran, nedostaje tu masa usputnih dozivljaja da vise cijenis tamo gdje si dosao, da vise osjetis apsolutnu slobodu kretanja, a gle ovo danas... Dok se moglo tako, neusporedivo mi je bilo/NAM bolje, ne zelim biti sabloniziran jer to dozivim citajuci na internetu tudje dojmove i ne trebam ni ici.
Ljudi pitaju jel se to stvarno desilo, da, desilo se, i ne samo to, gdje je ludorija do Grcke, pa Stelvio, isli smo skupno i u Sloveniju sto je svima bio dozivljaj do jaja, dakle ne treba ni ici bogu iza nogu, pa vjecno nerazumljiva Madjarska, kao da je drugi planet...
Zabrane, cipiranja, nadzor i kontrola da mirujes kao govedo na modernoj farmi dok te muzu i peljese do ibera, opce govedarstvo na internetu i zatupljivanje, predvidjanje svakog tvog poteza u zivotu, konzumerizam da ne mrdnes iz fotelje pa kad zaradis bolest, idi pa se leci, al prije svega skupo plati...sve to nekako napreduje polako, ali sigurno, prvi pokazatelj je broj Porschea da nije dobro.