Idemo to skarabudzit.
Masina je oprana od strane vlasnika, jer je bila sva neka usrana izvana.
A bome i iznutra, neki teski aljkavci su zlostavljali purejeta.
Netko je predihtavao termo grupu, i vani je strsala neka ruzna krec masa, pa je bilo neophodno provjeriti termo grupu, ispod cilindra su bila neka 4 limena tanka dihtunga...
Karike su brutalno potrosene, na koju foru ovoliki zazor, pa toliki nije niti na 40tkm u normalnim uvjetima koristenja. Ali ako se npr. vozi na pijesak, onda je itekako moguce.
U ovoj masini iz 2004 je iglicasti lezaj bakrene boje, najvise volim masine iz 2003 sa zlatnim iglicastim lezajem, ali piaggio je imao deklarirane boje za iglicaste, zlatna, bakrena i cini mi se obicna metalna...
Vide se neki sitni tragovi na klipu, koji je originalan. Radilica je dobra i bez luftova.
Medjutim bolcna klipa i gornji iglicasti su mi se ucinili sumnjivim, posto su karike tako naglo dobile od abrazivnog materijala, sasvim je ocekivano bilo da je i iglicasti rasklapan, malo, ali dovoljno da se ne riskira. Bolcna takodjer ima zubic, a jedan osigurac je netko vec zavrnuo prije ove inspekcije.
Termostat radi, ali u rashladnom sistemu je bilo nekakvog smeca, da li je to nastalo kombinacijom ciste vode, mijesanjem razlicitih antfriza, ne znam, ali sloziti cemo ga da bude vjecan.
Ociscen termostat od tog smeca da glatko radi.
Potrebne su nove karike, nova bolcna klipa i osiguraci, te iglicasti lezaj i naravno brtve. Sve MORA biti original iz piaggio tvornice, nista drugo ne priznajem.
Posto u ponudi postoje 3 razlicite zelene brtve za podloziti izmedju bloka i cilindra, postavlja se pitanje koju odabrati, 0.4mm, 0.6mm ili 0.8mm.
Za to cemo iskoristiti sljedece tvornicke servisne upute:
Vrh, najispupceniji sredisnji dio klipa u GMT izlazi za 3mm izvan cilindra (cilindar se lagano stegne bez brtve dijagonalno sa 2 serafa i izmjeri se. Dakle stavljamo 0.4mm brtvu ispod cilindra. Ali izvrsiti cu ponovno mjerenje s novim iglicastim i bolcnom klipa za svaki slucaj.
Posto su ti dijelovi u dolasku, usput sam cekirao injection, sklop dizni s regulatorom pritiska goriva na glavi. To sam u par minuta procjenio ispravnim, ali posto je masina tretirana ispod ocekivanja, za svaki slucaj sam otisao u detalje, iako je tehnicki sve bilo ispravno, pa sam samo pretresao stvari jer je brzinski test dovoljan...