Pozdrav svima, zelim predstaviti svoj projekt Yamaha Aerox Midrace. Ovo je moj prvi projekt i skuter ikada. Moglo bi se reci i moja nocna mora.
Pa evo par slika motora.
1. Slika je slika koju sam dobio od proslog vlasnika. Zivim u Vrgorcu pa mi je bio prevelik trosak otici do Poreca da bi pogledao skuter. Vjerovao sam mu na rijec da je sve ispravno i da je skuter pali vozi. Osao sam na banku i uplatio novac, on je prebacio skut na ime moje majke i skuter je pokupila ova transport tvrtka Dima d.o.o. ...za 400kn su doveli skuter. Svaka im cast. No kad je skut dosao nije bio ni blizu ispravnog. Glava je pukla, gubio vodu, vodena je osla u k**ra*, dignut je zeger osigurac iznutra i vracen tako, kad sam digao poklopac sve je ispalo samo.. Skuter je bio 3 dana ispred kuce dok nije upalio, isao je kao lud, bio je na Dr Evo, Malossi zute sustice kvacila.
Od tad je proslo godinu dana, skut je neprestano bio kod kuce, pa nakon dva dana u mehanicara opet, i tako 4 5 puta dok nisam odlucio malo istrazit i uc u svijet skutera, mehanike i cega ne.
Odlucio sam sam promijenit radilicu i sklopit skuter sve ispocetka jer svi sve znaju a nitko nezna napravit. Dzabe davati pare za nista, dan danas sam duzan 500kn mehanicaru i to za sto, za to sto mi je urezao navoje u blokovima, i to je uspio zajebat.
Radilicu je trebalo mijenjat pod hitno jer je prosli vlasnik izbacio onu piksnu malu iza variomata i cijeli bendiks...tako da vario nije uopce bio u ravnini s kvacilom. Posto je bio daleko da ga saraf variomata stegne, ubacio je par sajbica te je s tim pojeo doslovno radilicu.
Odlucio sam kupiti novu radilicu i novi vario
Polini Hi-Speed i Motoforce Racing 12mm
Znaci sve radim sam, nitko mi ne pomaze, gledam YouTube videe i pokusavam skuzit. Zahvaljujem se clanu foruma dacerovs jer mi je pomogao mnogo sto se tice ovog projekta/builda. Sve mi je ovo novo tako da je dosta i nervozno jer ima dosta prostora za greske.
Rastavljeni blokovi, oprani, ubaceni novi lezaji i semerinzi. Koyo C4 i Corteco.
Kad sam otvorio getribu, odma sam se upitao koji ku*** se ovdje dogada. Netko je prije valjda otvarao poklopac iz nekog razloga te zaboravio vratiti sajbice te je to uzrokovalo ovo.
Vidi se na manjoj rupi gdje ulazi srednji zupcanik kako nije bilo sajbice, poklopac se pojeo.
Nitko u gradu nije imao radapciger potreban da se izvade lezaji iz getribe pa sam odlucio improvizirati.
Skuter je u ovom trenutku bio kompletno rastavljen do zadnjeg sarafa, odlucio sam malo osvjeziti ramu!
Preko fb sam kupio koristeni kit 70cc Stage 6 Sport Pro. Znam da cete reci da se to inace kupuje novo ali nisam imao novaca a kit je bio u skroz dobrom stanju. Sto se i potvrdilo kad je dosao kuci. Ovo po klipu i cilindru je ishod raspadnute svjecice koja je samo malo natucala klip al tjt. Sve je ispolirano i nadam se ispravno.
Sad je i doslo vrijeme da se sklope blokovi. Radilica idje u zamrzivac!!!
Dok sam nasao industrijski fen proslo je par dana, radilica jos uvijek "Chilla" u hladnjaku.
Dosao je dan stavljanja radilice, nezna se jesam li vise nervozan ili zivcan, prvi put radim pa neznam ni sam gdje mogu zajebat a znam da mogu svaki tren..ako ima smisla!?!?!
Mali blok s lezajem stavio u pecnicu na 150 stupnjeva C a veci blok grijao fenom na 530 stupnjeva 2 3 minute. Mislio sam da ce radilicu trebati zatezati sarafima od blokova ali cudom je samo kliznula u blokove, bez ikakvog problema, pa evo i slika dok stoji u bloku. (Znam da ima podosta diht mase, ali bolje da ljulja nego da zulja, uostalom, nisam htio da negdje ostane bez mase
)
Stavljeni semerinzi, namotaji, magnet, kajla.. ugl sve sa te strane bloka osim vodene. Variomat nisam stavio posto nemam onu piksnu sa te strane niti imam bendiks pa nemogu ga ni stegnut. Susjed ima roxa pa ce mi dopustit da dignem s njegovog i prebacim da vidim hoce li upaliti.
Na skutu je Dellorto 17.5 sa 98 diznom..znam da je prevelika, neznam sta da kazem. Nego me zanima hocel klipu biti ista ako je karb pre mali, preporucili su mi dell 19 pa cu nabaviti njega, set dizni i igli pa to nastelat.
Isao stavit glavu i naletio na novi problem, glava nemoze proci zadnji centimetar do bloka, ovaj majstor urezao sipku na koju je urezao navoje, pa su navoji na strani bloka veci nego na suprotnoj strani...znam znam, budala.
Otac rekao da ce na glavi prosiriti rupe cenat dubine samo da sjedne taj zadnji cenat...dok on to govori ja samo vidim kako ce sve otici kvragu, ali rekao je kao ja garantiram da ako ode u ku*** ja kupujem novi kit. I aj ko ga jebe, izbusi on to i nabijem ga do kraja, stavim dihtunge stegnem sve i trenutno sam tu.
Ovdje se vide sipke...
Evo slika mene i mog pederastog pogleda
Masina trenutno sjedi kao na slici i ceka sutra da se pokusa upaliti.
Hvala svima na citanju teme, updateat cu ovaj post kako budem radio i slikao, no napokon se blizi kraj.