Otvaram ovu temu da se ovdje vrse rasprave koji je skut bolji, a ne da se truju druge teme prepirkama.
Znaci koji skut ima vise/manje mana, koji radi vise km bez serafanja, koji se vozi bolje i na kraju koji je brži.
Sta se tice klase 50/70, mogu reci da su minarelli i pia isti drek, kolko Pia ima bolji cvt prijenos tolko Mina ima bolja druga rjesenja od radilice koja ne puca pa do vise vrsta lezajeva radilice, prirubnice koja ne odlazi na mjesecnoj bazi kao kod Pia ako cesto stelujes karb.
Zaboravih i na prijenos, cim Pia postane jaci 70cc, prijenos postane zamorce kao i Minarellijev. Prijenos se usije nakon 20km i to vise nije to, oscilacije samo takve, a centralni izdusi nakon 2 soma km. Jedina razlika je sto Mina prijenos umire ako se vrti oko 9700-10000, a Pia cim vrtis vise od 10500.
I da, Minarelli sus na startu Pia nece nikad imat, a kamoli Peža.
Sta se tice kilometara bez serafanja na 70cc i Mina i Pia su odradili žestokih 5000km bez problema sem stelivanja prijenosa jer to zamorce cim postane jaci 70cc ubija prijenos kak sto sam gore napisao.
Po meni je Mina bolja masina za tuning, kad vidim onu vodenu na Pia odma mi slabo dode.
Mina tu ima puno bolje rjesenje i sveukupno gledano jeftinija za buđit.
A ako gledamo 50cc, tu je uz malo ulaganja Pia brzi i trazi manje stelanja i serafanja i uvijek bude konstanta,eto.
Ajde, slobodno se raspisite, neka buduci skuter tjuneri vide sta je bolje za tunirat i serafat hahah, naravno svejedno je jel se prica o 2T ili 4T.
Ali ipak je ovo cvajo forum pa tu prica staje o drugim masinama.
Sent from my iPhone using Tapatalk