125 4T bi morao preci barem 50% vise od 2T motora. Taj koncept bi trebao garantirati trajnost, a ona na zalost nije takva, imao sam tracak nade, ali sam ostao razocaran jer znam koliko to treba voziti voziti voziti i voziti.... Sto bi tek bilo da se budzi 50 4T, i taj bi u teoriji trebao trajati vise od 2T, a raspada se samo tako jer su materijali meksi. Ako zdrobim ono ponajbolje sto se nudi na trzistu, ovo se istopi sako tako.
Prijatelj iz kvarta je kupio pez jos na pocetku ljetw, prosao cijelo ljeto bez frke i eto ga na kraju sezone s prolupalim motorom. Uljna pumpa sa sajlom je PROPISALA!!! Ppsto je blok bio blatnjav, trebalo je vremena da ulje krene jace kapati po podu i da ovaj nesto posumnja, ali tada je vec bilo kasno!!!
Ode aluminijski cilindar i vjecna radilica koja nikad ne puca (bome ni meni nikad nije pukla na desetak piaggia koliko sam imao).
Kad iskopcamo uljnu pumpu na pezi i spustimo se na razinu tomosa, cak i tako jednostavan koncept praticki bez slabih tocaka IMA NEOBJASNJIVIH PROBLEMA.
Peugeot Speedfight 3 Made in France quality.
Skuter s 3tkm otvaran cilindar i narandzasta diht masa.
"Francuski" karburator po metodi kupi od kineza, i upakiraj u Frqnsuskoj u kutiji na kojoj pise Made in France.
I onda fanatici i zatucanovici puse fore s lijepo upakiranim govnima. Taj karburator kosta 151 euro na Easy partsu!!! A ima ga i Luna 2T.
Samo Francuz quality ,sve ostalo je kineski drek!
Samo Francuz, platiti cu 10x vise za natpis Samo Francuz
Nove Peze su najbolji izbor za dozivjeti nocnu moru, ali cekaj, kad vidim na kutijici Made in France odmah mi dodje toplo oko srca makar se odrekao pola mjeseca za "francuski" dio.
Cep od ulja na pezi predzadnje generacije se usukao i smanjio, pa u voznjo iskace i ulje prska ispod sjedala.
Cek da jos malo zabiberim posto sam pomnije promotrio sliku. JEL ZAPAZATE OVU ZUTU BRAVICU OD SJEDALA??? Tog zutog ima puno na novim pezama
I ne znam.kako da vam predocim razvaljeni prrdnji lezaj volana, skuter je imao lufta 1cm naprijed nazad.
Ima dobre kocnice i ovjes SF3, to je pohvala.
Eh da, i vlasnik prodaje SF3 jer mu ga je pun kufer vise, stalno ga nesto jebe otkako ga je kupio... trazi soma eura. Ja sam mu u konacnici rijesio da normano pali i da vuce bez misterioznog gusenja nakon nekog vremena, i abnormanog trokiranja. Cak i to nisam uspio iz prve ufaziti nego sam jos jednom kad je naglo zahladilo, rijesio finalno stelanje da covjek bude konacno zadovoljan.
Imam jos dosta materijala za pezu, steta sto nosam snimio kuma kako broji nakon par godina kriznog puta s Jet Forceom. Prejeben je osjecaj kad istreses 12tkn, ulozis jos 5 i onda imas hrpu smeca koje ne pali u garazi, cak niti EX ovlasteni pezo majstor nije pomogao, unatoc tome sto je covjek dobro odradio posao da peza konacno pali bez greske i da ide, peza je nakon sezonu i pol misteriozno zaribala i lezaji radilice su prolupali, full stokara bez katalizatora koji se naravno raspao i zagusio motor sto je poznato kod peza jer zacepi ispusni cijev, pa kad lupis jako od rupu spuh se neko vrijeme odcepi
Imam toliko negativnih iskustava i doticaja s pezom da to nisu istine.
PS ako slozis pezu, vozis je pola godine bez greske i onako dotjerujes usput da sve bude tip top, i ako je prpdas, te kazes da se moze racunati na podrsku, jebao si sebi sve zivo jer ce te pojesti. Dozivio sam to iskustvo i zazalio kao nikada, do te mjere da je izmedju ostalog:
- pukla oba serafa u bloku originalnog ausouha i auspuh je se odvalio s cilindra
- rasuli se lezaji u getribi
- zapekla prednja kociona celjust
- neukrotiva felga nakon montaze nove druge nove gume i dalje ispusta zrak
Samo traume
Samo bankrot
Samo francuz