Nastavak price:
Rijesio sam nategnutost sajli.Na rucki gasa je bilo skroz otpusteno.Isao sam napraviti kako mi je logika nalagala.
Znaci seraf kod uljne sam skroz zategnuo(da ne nateze ni malo),onda sam natezanjem na rucki dotezao dok nisam poklopio crtice,provjerio na karbu i tamo namjestio na pola(toliko je trazilo da se volan slobodno okrece i ne daje gas)
Na kraju sam na uljnoj pumpi dotegnuo dok se crtica nije spustila 2-3mm.
To je zavrsena prica,sto se tice tog dijela.
Dok je plastika volana bila skinuta,spricom sam izvukao ulje iz kocnica i dosuo novo,nije mi se za sad dalo mijenjati kompletno.To cu neki naredni put.
Namucio sam se otpustiti serafe na posudici ulja,pa sam tukao i muku mucio,na kraju je pametniji popustio.
Da ubuduce da nemam tih problema,podmazao sam navoje serafa sa tovatnom masti.
Rijeseno i curenje ulja iz posude ulja,bas kako sam i mislio,gumica nije imala svoju namjenu.Posto u garazi nisam nakopao nista slicno,na dosjed gumice je namotana teflon traka,pa stavljena gumica.Sad vise nema ni kapi.
Proban skuter bez 19mm lulice i tu je zivnuo odmah,umjesto 9200 krenuo vrtiti 9800 okretaja.Posto mi je to najbrzi pokazatelj da lulicu izvadim i probam.Vracena lulica i probana dizna 75 i nije to to.Sutra ide proba sa 78 diznom i benzinom bez mjesavine,posto sad valjda 4-5% mjesavinu vozim.
Edit: zna netko na.koliku kolicinu ulja se pali lampica ulja kod powera,trenutno unutra imam 2dcl ulja i samo tu i tamo blicne?
Nisam siguran jel rezerva tako mala iili mi je plovak neispravan?