Pozdrav svima!
Novi na forumu, skupljam iskustva i malo po malo restaurirat cu si Gilericu. Runner 180 (u papirima SP) blok sa bubnjem i 12" kotac. 25mm dellorto fergazer i malossi gljiva.
Mašina bi trebala biti slozena na novo kod poznatog majstora u Slavoniji, mislim da kod decka u Kopacevu, ne znam mu ime. Ali eto niti tjedan dana od kupovine i niti 20km skuter nece upaliti haha
Vec je nabavljena nova zastita auspuha, za montazu ceka podloske i gumice. Nabavio sam i nove poklopce zadnjeg fara ali nisu mi ispali skroz po volji pa cu vjerojatno uzeti jos jedan set.
Sutra bi trebali doci novi plasticni dekl variomata, airbox i cijev za usis. Visoki vizir je isto u dolasku.
I prica je bila super dok je radio prvih par dana.
Polakirati, sve nelakirane plastikice kupiti nove. stavit 13" zadnji kotac sa disk kocnicom, sve potrošno novo i beba.. ali sad prvo popravljanje
Cisto da opišem kvar, mozda se i rijesi preko foruma
volim sam sve raditi zbog razine pedantnosti, nesto se nauci i usput uziva prckajuci. Ako ne uspijem trazit cu majstora, uz kojeg mogu biti dok rjesava kvar.
Dakle prekjucer mi je krepao na cosku ulice, 200m od kuce. Doma sam ustanovio da mi je zalio svjecicu. Ocistio, vratio, motor upalio super. Vozio se 15-ak km i sve je bilo super. Jucer ujutro reko idem na kavu sa gilericom, upalio pod cokom iz prve na anlaser, ostavio sam ju da radi dok se ne spremim ali se ugasila nakon pola minute.
I nema sanse vise upaliti.
Svjecica van, mokra. Ocistio, vratio. Upali na 3 sekunde i ugusi se. I tako par puta. I uvijek mokra svjecica.
Fergazer dolje, temeljito ciscenje, sklapanje svega nazad (bio je nastiman na 1.5 kruga i zrak i gorivo, tako sam i ostavio), i svejedno nece upalit.
Danas ujutro je opet iz prve veselo upalio na par sekundi i amen, nebi vise sastavio nema sanse.
Kad skinem dovod goriva i vucem vakum gorivo curi, prestanem vuc gorivo stane. To bi trebalo biti ok jelda?
Iglica u frgi je na najnizoj poziciji.
Iskre ima.
E, da. Skinuta je posuda od ulja, pa se radi mjesavina (ne jos dugo, i to cu rijesit). Po uputama bivseg vlasnika 2% ulja tocim, ali da kao mogu odmah malo ulja natocit u rezervoar i bit ce ok. Rezervoar je bio prazan, pa sam ga full natocio sa 100 oktana gorivom i 2.5% mjesavinom. Da bi danas ispustao gorivo iz rezervoara da bi natocio benzina da izravnam mjesavinu na 2%. Svejedno zalije svjecicu.
Evo par slikica rage, ali bit ce ok, nije prva raga koju cu spasit