Evo jos malo dopune sto je i kako radjeno.
Prvo je slagana termogrupa na blokove,tu sam mjerio sto i kako i na kraju ga slozio sa malo vecim c-parametrom(od ruba cilindra do ruba klipa u gmt)
Izrezan klingerit i obradjen po cilindru i blokovima.
Taj c-parametar 1.05mm bi trebao centrirati cilindar na 11t okretaja,donijeti jako malu razliku u pritisku kanala i lakse stelanje uz kompresiju od 12.2:1
Mjereni squish tinol zicom je 1.35mm.
Pa je isproban nov iglicasti i bolcna i osjetilo se blago zapinjanje od rupu za podmazivanje .To je poravnato vodobrusnim smirglom do faze da se lagano okrece.
Onda je ubacen klip sa novim c tipom osiguraca i novim malossi 12x17x16 iglicastim.
Za cilindar i glavu sam koristio i diht masu koju sam samo blago u kanale mazao
Sklopljeno,stegnuto bez kilo kljuca na osjecaj i mjeren squish tinol zicom.
Onda nabacen usis gore,zadihtan i tako je masina prenocila.
Slijedeci dan jos neke sitnice poserafljene i napravljen test na pritisak na blokovima.
Vidi se malo napuhavanje baloncica na spoju s prirubnicom.Ostalo sve okej...
Onda naserafljene ostale stvari,getriba,paljenje itd.
Stavljen kotac,nogara koja je i prefarbana i tako neke sitnice
I masina se sastala sa ramom
Pospajano sve ostalo,malo naspanana uljna i u frgu stavljena 78glavna,40ler dizna.Masinu pogonim sa leovinceom i stavljene 7.5gr rolice u kombinaciji s njim.
Planiram prvo vrijeme voziti sa slabijim setupom dok se malo ne razradi...
I tako je uslijedilo i opalenje,tu je navratio i frend dacerovs pa je malo poslikao i posnimio.
Ovo sto zvrnda je auspuh koji nema selena.
Odradio 2x po 15-20min na leru
Napravio malo voznju po ulici i grubo ustelao frgu.Stavio 72 glavnu diznu,idealna bi bila 70 ali nek je malo bogatiji u razradi.
Onda napravio voznjicu od 35km,nisam stigao vise a nisam ni goriva nesto imao.Tek toliko da me se iz dvorisnog tjunera vrati u rang kvartovskog
Motor se fino ponasa,malo je tromiji na punom gasu radi vece dizne,na igli je bas jako ziv i vrti 9300-9500 soma na punom gasu.
I za kraj ga malo poplahnuo vodom i odmastio zadnji disk i plocice,spricao sam wd tuda pa zadnja kocnica nije nista kocila.
Poslano sa tamagochija