Pozdrav
Nabavio sam si starog zipača i plan mi je radit polini replicu, inače o djelovima skutera slabo znam jer nisam nikad bio u tom điru, pa ovu temu otvaram prvenstveno da mi nadam se pomognete po tom pitanju i odmah šaljem puno slika da me uputite sa čim imam posla...
za početak radi se o zipaču na kojega je netko složio neki kit (neznam koji, slike stižu uskoro) stavio je arrowa (ako to opće je arrow čudno koljeno ima) i sve to skupa sa karbom od 12mm, to je tako stajalo neko vrijeme i ja sam ga dovukao doma, nakon par sati čišćenja i čačkanja uspio sam zapalit beštiju, e sad obzirom da nema remena pustio sam ga na leru neko vrijeme da izbaci sve to iz sebe i da se malo ustabili cijeli motor, nalio sam mu power1 u cilindar i kurblao "na suho" da se sve podmaže pa je dimio ko lokomotiva dok to nije izbacilo, uglavnom da skratim, nakon tog rada od 10 min na leru sam ga ugasio i provjerio sve djelove, luft radilice klip karike itd. Ispostavilo se da je sve savršeno, jedan veliki +, ajmo dalje, opet sam ga upalio pustio da se zagrije i probao turirat u mjestu (obzirom da je remen out) i vrti se bolesno i prima gas još luđe, i tu mi je dilema jer ima "samo" 12 mm karb sa 53 glavnom diznom, boja svjećice je savršena nakon sveg tog paljenja gašenja itd... kroz par dana ću slikat cilindar i nadam se da ćete mi moć reć o kojem kitu se radi i koji je idealni setup za njega, obzirom da moram uzet remen i tu bi volio da mi nešto preporučite a i valjčiće ću da budem siguran al to je već malo dalja budućnost jer bi htio probat vozit sa ovima koji su sad da vidim kako se ponaša...
da ne duljim slike sljede...
[privitak je izbrisao admin, stariji od 4godine]