narezani kanalići u paknicama, vidit cu kako ce se ponašat, u najgorem slučaju ako se raspadnu uzet cu druge
upasivanje većeg variomata na prvoj slici ljevo vario sa zipa original (manji) i desno nrg mc3, runner i sl.
druga slika problem distance iza ploče koja drži roline, za veći vario treba tanja distanca, tokarski u pogon i idemo, zadnja slika, problem riješen
nakon ovoga ostalo je samo upasat zadnju polutku veceg promjera i napravio sam si "budget overrange"
problem je bio kod upasivanja veće polutke je bio šta je ona dublja po svojoj izvedbi i kad bi ju stavio na postojecu osovinu ona nebi imala svoje ležište tj ležala bi na poklopcu getribe umjesto na onom konusu koji ima osovina....
u međuvremenu...
budući da je na mojem poklopcu pukao šeširić koji zatvara ležište sekundara kupio sam preko foruma novi, iako je raspored rupa isti na mc3 i zipu unutrašnjost se razlikuje, ali sam zaključio da mogu stavit svoju osovinu na koju je uvaćen kuplung unutra ako ju istokarim, taman ce uc unutra koliko treba da se poklopi sa zubčanikom primara i bit ce za tu razliku produžena van da veća remenica sjedne na konus a ne na poklopac, osim problema "prve" osovinice u getribi zaključio sam da će mi pasat zubčanik sekundara ako mu napravim piksu, uglavnom puno filozofije i svega, pustit cu da slike bolje objasne, prvo je trebalo istokarit osovinu da više uđe unutra/izađe van
(znam da mi ležaj nije uprešan do kraja)
nakon toga sam poravnao bazu u koju ce sjest sekundar jer na ovom poklopcu ima neke pregrade koje su mi smetale da odradim to po svom planu
riješeno...
piksa za zubčanik sekundara
i sve to skupa na okupu
ne struže, ima 0.3 mm
overrange na bađet način gotov
sad napokon mogu kemijat sa lakše dostupni variomatima za nrg, runnera i slično i nemam iza više tzv "banana" polutke
došao je i kineski karb, nisam montirao, izgleda dosta dobro, jako me zanima kako ce se pokazat
po pitanju farbanja i boje ipak sam se vratio prvobitnoj ideji a to je polini replica boja, samim time to bi značilo da felge idu u crno.....
spremne za farbanje
primer
i felge u crnoj
za deklu mi je prvobitni plan bio da ju poliram, ali mi se u glavi nije sviđala ideja sa previše sjajnih stvarčica pogotovo ako bi motor trebao predstavjat neku rjes replicu, polini u originalnoj izvedbi ima sivu deklu ali ja sam se ipak odlučio za crnu, obzirom da sam ju izrezao na par mjesta da se bolje vidi ispolirano zvono ideja mi je bila da ce se bolji kontrast dobit ako dekla bude crna... uglavnom filozofije, slike su tu pa procijenite sami
otokario sam i prednji disk, nije bio strašno pokrivljen ali mali je bio u banani, sad je ko novi, iako je u glavi plan za neki oversize i drugu pumpicu i klješta ali taj dio ce pricekat ipak neko vrijeme, za sad ce se vozit ovako...
slika felgi dekle diska i svega skupa na jednom mjestu
inače sam uvijek protiv crnih felgi jer smatram da se sa crnom bojom felga "zatvara" i izgleda manje nego sta je, ali ove mi se sviđaju, vidjet cemo sta ce bit kad dođu gume i kad se sve sklopi na mjesto
toliko za sad, nadam se da cu moc malo cesce radit update na oovu temu i da sljedeci nece bit nakon pola godine