Tehnički kutak > Tuning skutera
Peugeot Speedfight 2 100cc - Zacviko - Složen, al imam još pitanja
3alfa3:
Pod pretpostavkom da se koristi kvalitetno ulje, za alu kiteve je 2% u redu, a za gus 2.5%. To vrijedi za skutere za svakodnevnu upotrebu. Za race kiteve vrijede nesto drugacija pravila
RideRR4EveRR:
Motul Scooter power full syntetica... Odlično ulje. Malo skupo al jbg. Budem mu ja stavljo od sad 2,5 tu i tamo 3% :frajer: al 2 neču jel sigurno je sigurno hehe... Rađe nek dimi al neka se to sve kupa u ulju XD. Dok god dimi je dobro :laughing7:. Makar i ne dimi nešto baš sa tim uljem. Nešto malo dok ga grijem i to je to...
3alfa3:
Previse ulja je stetno.
1. smjesa je siromasnija
2. stvara se talog na klipu i glavi pa raste kompresija
3. svjecica se moze toliko zaprljati da prestane bacati iskru, a nerijetko i strada zbog toga. To se desilo jucer na jednom skuteru koji je imao malo previse ulja na susretu u Zagorju
Stavljaj 2%. Pogotovo sto koristis sinteticko ulje.
Vjerovao ili ne, ali ako je ulje kvalitetno, niti 1% nije premalo, ali to ipak nebi mogao preporuciti.
RideRR4EveRR:
aha onda ok. Hvala na savjetu :icon_thumright:
vktr:
--- Citat: SlowRider - 06 Listopad, 2008, 09:30:15 ---Dimi jer je malo jaca mjesavina. Inace na 5L benzina stavi 100ml ulja.
--- Kraj citata ---
a sam si mi jučer reko da 3% stavim :toothy12:
Al dobro, valjda je malo više ok za razradu, jeli?
prošo sam 40 km sa do 50kmh kolko još trbam??? jer zbilja je užasno se ovak vozit.... danas mi uletilo nešt u rukav i ubolo me u vožnji, zbilja omete onak, skoro sam se razbio, poslje mi nabubrilo i izgleda ko ugriz zmije onak 2 crvene točkice :toothy12:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju