Tehnički kutak > Tuning skutera
Peugeot Speedfight 2 100cc - Zacviko - Složen, al imam još pitanja
vktr:
Skinem ja sic i malo gledam okolo šta tu sve ima i uočim ja nešto ne baš normalno
Ova sajla je bila odvojena(prije slikanja, poslje sam ju vratio)
I pošto sam ja novi u svemu tom ne znam čemu služi, i zovem ja frenda, pitam, kad ono, to sajla za regulirat ulje, ja sam popizdio, zbog tako banalne stvari se dogodi ovakvo sranje. Ali bar sam znao u čem je bio problem onda.
Idem ja dalje rastavljat, i dočekalo me manje sranje nego što sam očekivao, bar nešto, ajde...
Na glavi piše LC :toothy12: jel zna netko kaj to znači?
Ovdje ovo izgleda masivno ali opće se ne osjeti pod prstom, ovi risevi na slikama ispod su veći problem :toothy11:
I ok sad ste sve vidjeli, i sad mene zanima par stvari:
-Jel normalno da klip može po klipnjači ić 1cm ljevo desno?
-Jel normalno da klipnjača ima lufta jedno milimetar možda manje, ali da se klimat onak mrvicu
-Kolko sam shvatio to se sad da bušit na prvu specijalu (to valjda znači na prvi sljedeći klip koji može ić gore, jelda?)
-Kolko otprilike košta to bušenje/brušenje/poliranje/štaveć?
-Kolko otprilike košta takav klip te veličine baš, jer to nije baš najčešći klip vjerojatno?
-Stavit ću novi igličasti (ako se dobro sjećam to je nekih 50kn) jel bitno koji, negdje sam pročito tu na forumu da je to sve svejedno da su svi isti?
-Novi dihtung, jel treba stavljat?
-Jel treba nutra nešto čistit u blokovima ili u auspuhu od posljedica ovoga sad?
-Jesam li išta zaboravio, što treba napravit uz bušenje cilindra, zamjene klipa, zamjena igličastog, dihtunga... ili ako sam bilo što zaboravio pomozite, molim vas.
-Jel se da nešto na auspuhu obnavljat, da se umjesto katalizatora stavi neka vuna ili nešto?
Hvala puno unaprijed svima
Drnda:
taj klip busis na 1 specijalu, mislim da je to u tebe nekih 100 kn, ide novi klip, neznam cijenu vjerojatno oko 300 kn, nove brtve idu, katalizaator se ne moze nadomijestiti vunom, iglicasti stavi skf, stavi novi dihtung, i vidim da ti spuh ne lezi bas ok, jel ti jako bucan skut, ili vibrira jako?, glava bi trebala ici od ac masine koliko znam, novu svjecicu stavi, ngk br8hs... valjda nisam sto zaboravio
vktr:
Misliš bušim cilindar na prvu specijalu, ne klip :toothy11:...
Kome to trebam nosit, da je provjereno dobra usluga, ko ima iskustva s nekim, di ima taj klip za 300, meni frend spominje nekih 400-500kn za klip i 200 za bušenje?
Di nabavim skf?
Dihtung serijski ili ima neki nabrijani malosi ili tako nešto :toothy12:?
Spuh odlično leži dok ga ja ne odšarafim kako bi skinuo cilindar, jer ga šarafi od spuha drže također :toothy11:
Ali inače vibrira skuter, tako je.
NGK BR8ES BR8HS koja razlika?
BR8ES imam koja je stara 2 mjeseca, s njom je zacviko, a prije par dana sam kupio BR9ES jer sam mislio da mi treba malo veća toplinksa vrijednost, valjda neće naškodit jeli?
Ovo da bi glava trebala ići od AC mašine.... to ti govoriš onako jer piše LC 2 na glavi ili znaš po nečemu da ovo nije serijska glava ili šta?
Jer ovo mi i ne izgleda ko glava za vodeno, ali samo sam onako pitao šta znači LC na AC glavi :laughing6:
Sve što trebam kupit, pitam za zagreb, nek mi kažu oni koji znaju za zagreb di kaj, TNX, pozz :hello:
robert:
igličasti imaš u lagercomercu, lageros/velika gorica možda i u bencony/sesvete! dihtung bi serijski ako ga imaš gdje kupiti
Drnda:
ma glava je ok, samo je malo prodji smirgl papirom,neznam koliko je busenje na specijalu,ali neki su govorili o ciframa 100-150 kn, Dihtung sam ja platio seriski 26.50 kn, neznam ser, klip koliko dodje ali ne mislim da bi trebao biti skuplji, skf, pitaj nekoga , ja sam samo 500 km od zagreba tako da neznam lokaciju :toothy12:, te razlike mislim da ti je to obicna svjecka-iridij-platina. imas gumice na nosacima spuha, vjerojatno ne...
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju