Tehnički kutak > Tuning skutera

Peugeot Speedfight 2 100cc - Zacviko - Složen, al imam još pitanja

<< < (3/13) > >>

vktr:
Poslje onda kolko dugo vozim kojom brzinom i šta da radim s ulje da ostavim ovak kak je, ili treba u početku mal više ulja?
nesmijem davat naglo gas i ne smijem do kraja gas? ne smijem iznad neke brzine? što još nesmiem?

SlowRider:
Mozda LC znaci da Lako Cvika

Sto se tice razrade, malo pojacas mjesavinu oko 3% i nekih 300km se suzdrzavati od voznje na punom gasu, poslje 500 bi trebao biti kao stari, a mozda cak i bolji.

neer:

--- Citat: SlowRider - 01 Listopad, 2008, 00:46:47 ---Mozda LC znaci da Lako Cvika

--- Kraj citata ---

hahhahaha :laughing11: :laughing11:

R@kija:

--- Citat: neer - 01 Listopad, 2008, 01:02:26 ---
--- Citat: SlowRider - 01 Listopad, 2008, 00:46:47 ---Mozda LC znaci da Lako Cvika

--- Kraj citata ---

hahhahaha :laughing11: :laughing11:

--- Kraj citata ---
hahahhha,kralju... :laughing1:

dhorvat:

--- Kraj citata ---

:notworthy: loool  :icon_biggrin: :toothy9:

--- Citat: vktr - 30 Rujan, 2008, 22:09:45 ---1.-Jel normalno da klip može po klipnjači ić 1cm ljevo desno?
2.-Jel normalno da klipnjača ima lufta jedno milimetar možda manje, ali da se klimat onak mrvicu
3.-Kolko sam shvatio to se sad da bušit na prvu specijalu (to valjda znači na prvi sljedeći klip koji može ić gore, jelda?)
4.-Kolko otprilike košta to bušenje/brušenje/poliranje/štaveć?
5.-Kolko otprilike košta takav klip te veličine baš, jer to nije baš najčešći klip vjerojatno?
6.-Stavit ću novi igličasti (ako se dobro sjećam to je nekih 50kn) jel bitno koji, negdje sam pročito tu na forumu da je to sve svejedno da su svi isti?
7.-Novi dihtung, jel treba stavljat?
8.-Jel treba nutra nešto čistit u blokovima ili u auspuhu od posljedica ovoga sad?
9.-Jesam li išta zaboravio, što treba napravit uz bušenje cilindra, zamjene klipa, zamjena igličastog, dihtunga... ili ako sam bilo što zaboravio pomozite, molim vas.
10.-Jel se da nešto na auspuhu obnavljat, da se umjesto katalizatora stavi neka vuna ili nešto?
11.Hvala puno unaprijed svima

--- Kraj citata ---

1. Nisam to još vidio ali nije šteta. Nesmije gore dolje jer to je katastrofa  :icon_biggrin:
2. Klipnjača i nova ima lufta ali lijevo desno, ne gore dole!
3. Ja sam odnio u Moto Musil u Kobiliću kraj Velike Gorice i tamo mi je frajer odredio specijalu, našo klip i dao brusit
4. Sve skupa me došlo 300 kn, za tebe će vjerojatno bit 400, možda malo i više, ovisi kolko klip i karike koštaju
5. Klip oko 300 kn, meni je 41,5 klip sa karikama koštal 200 kn
6. Uzmi stari, odnesi ga u lagercommerce i kupi kako ti je alfa reko SKF lager. Imaš u maximirskoj i u tomislavovoj u zagrebu
7. dihtung zamijeni po želji. Nisam ga vidio na slikama pa sam procjeni dal ga treba mijenjat. Ionak je to aluminijski dihtung, jel? Frendu smo isto radili ko i ti sad i stavili smo stari dihtung i motor ide bez greške već par godina
8. Obavezno provjeri da nije neki komadić nečega u radilici ili ispod nje. Ako ostane nećeš napravit 10 km s novom mašinom. Auspuh nije tolko bitan. Istresi ga samo, tek tolko da izgleda da neš radiš  :icon_biggrin:
9. Očisti usput karburator u benzinu i filter operi u benzinu i posuši i naulji ga. I kad sastaviš klip i karike na klipnjaču i kad staviš cilindar gore, pogledaj dal je klip u centru cilindra. Nemoj zaboravit stavit zegere na bolcnu od klipa. Zavrti kurblom lagano na prazno da vidiš dal je sve sjelo kak treba. I naravno, strelica na klipu mora pokazivati na ispuh!
10. Ako imaš nekoga ko dobro vari na CO2, izreži popola spuh i izvadi katalizator. Motor će ti ić dosta bolje ali bude bučniji! Nemreš baš vunu stavit! Zgorela bu odma.
11. Nema na čemu!  :icon_tongue:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju