e sad par rjeci o karburatoru koji bu to sve napajo:
pošto spadam u forumsku sirotinju, nisam se mogo rastat od love za original Dellorta 19. Duze sam vremena razmisljo o kopijama PHBG 19 karbova, i nakon super cijene koja mi je ponudena odlucio sam uzet kopiju PHBG 19 Black od zvonkeca.. pljuje se po tim kopijama nepotrebno, ocito da ima 30 vrsta kopija al eto ja sam naso onu koja stvarno savrseno radi.
Karb je stavljen na dreva, setup karba je bio original nista nije dirano, rezultat - smjesa savrsena na svim otvorima, nema štucanja, davljenja, preljevanja i slicnih gluposti, radi bez greske. Vozen je na velikom trokutastom airboxu..
Setup karba je: glavna dizna 75, igla W16 na 1. zubu, klipic 40, čok dizna 60, ler dizna - ne pise nista, 262AU atomizer.
sve pohvale za karb
obrada dosta dobra bilo je nesto sitno spene u njemu al valjda se podrazumjeva da se karb pocisti i ispere kad se uzme novi.. barem meni
odaziv na gas bolji nego sa 17.5, ubrzanje slicno neprimjetna razlika, bolje puni celer nakon 80kmh
i za forumsku sirotinju najvazniji podatak - potrosnja ista kao i na 17.5, mozda 2 deci veca
preporuka svakom ko treba 19 karb a nije pri parama i neda mu se pola karba mjenjat da bi ga nastelo, javite se zvonkecu
smjesa bez ikakvog stelanja: