Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Gasenje Malossija i Polinija?  (Posjeta: 470 )

1 Član i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline JogFromYamaha

• moderator
  • Tržnica : (+10)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • how you ride not what you ride
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Varazdin
  • Moj Skuter: XEvo 400
  • Moja Kaciga: schuberth sr1
  • MojSpuh: original inox
Gasenje Malossija i Polinija?
« : 05 Lipanj, 2026, 10:24:10 »
Jeste primjetili da su firme koje su jos prije 5-1 godina bile jako zastupljene da vise jednostavno ne postoje ili samo u jako reduciranoj mjeri?
Gledam pred nekoliko dana Malossi i Polini site i ostale dobavljace njihove robe pa mi se cini da je 85% robe koje su imalu u ponudi nestalo.
Znaci projdaju se samo i drze samo stvari na lageru koji su za iskljucivo nove motore i to variomat, O2 emulator i sitnice.
Za ostale modele drze se variomati i rolice di su cilindri klipovi i kocnice.
Mislim da polako te firme nestaju ko i Hebo.
Ili se ja to varam?

Offline balki

• Tržnica : (+7)
  • maxi forumaš
  • idemo dalje...
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zg
  • Moj Skuter: Sportcity X50ie; X=3
  • Moja Kaciga: Nolan N80.8
  • MojSetup: Nadasve funkcionalna nakupina djelova
  • MojSpuh: Akrap
Odg: Gasenje Malossija i Polinija?
« Odgovori #1 : 05 Lipanj, 2026, 22:31:51 »
Živili su na prodaji dijelova za tuning cvaji "pedesetki" a to je polako stalo. Em nema cvaji em se novi klinci ne primaju alata olako. Brdo mladih je prešlo na e-vozilice poput romobila i bicikala..
Stvarni život je iluzija izazvana odmakom od tastature

Offline Dragster 50

• Tržnica : (0)
  • maxi forumaš
  • Italjet Dragster MK1 proud owner
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
    • You Tube: Cro Dragster
  • Moj Skuter: Dragster 180/70
  • MojSetup: Gilardoni 180-20,5/DR EVO 70-17,5
  • MojSpuh: SM06/Yasuni R
« Odgovori #2 : 08 Lipanj, 2026, 09:04:43 »
Uskoro će točno 9 godina kako sam kupio svoj prvi Dragster, i sjećam se da je tad na ovom forumu bilo brdo tema i projekata 50-70cc 2t. Već duže vrijeme nijedan jedini projekt, pri tom ne računam servise i kad netko zapne negdje, pa traži pomoć. Kad sam prodao zadnji 70cc Dragster, rekao sam si da nikad više neću kupiti nešto manje od BB-a, jer se jednostavno ne isplati, i nemoguće je vratiti uložene novce, čak i ako ne računate svoj rad kao ja, znači samo uloženo.
Moj bijeli Drasgster stoji odjavljen u garaži već 2 godine, i definitivno bi ga prodao u neke dobre ruke za realnu svotu, ali šta je realno? Možda 1000 e manje od uloženog, a tu cifru nema šanse da dobijem, a i uz sve to treba uzeti u obzir odgovaranje na bezbroj glupih pitanja od klinaca koji nemaju tu lovu. Ovdje, malo južnije je situacija otpilike ovakva, klinci polažu kategoriju, i doslovno iz pelena idu na nešto sa brzinama. Ili možda najbolji primjer prijatelja koji je htio sinu kupiti nešto tipa SP 180, i mali se na kraju odluči za e bicikl od 4500 e :icon_scratch:
Kad završim Typhoon 125 ići će u oglas za otprilike koliko je i uloženo, iako sam od početka svjestan da se neće prodati, ali mi je užitak raditi na njima, pa sam bio spreman na sve. I ta prodaja ne ide u smjeru vraćanja love, nego sam pikirao nešto drugo za sljedeći projekt, opet BB.
Tako da se sa obojicom slažem, današnji klinci su u drugom filmu, i to je to. Ali što se BB-a tiče, oni ne umiru, rade se novi blokovi, novi racing cilindri, auspusi, ali za te igrarije treba malo više love, kao i za te skutere. Nedavno su dva Dragstera 180cc 2t u Nizozemskoj oglašena za 6500 e.

Offline matija84m

• Tržnica : (0)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: zvečaj
  • Moj Skuter: gilera dna
  • Moja Kaciga: vemar
  • MojSetup: Gilardoni 180😉
  • MojSpuh: SM04
« Odgovori #3 : 08 Lipanj, 2026, 22:29:27 »
Danas se klinci voze na romobilu. A cure voze motore :icon_thumright:
Skutere voze samo nepalci za dostave, ali i taj je na baterije🤣
Mnogo jaka grana, role grama malo,
Tripovat se mora, makar se raspalo.

Offline balki

• Tržnica : (+7)
  • maxi forumaš
  • idemo dalje...
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zg
  • Moj Skuter: Sportcity X50ie; X=3
  • Moja Kaciga: Nolan N80.8
  • MojSetup: Nadasve funkcionalna nakupina djelova
  • MojSpuh: Akrap
« Odgovori #4 : 08 Lipanj, 2026, 23:28:33 »
Forumska ekipa je odrasla i odustala ili prešla na jače skutere i motore a zainteresiranog pomladka nema :dontknow:
Vjerojatno se i dalje šerafi po zumba zaostalim zemljama po indiji, africi i aziji(?).
Stvarni život je iluzija izazvana odmakom od tastature

Offline Poggiali

• Tržnica : (+1)
  • maxi forumaš
  • Aprilia Sportcity 250
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zagorje
  • Moj Skuter: Piaggio Beverly 400
  • Moja Kaciga: je u vreci
« Odgovori #5 : Danas u 00:10:58 »
Pa zeleni su ubili 2t, 50 4t kosta ko 125, a nemre prosjecnog balkanca povuc u brdo i kaj sad da radis.. ispadne te najjeftinije uzet bateriju, jer nemas ni servisa kao nekad.. nekad si uz svaku pekaru imao piaggio salon..kolko ih je danas? Kaj oni uopce nude sad? Generalno svi brendovi, osim mozda yamahe su dosta lose zastupljeni kod nas... Nasi trgovci su nesposobni..

Druga stvar, rega ubija, da placam 50cc 100€, sto je bicikl sa pomocnim motorom, neka hvala.. .. skuter bi trebao biti bas svima dostupan (barem klase do 125cc), zasto radit guzve autima, ekoloski su prihvatljiviji, prakticniji za gradove itd.. ali rega za 300cc kod nas je ista ko u New Yorku di je standard skroz bolji, i di je sad tu ekologija.. da im je to bitno, bila bi rega za ove 10-12ks bar 50% manja.. ovak se svi u autu voze po jedan na posel..