Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Pomoć oko tunninga LoL  (Posjeta: 2289 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Crazy Kuree

• Tržnica : (+2)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Orašje
  • Moj Skuter: Neos LC
Pomoć oko tunninga LoL
« : 04 Rujan, 2008, 23:23:06 »
imam novi keeway matrix 50 (oni imaju benelli masine) i razmisljam o tuningu,molio bi pomoc jer bas nisam neki strucnjak za skutere - ovak - mislil sam uzet :
gianelli auspuh ili nardo ( i di ga ima za kupit )
kit due+ il neki polini
fergazer dellorto 19mm
gljivu ( neznam koju mislim neku od stage 6 )
malossi multivar i remen
federe kuplunga
i nek neko stavi kakve bi trebale bit rolice (lagane il teske ),jel treba usisne lamelice i kakvu diznu i kaj jos treba i kolka bi bila cijena svih djelova i di to ima za kupit u zg
ak neko zna neku bolju kombinaciju nek slobodno napise i veli kaj ni dobro
i ak mi neko moze rec kaje to BOOST BOTTLE .

hvala:)

:toothy12: benelli mašina, lagane ili teške rolice  :toothy9: auspuh gianelli ili nardo lol (to su marke od auspuha), due+ (marka od kita lol) ili neki polini more i evolution a i sport isto je to haha cjeli topic je LOL
« Zadnja izmjena: 05 Rujan, 2008, 00:45:29 Crazy Kuree »
Lebdim u međuprostoru između četvrte i pete dimenzije

Offline Agil

• moderator mini
  • Tržnica : (0)
  • forumski skuteraš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: online, od o
  • Moj Skuter: Kymco Agility 80 + K
  • Moja Kaciga: magemusy
  • MojSetup: 27 000 km Honda-Sundiro na 4T+Agility City 2T Vanilla
  • MojSpuh: magemusy
Odg: Pomoć oko tunninga LoL
« Odgovori #1 : 05 Rujan, 2008, 00:07:07 »
ne postoje benelli masine...benelli je propala talijanska firma koju je kupio nekakav kineski prebjeg u mađarsku, koji s jeftinom radnom snagom iz Qianjianga i adekvatnim cijenama prodaje oslabljene kineske kopije dvotaktnih motora. Začudo, iako kinezi uspješno kopiraju jedino Hondin GY6 motor ( pod lokalnim nazivom 139 QMB )...i Keeway ostvaruje uspješne poslovne rezultate, uglavnom zahvaljujući prodaji u Europi, gdje još uvijek postoji potražnja za zastarjelim dvotaktnim agregatima...Na azijskom , američkom , afričkom, antarktičkom, i arktičkom tržištu Keeway je potpuno nepoznata marka... ( zapravo , jedan kraljevski pingvin, nosio je nadimak Kiwey...ali kasnije se ispostavilo da je bio zaljubljen u izvjesnu novozelandsku pticu pod imenom Kiwi...otuda to..)

kakobilo, okani se toga i kupi pristojnu kinesku mašinu s GY6 motorom, makar i polovnu...

BOOST BOTTLE je styling dodatak skuterima...- urbana legenda kaže da se u njoj krije nekakav dodatak koji omogučuje da dvotaktni skuteri naglo ubrzaju kad se taj dodatak pomiješa s gorivom ( kako im nije dovoljno to što ionako moraju miješat ulje s gorivom )....prava je istina da večina onih koja na svom skuteru ima BOOST BOTTLE u njoj drži REDBULL pomiješan s votkom, a neki tvrde da uistinu zimi gutljaj iz toga povečava doživljaj vožnje na skuteru ( gutljaj mora biti obilan..- kao što mi u Hrvatskoj kažemo...neka Sven toči )

Offline igor.sb

• igoriiinaaa
  • moderator
  • Tržnica : (+16)
  • maxi forumaš
  • Aj si nemoj zamislit... Nisi? OK!
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: JEDE gorivo
  • MojSetup: VRAG U MOTORU
  • MojSpuh: golly k....
« Odgovori #2 : 05 Rujan, 2008, 00:12:18 »
 :laughing7: :laughing7: :laughing7:

agil to je kopirano, nije to kuree pisao

lol

mozda se autor i javi :zubo:
« Zadnja izmjena: 05 Rujan, 2008, 00:13:59 igor.sb »
It is time for the Beast... the MUSTANG...... Coming soon on your screens ...

Offline dhorvat

• forumski cruiser
  • moderator mini
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: YaAeMrAoHxA
  • MojSetup: serijala sa malim trikovima
  • MojSpuh: serijala
« Odgovori #3 : 06 Rujan, 2008, 15:13:00 »
imam novi keeway matrix 50 (oni imaju benelli masine) i razmisljam o tuningu,molio bi pomoc jer bas nisam neki strucnjak za skutere - ovak - mislil sam uzet :
kit due+ il neki polini
fergazer dellorto 19mm
malossi multivar i remen
federe kuplunga
i nek neko stavi kakve bi trebale bit rolice (lagane il teske ),jel treba usisne lamelice i kakvu diznu i kaj jos treba i kolka bi bila cijena svih djelova i di to ima za kupit u zg
Pričamo o minarelliju jel?

Uzmi kit TOP Performances Due+ (oko 1500kn, negdje i više) i spuh Top Performances Nardo, imaš u Auto-bilu na Jarunu (Nardo ti čak i visi gore još ak ga nije unutar tjedan dana prodal, oko 1600kn ak se ne varam).

Del'lorto 19 imaš u Piaggio Centru Zagreb (Vukovarska-strojarska) ali u Malossi pakungu (oko 650 kn). Gljivu ti ne preporučam, rađe stavi Red Sponge od Malossija (40 kn) i izvadi lulicu na airboxu i pokraj te rupe izbuši još jednu 18mm. Zvuk malo tiši od gljive ali ipak...sličan, performanse odlične ak dobro naštelaš frgu  :)

Malossi Multivar (oko 420 kn) i Malossi Kevlar (oko 250 kn), set kuplunga Malossi za kvačilo ti je oko 130 kn, imaš i Polini za 110 kn ali ne u Piaggiu nego u Gigantu (blizu remize). Rolice kupi oko 4,7 grama Malossi al ne znači da su točno te idealne (oko 70 kn), set dizni od 78 do 92 za fergazer, žuti centralni feder od malossija (70 kn).
Ak imaš para bilo bi dobro zamijenit usisne lamelice, stavi karbonske, reci da trebaš debljinu koja dolazi sa MHR replicom, i obavezno ležajeve radilice i semeringe. Makar bi dobro bilo i radilicu zamijenit, imaš za 700 kn u Autobilu Top Performances sa plavim polutkama, al ti ju ne preporučam (loše iskustvo s njom).

Da bi izbjegnul sve rupe na ubrzanju kupi od malossija torque driver koji ima linerno širenje polutki, dušu dalo za multivar i MHR vario, al to ak imaš para.

Sretno!  :icon_thumright:
Base tuning minarellija... u slobodno vreme :zubo:

Offline Bokygs

• Tržnica : (+5)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: GS
  • Moj Skuter: DT 125
« Odgovori #4 : 06 Rujan, 2008, 16:36:34 »
OMFG koji je vama kur*c,pogledajte prvi post i odmah se skuži da je autor(Crazy Kuree)odnekud kopirao tekst i 4-5 redaka ispod napisao svoje mišljenje,stvarno ljudi... :confused5: :hmh: :angry7:

Offline Crazy Kuree

• maxi forumaš
« Odgovori #5 : 07 Rujan, 2008, 15:12:07 »
 :icon_biggrin: :toothy12: :toothy9: Hvala na pomoći nisam znao ali da vam ja kažem svoje stručno mišljenje, kivi ima radilicu sa 12mm bolcnom tak da due+ nema za njega ali more se stavit ležaj s kojim je to moguće stavit na tu radilicu koja bi se raspala nakon 20 km u fazi razrade LOL a gdje kad je razrađen da se dere, sve i da zamjeni radilicu i sve ostalo, blok bi garant puko od vibracija (puca u minarelija a kivi pravi sa duplo manje kvalitetnim materijaima) sve i da blok ne pukne pa morala bi getriba otić hehe neg za te pare se kupi pošteni minarelli blok kad se već daje toliko para i sredi se da bude kako valja i LoL taj šta je to napiso i sam kaže da nije neki stručnjak a na due treba često čačkat i podešavat tak da ne isplati se i onak da je taj ko je to napiso da ima toliko para za takav setup nebi kupio kivi matrix
« Zadnja izmjena: 07 Rujan, 2008, 15:13:50 Crazy Kuree »

Offline igor.sb

• igoriiinaaa
  • moderator
  • Tržnica : (+16)
  • maxi forumaš
  • Aj si nemoj zamislit... Nisi? OK!
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: JEDE gorivo
  • MojSetup: VRAG U MOTORU
  • MojSpuh: golly k....
« Odgovori #6 : 07 Rujan, 2008, 15:16:19 »
vidis da decko kupuje sad pravu minarelli masinu  :toothy11:
It is time for the Beast... the MUSTANG...... Coming soon on your screens ...

Offline PitBull Aerox

• forumski biciklist
  • Mjesto: Orašje, BiH
  • Moj Skuter: Yamaha Aerox
  • MojSetup: zaribao...
« Odgovori #7 : 07 Rujan, 2008, 20:15:14 »
kit due+ il neki polini
fergazer dellorto 19mm
malossi multivar i remen
federe kuplunga
Pričamo o minarelliju jel?

Uzmi kit TOP Performances Due+ (oko 1500kn, negdje i više) i spuh Top Performances Nardo, imaš u Auto-bilu na Jarunu (Nardo ti čak i visi gore još ak ga nije unutar tjedan dana prodal, oko 1600kn ak se ne varam).

Del'lorto 19 imaš u Piaggio Centru Zagreb (Vukovarska-strojarska) ali u Malossi pakungu (oko 650 kn). Gljivu ti ne preporučam, rađe stavi Red Sponge od Malossija (40 kn) i izvadi lulicu na airboxu i pokraj te rupe izbuši još jednu 18mm. Zvuk malo tiši od gljive ali ipak...sličan, performanse odlične ak dobro naštelaš frgu  :)

Malossi Multivar (oko 420 kn) i Malossi Kevlar (oko 250 kn), set kuplunga Malossi za kvačilo ti je oko 130 kn, imaš i Polini za 110 kn ali ne u Piaggiu nego u Gigantu (blizu remize). Rolice kupi oko 4,7 grama Malossi al ne znači da su točno te idealne (oko 70 kn), set dizni od 78 do 92 za fergazer, žuti centralni feder od malossija (70 kn).
Ak imaš para bilo bi dobro zamijenit usisne lamelice, stavi karbonske, reci da trebaš debljinu koja dolazi sa MHR replicom, i obavezno ležajeve radilice i semeringe. Makar bi dobro bilo i radilicu zamijenit, imaš za 700 kn u Autobilu Top Performances sa plavim polutkama, al ti ju ne preporučam (loše iskustvo s njom).

Da bi izbjegnul sve rupe na ubrzanju kupi od malossija torque driver koji ima linerno širenje polutki, dušu dalo za multivar i MHR vario, al to ak imaš para.

Sretno!  :icon_thumright:

a ti boga kakvih ti gluposti naprica...!  :notworthy:
« Zadnja izmjena: 07 Rujan, 2008, 20:16:54 PitBull Aerox »

Offline Crazy Kuree

• maxi forumaš
« Odgovori #8 : 07 Rujan, 2008, 23:33:38 »
i šta je to kit?jel se radilica vrti ako motor radi na leru?  :dontknow: ???

Offline RimSo

• maxi forumaš
  • ako me trazis onda me trazi na cesti
    • THEBOXHOSTING
  • Mjesto: Doha - Qatar
  • Moj Skuter: Quadro 350D
« Odgovori #9 : 08 Rujan, 2008, 07:53:16 »
i šta je to kit?jel se radilica vrti ako motor radi na leru?  :dontknow: ???

Ma neeee !!!! Kit ti je morska životinja..znaš ba ona najveći "sisavac"...a kaj ti je sad radilica ???:laughing3: :laughing3: :laughing3:

Offline RimSo

• maxi forumaš
  • ako me trazis onda me trazi na cesti
    • THEBOXHOSTING
  • Mjesto: Doha - Qatar
  • Moj Skuter: Quadro 350D
« Odgovori #10 : 08 Rujan, 2008, 08:06:29 »
On mora da se sali.Dal se radilica vrti dok je motorr u leru.Svasta.Takvo strucno pitanje nisam cuo vec odavno. :laughing7:

Hebeno je to velika struka  :icon_tongue: :icon_tongue: :icon_tongue: :icon_tongue:

Offline 2TDottore

• OPREZ na tržnici
  • Tržnica : (-1)
  • maxi forumaš
  • *
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: Purejet
« Odgovori #11 : 08 Rujan, 2008, 08:14:24 »
Decko valjda nije imao tehnicki u osnovnoj skoli i neki predmet kaj je bliski sa mehanikom u srednjoj pa nezna.Ali nema veze naucit ce.Tu smo da mu pomognemo. :)

Offline Drnda

• WANTED
  • moderator
  • Tržnica : (+8)
  • maxi forumaš
  • 095 911 3440
  • Mjesto: Opuzen
  • Moj Skuter: Sr 70 R, KTM 625 SMC
  • Moja Kaciga: Held,Nolan
  • MojSetup: Polini sport, polini hi speed
  • MojSpuh: Mhr replica
« Odgovori #12 : 08 Rujan, 2008, 15:49:03 »
to isto ko sto mi je prijatelj pitao je li motor trosi dok je u leru... :laughing6:
Uvijek vozi samo onolko koliko ti uvlačenje fuzera dopušta

Offline Iwo SR Tuono

• moderator
  • Tržnica : (+9)
  • maxi forumaš
    • Scooter Inside
  • Mjesto: Rijeka
  • Moj Skuter: NRG Power R2019
  • Moja Kaciga: Nolan
  • MojSetup: Athena Racing division modular 70cc,PWK 24
  • MojSpuh: Yasuni C20
« Odgovori #13 : 08 Rujan, 2008, 17:25:42 »
E a koje roline idu na z750  :toothy3: :toothy3: :toothy3: :toothy3:  :toothy12: :toothy12: :toothy12: :toothy12: :toothy12: :toothy12:
preko tjedna smo klosari vikendom smo sminka