pošto vidim da ima i gluposti al i pokoji koristan savjet evo vam moje dosadašnje saznanje o svemu:
prvenstveno što se tiče elektroliza, magneta, tableta itd... jedini način na koji ti možeš povećati efikasnost goriva je ako povečaš eksplozivnost istog. ova fora s elektrolizom radi upravo to, iako je sam postupak elektrolize, užasno slab, neefikasan i spor na toj razini prikazanoj na onoj stranici.
sljedeće, ako već hoćete povećati ekslozivnost goriva (naravno na uštrp trajnosti mašine) a vozite dizelaša, napravite sljedeće: na svaku litru dizela ubacite deci ili pol deci benzina... frend probao na starom passatu, auto radio super, potrošnja bila niska, al nisam nikad ga pitao jel ima ikakve razlike kad dodaje benzin ili ne pa neću 100% potvrditi uspješnost i korisnost.
magneti: samo ću se nasmijati
Pametniji potpuno smjer bio bi ugrađivanje neke start stop elektronike, ili neke potpuno nove tehnologije poput one koja pretvara kočenje u pokretanje zakretnog kotača i vraća tu energiju nazad na kotače pri pokretanju, ali ta je tehnologija tek zadnjih par mjeseci ugrađivana na potpuno nove aute i nije nama još dostupna (rekli bi sci fi)
a što se tiće promjene načina vožnje, ovo su upute koje vrijede za novije aute (još uvijek nisam saznao koliko novije, ali to su riječi dečkiju iz oryx škole za smanjivanje potrošnje):
1. pri pokretanju vozila 1. brzinu koristiti isključivo za pomaknuti auto na min brzinu, zatim odmah u drugu brzinu ubaciti i ako nema nikog blizu ispred tebe stisnuti
FUL GAS do željen brzine (npr 50.) i ubaciti auto u 4. / 5. brzinu, ovisno o mogućnostima motora tog auta.
2. auto voziti i na 1000 okretaja (isključivo noviji auti, oni to mogu podnijeti)
3. kočiti što je više moguće motorom jer tada povrat goriva vraća svo gorivo nazad u spremnik (također za novije aute)
4. pretpostavljati ishode i ponašanje auta ispred sebe kako bi što manje kočili kočnicom a što više motorom.
zapamtite: dobro napumpane gume štede i do 20% goriva, klima troši i do 35% više kad je uključena, jako jako glasno pojačan radio i ostali elektro potrošači isto podižu potrošnju (smiješno al istinito), izbacivanje nepotrebnih kutija i stvari iz gepeka koje nam netrebaju (ja npr sa sobom stalno furam kutiju s alatom a bilo bi mi pametno to ostaviti doma), te defenzivna vožnja isto smanjuju potrošnju uz mnoge ostale sitnice
P.S. 1: student sam treće godine fizike i matematike pa mi vjerujte na riječ (bar večinu)
P.S. 2: ono na što svi trgovci računaju su lijeni ljudi koji bi brzo do kojekakvih riješenja, jer na njima se lova okreće... NEMOJTE BITI LIJENI! INFORMIRAJTE SE I DJELUJTE, nemojte da vam prodaju svakva sranja....