jedino one najjeftinije i najskuplje to nemaju
Mislis na dodatni vizir kaj se polugicom spusti? Najskuplje to nemaju samo ako su "race" modeli, jer to nema kaj trazit na takvim kacigama. Osim dodatne tezine, takvi sistemi u odredjenoj mjeri narusavaju cvrstocu i sigurnost, jer treba stanjit stiropor kako bi se napravilo mjesta da bi se takvi spustajuci viziri uvukli.
A i probao sam vozit sa takvom kacigom - uzas, smeta donji rub, ispod toga bljesti, dobra stvar za malo si pomoc, ali ni blizu full size viziru
Btw, spominjes breath deflector.... Ja ga ne koristim iz ovog razloga:
1. on smanjuje magljenje vizira (ako nemas pinlock, a ja ga imam iako ni njega ne koristim pa je u kutiji)
2. mrvicu smanjuje vidljivost
3. ako nosis naocale (kao ja), one se puno jace magle nego kad ga nema jer sav vlazni i topli zrak iz pluca baca prema faci
4. ne koristim ni pinlock - nema potrebe, ionak ce mi se naocale zamaglit, pa mi svejedno ak je vizir nezamagljen. Jedino rjesenje mi je imat dotok zraka na vizir pa se ne magli ni on ni naocale. Osim ak nije fakat vlazno i hladno, al tada ni ne vozim, eventualno po gradu, a onda mogu i dic vizir za par mm i rijesim problem