izgleda da je ipak jutro malo pametnije od noći, jučer mi nije bilo dobro, ali ajme meni danas mi je bolje (malo)
uspio sam naterati glavčinu nekako da sjedne, na osovinu,,,, e sada,,, piaggio glavčina sjeda 100% na osovinu, dok ova moja sjeda jedno 65-70%, znači oni zupci na mojoj glavčini ne hvataju cijelom površinom zupce na osovini, već sa kako sam rekao 65-70%, dalje neide, neide iz razloga što bi mi disk, derao po bloku
još jedna stvar, disk mi se može držati samo za šarafe koji drže felgu, znači one 3 manje rupice mi ni za šta ne služe
e sada, pošto su ti šarafi prekratki moram uzeti duže i zavrtat ih od strane diska prema felgi, a na felgi bi onda morao "kao osigurač" zavrniti dvije matice samokočeće...
ugl. sve mi to nekako opasno izgleda :'(
sad sam probao namontirati felgu i ona mi izgleda prilično dobro, tj. djeluje da je sve to u centru, sutra budem stavio mašinu na nosače pa vidio 100% kako stoji i dali je u centru...
evo par slika pa...
1. slika - vidi se da je disk na milimetar do bloka, šaraf isto mora biti ravnom stranom okrenut prema bloku, jer ako je vrhom okrenut dere po bloku
2. slika - vidi se da disk ne "sjeda" na glavčinu kako "bi trebao" već stoji na ovom rubu...