Govoris o onom osiguranju koje ima polica vozila kojeg si vozio za vozaca i putnike?
Ako na to mislis, i ako je takvo osiguranje uopce uplaceno, onda imas pravo i tu policu teretit i imas pravo na to bez obzira sto nisi vlasnik vozila.
jedino racunaj na barem 10 puta manji iznos nego onaj kojeg ces dobit na teret polie osigurana drugog vozila koje je krivo za sudar jer su tablice invalidnosti kod te police (ove cije si vozilo vozio) u najmanju ruku Cudne. Ono sto osiguranje priznaje kod police auta iz tvoje price, toretski ce iznosit recimo 20%. Kod ove police vozila koje si vozio fe iznosit bitno manje. Znam, nije fer, al tako je.
I jos nesto - da i dobio novac sa t police, brem kako na njoj pise, trebas osta invalid jer sa nje ne dobias novce za boli, lijecenje itd koliko sam shvatio.
Iskreno, ja jos nisam ni podnio odstetni zahtjev po toj polici jer sumnjam d cu ista sa nje moc naplatit, a ako i hocu, to cde bit mizerija (a bio sam fino polomljen, al vjerojatno sa jako malim postotkom trajnog invaliditeta).
Ta polica u praksi sluzi obitelji nastrdlog. Recimo, ako on pogine, oni ce dobit iznos koji je tamo naveden, ako ostane jako teski invalid - isto.