Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: naknada za ozljede nakon prometne, info mi treba!  (Posjeta: 3676 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline giannelli

• OPREZ na tržnici
  • Tržnica : (+3)
  • maxi forumaš
  • *
  • Banned!
  • Spol: Muški
  • Warn a brother (WB)
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: DBK
  • Moj Skuter: SR50R
naknada za ozljede nakon prometne, info mi treba!
« : 19 Srpanj, 2013, 20:39:49 »
naima krajem petog mjeseca sam imao prometnu nezgodu, nebitno sad kako i što, ugl ukoliko ne  optuze njega da je kriv doci ce eventualno do 50:50 situacije.

sad posto sam skrsio tudji motor, zanima me koja je procedura dobivanja odstete.
znam.. treba cekat da se ljecenje privede kraju, naime slomio sam kljucnu kost na 4 dijela, polako se blizi kraj oporavka sto se tice bolnice.

trebam li cekat rijesenje krivice od suda? mogu li to bez vlasnika skutera? kako ide procedura?
Serijski phva ima taj 209ha atomizer što mu je i mana ed ima 211fa atomizer koji je puno pogođeniji zanemarimo klipič 40 i a7 iglu,ler diznu 34

Offline daRio

• Tržnica : (0)
  • forumski skuteraš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
Odg: naknada za ozljede nakon prometne, info mi treba!
« Odgovori #1 : 19 Srpanj, 2013, 20:46:36 »
naima krajem petog mjeseca sam imao prometnu nezgodu, nebitno sad kako i što, ugl ukoliko ne  optuze njega da je kriv doci ce eventualno do 50:50 situacije.

sad posto sam skrsio tudji motor, zanima me koja je procedura dobivanja odstete.
znam.. treba cekat da se ljecenje privede kraju, naime slomio sam kljucnu kost na 4 dijela, polako se blizi kraj oporavka sto se tice bolnice.

trebam li cekat rijesenje krivice od suda? mogu li to bez vlasnika skutera? kako ide procedura?

Pošto imaš jako puno pitanja i nedoumica a vidim da bi se mogao i naći u problemima jedilo kvalitetno riješenje je odvjetnik koji se bavi isključivo prometnim nezgodama.

Offline TomTomislav

• Tržnica : (+30)
  • maxi forumaš
  • Pozdrav ekipa :)
  • Moj Skuter: Zasad stanka :)
  • Moja Kaciga: Airoh :)
  • MojSetup: -
  • MojSpuh: Zx :)
« Odgovori #2 : 19 Srpanj, 2013, 20:54:59 »
Na koliko je precjenjena steta tebi ?

Imao si vozačku i sve?
......

Offline giannelli

• OPREZ na tržnici
  • maxi forumaš
  • *
  • Banned!
  • Warn a brother (WB)
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #3 : 19 Srpanj, 2013, 21:02:20 »
@ daRio, mislis da je ovo slucaj za odvjetnika? iskreno ne znam kakvu je izjavu on dao, no neovisno o tome, i dalje bi trebao imat pravo na naknadu, barem tako mislim.

@Tom, imao sam vozacku i kacigu, u policijskom zapisniku pise steta skutera 5000kn, njemu steta na autu takodjer 5000kn, procijenjeno od strane policije. za mene je pisalo samo teske tijelesne ozlijede. :dontknow:
Serijski phva ima taj 209ha atomizer što mu je i mana ed ima 211fa atomizer koji je puno pogođeniji zanemarimo klipič 40 i a7 iglu,ler diznu 34

Offline daRio

• forumski skuteraš
« Odgovori #4 : 19 Srpanj, 2013, 21:06:25 »
@ daRio, mislis da je ovo slucaj za odvjetnika? iskreno ne znam kakvu je izjavu on dao, no neovisno o tome, i dalje bi trebao imat pravo na naknadu, barem tako mislim.

Ako si iz Zg imam čovjeka za to a sa druge strane jedan razgovor tj pravni dsavjet je besplatan a maher o tome zna više od svih nas.
U svakom većem gradu postoji ekipa koja se time bavi pa mislim da trebaš pravni savjet,uostalom on može doći do te izjave i dokumenata do kojih ti ne možeš a mogu utjecati na presudu.

Offline TomTomislav

• maxi forumaš
« Odgovori #5 : 19 Srpanj, 2013, 21:07:19 »
I istom smo košu,ja cekam vec 1,5g presudu,bio sam dao iskaz,sve mi ide na 50% 50%...Rekao mi odvjetnik kaj god da je 50% moram dobit.

Meni procjenjeno 29500kn,a ovaj drugi mislim da 3000kn.
Vozili smo selskom cestom gdje je jedan trak,lik mi došao u zavoju po mojoj strani odnosno bankina,pi*darije,jednostavno nemam zivaca,dao sam slučaj odvjetniku.
......

Offline giannelli

• OPREZ na tržnici
  • maxi forumaš
  • *
  • Banned!
  • Warn a brother (WB)
« Odgovori #6 : 19 Srpanj, 2013, 21:30:54 »

Ako si iz Zg imam čovjeka za to a sa druge strane jedan razgovor tj pravni dsavjet je besplatan a maher o tome zna više od svih nas.
U svakom većem gradu postoji ekipa koja se time bavi pa mislim da trebaš pravni savjet,uostalom on može doći do te izjave i dokumenata do kojih ti ne možeš a mogu utjecati na presudu.
nazalost nisam, tako reči bas suprotno. iz Dubrovnika.

@Tom, a tudji nemar, meni je covjek na raskrizju preprijecio put, tj poceo se bez zmigavaca polukruzno okretat, no to se nebi desilo da se nije prvo dao desno, meni je izgledalo kao da ce se prestrojit u desnu traku kad odjednom naglo skrene u ljevo, i preprijeci mi put ni reagirat nisam stigao, bez kocenje njemu u prednji ljevi kraj.

google maps, to je znaci tocno to krizanje.

on je ovaj crveni, vidi se kako se na pocetku krizanja dao desno, ja sam ovaj plavi, kad sam vidio da se poceo polukruzno okretati krenuo sam ga zaobic ljevo, no kasno me vidio.

nista otici cu se posavjetovati sa odvjetnikom. :dontknow:

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: ZG
« Odgovori #7 : 19 Srpanj, 2013, 22:39:10 »
za odstetu u vezi ozlijeda OBAVEZNO odvjetnik

Offline ivanm

• Tržnica : (+14)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #8 : 20 Srpanj, 2013, 07:48:54 »
tako je, bez njega ništa nećeš dobit.. bio si u prekršaju jer si preticao u križanju.
daj odvjetniku i pripremi se na čekanje, ja čekam već 2.5 godine.. bio u međuvremenu na vještačenju, kod doktora, itd..

Offline balki

• Tržnica : (+7)
  • maxi forumaš
  • idemo dalje...
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zg
  • Moj Skuter: Sportcity X50ie; X=3
  • Moja Kaciga: Nolan N80.8
  • MojSetup: Nadasve funkcionalna nakupina djelova
  • MojSpuh: Akrap
« Odgovori #9 : 20 Srpanj, 2013, 10:04:01 »
Nevezano na krivicu bi dodao dio vezan na krsenje s tudjim motorom- bez obzira ko je kriv ti bi morao frendu odma rjesit motor (popravit ili ga otkupit od njega) pa onda da ti cekas pare od osiguranja i sl...
Stvarni život je iluzija izazvana odmakom od tastature

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #10 : 20 Srpanj, 2013, 10:22:19 »
Kad situacija nije (po policijskom zapisniku) cista ko suza, u 99,99% slucajeva osiguranje ceka presudu suda kako bi doslo do isplate stete (kako za motor, tako i za ozlijede).

Kod mene je proslo ljeto situacija bila cista i Croatia je isplatila u cjelosti stetu za motor, ali sam morao potpisat da ukoliko dodje do sudjenja gdje ce se utvrdit moja krivica, moram vratit novce + kamate

Offline TomTomislav

• maxi forumaš
« Odgovori #11 : 20 Srpanj, 2013, 10:49:12 »
Tak je i meni ponuđeno,ako dođe da sam kriv da vračam novce.
......

Offline giannelli

• OPREZ na tržnici
  • maxi forumaš
  • *
  • Banned!
  • Warn a brother (WB)
« Odgovori #12 : 29 Srpanj, 2013, 11:10:43 »
tako je, bez njega ništa nećeš dobit.. bio si u prekršaju jer si preticao u križanju.
daj odvjetniku i pripremi se na čekanje, ja čekam već 2.5 godine.. bio u međuvremenu na vještačenju, kod doktora, itd..
To mi je i odvjetnik rekao da bi me mogli okrivit za preticanje jer nema svjedoka.
No stvar stvar je takva da nisam ni u jednom trenutko krenuo preticat, vozio sam u sredini svoje trake iza doticnog vozila, kad se polo dao desno jos sam bio na sredini trake. Onda se naglo dao ljevo, kad je vec bocno stajao vidio me i zakocio, ja sam se poceo davat ljevo kad sam vidio da on skrece ljevo. I zato sam udario u njegov pr.ljevi blatobran a ne u vrata od vozaca. Nisam izasao iz svoje trake. Nebitno to sad ovdje.

Nego muci me drugo pitanje, naime odvjetnik ce naplatit odstetu za ozljede od osiguranja na kojem je vozac auta.

A ja bi trebao imat pravo na odstetu onu u slucaju invalidnosti ili smrti, s obzirom da ce postojat postotak invalidnosti zbog posljedica ozljeda.
No posto nije moje osiguranje u pitanju vec od vlasnika skutera, imam li ja pravo na to? Ako da koji dokumenti mi trebaju od skutera?

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
« Odgovori #13 : 29 Srpanj, 2013, 11:32:16 »
Govoris o onom osiguranju koje ima polica vozila kojeg si vozio za vozaca i putnike?
Ako na to mislis, i ako je takvo osiguranje uopce uplaceno, onda imas pravo i tu policu teretit i imas pravo na to bez obzira sto nisi vlasnik vozila.

jedino racunaj na barem 10 puta manji iznos nego onaj kojeg ces dobit na teret polie osigurana drugog vozila koje je krivo za sudar jer su tablice invalidnosti kod te police (ove cije si vozilo vozio) u najmanju ruku Cudne. Ono sto osiguranje priznaje kod police auta iz tvoje price, toretski ce iznosit recimo 20%. Kod ove police vozila koje si vozio fe iznosit bitno manje. Znam, nije fer, al tako je.

I jos nesto - da i dobio novac sa t police, brem kako na njoj pise, trebas osta invalid jer sa nje ne dobias novce za boli, lijecenje itd koliko sam shvatio.

Iskreno, ja jos nisam ni podnio odstetni zahtjev po toj polici jer sumnjam d cu ista sa nje moc naplatit, a ako i hocu, to cde bit mizerija (a bio sam fino polomljen, al vjerojatno sa jako malim postotkom trajnog invaliditeta).

Ta polica u praksi sluzi obitelji nastrdlog. Recimo, ako on pogine, oni ce dobit iznos koji je tamo naveden, ako ostane jako teski invalid - isto.

Offline giannelli

• OPREZ na tržnici
  • maxi forumaš
  • *
  • Banned!
  • Warn a brother (WB)
« Odgovori #14 : 29 Srpanj, 2013, 11:55:01 »
da, na to mislim.  no ne znam je li se odnosi samo na 100 postotnu invalidnost.
A opet cuo sam da do 10posto ne racunaju invalidnost kao istu.
Tako da to valjda otpada.

Offline tronic

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #15 : 29 Srpanj, 2013, 14:42:43 »
jesi ono ti bio sa onim crvenim neosom?

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
« Odgovori #16 : 29 Srpanj, 2013, 14:58:06 »
da, na to mislim.  no ne znam je li se odnosi samo na 100 postotnu invalidnost.
A opet cuo sam da do 10posto ne racunaju invalidnost kao istu.
Tako da to valjda otpada.

Svaki postotak se broji.
Problem je sto ce isti lijecnik/vjestak koji radi za to osiguranje za istu ozlijedu rec da se radi o 30% za policu ovog u autu, a za isto to preko police o kojoj sad pricamo ce to bit 5%. I onda racunas da je max. iznos  (ajmo rec)za 100% invalidnost 100.000kn, a ti imas 5% sto je 20 puta manje  = 5.000kn.

U svakom slucaju, isplati se teretit i tu policu (nemoj od toga odustat), ali nemoj ocekivat neke velike novce

Offline giannelli

• OPREZ na tržnici
  • maxi forumaš
  • *
  • Banned!
  • Warn a brother (WB)
« Odgovori #17 : 29 Srpanj, 2013, 20:03:36 »
jesi ono ti bio sa onim crvenim neosom?
Nikad u zivotu nisam vozio crvenog neosa.

@alfa, znam da sam prije 4 godine dobio 3posto invalidnosti zbog lakseg loma u stopalu. Ne sjecam se jesam li to naplatio.
To se sad nece uzet u obzir?
A treba mi valjda broj police tog motora, zapisnik, medicinska dokumentacija i ne znam treba li sto od vlasnika?

Moze li se to bez cekanja sudskog rjesenja o krivici nego vec po samom zavrsetku ljecenja naplatit? I je li pametno to jer moje i od sudionika osiguranje je ista kuca. Jer tako se oni upoznaju sa slucajem i mogu pripremat nesto.. Ili je to glupost?

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
« Odgovori #18 : 29 Srpanj, 2013, 20:06:19 »
U pravilu se sudi za cijeli iznos. Bolje osig. kuce u startu priznaju obavezu isplate stete pa isplate neku mizeriju, al to je samo zato da im se ne obracunava kamata nakon sto sud zavrsi.

Svakako odvjetnika uzmi pa nek on to radi, a znat ce on sto sve treba od dokumentacije

Oboruzaj se zivcima i vremenom

Offline ivan salinovic sr sale

• forumski biciklist
  • Ivan Šalinović
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Vinkovci
  • Moj Skuter: Sp 125,Beverly 500
  • Moja Kaciga: Schubert S1 Pro
  • MojSpuh: Serijala bez katalizatora
« Odgovori #19 : 29 Srpanj, 2013, 20:43:40 »
Odi kod odvjetnika i pitaj ga sve što te zanima,on če ti najbolje reć ima milijun caka i gluposti,ima i odvjetnika koji rade s osiguranjima i doktorima kao u mom slučaju sve je bilo gotovo za 2 mjeseca i pare za totalku na motoru i za moje ozljede,zato pravac odvjetnik,inemoj nekog šabana uzet već koji se bavi time, tj prometnim slučajevima