a kaj imas mjenjati na bubnju?sa osnovnim setom bubnjeva pravi bubnjar napravi cuda,bitan je njegov groove i ritam..dok ekstremisti sviraju na setovima iza koih se ne vide pa daju sirok spektar raznih zvukova..klavijatura ko instrument je dobar ali u malim kolicinama,bar po mom ukusu..isti princip ko i gitara sa efektima..
da se napravi dobra muzika u bendu treba dobar bend znaci to je timski rad,a neka elektronika kaj se danas napravi na laptopu u programu sa gotovim semplovima je nist naspram benda koi radi sve od nule,sa svojim specificnim rifovima,zvukovima i stimungom..
npr moby mi je odlucan producent i one man band,sve instrumente sam otsvira i otpjeva a za tour si sastavi bend
koliko dobrih dj-a/producenata koristi gotove semplove? jesi kad otvorio virus ili neki digitalni synth? ili koristio isti takav uzivo? koliko opcija ima na sebi za podesavanje zvuka?
radi se o tome da u 95% slucajeva nije bend zasluzan za kvalitetu nego producent koji njihove divlje zvukove dotjera i obradi. a dj-i su sebi ti isti producenti. oni koji rade nove zvukove uceci programe i syntove kako rade.
bend bi zvucao nula bodova da im nije vrhunskih ton majstora i producenata.
znas kako ja velim svima onima koji podcjenju produkciju na kompjuterima? da je to samo uzeti program i nabacati i da to valja? uzmi i probaj. i za godinu dana mi pokazi di si dogurao u svijetu te muzike. kad je to svima samo tako onda uzmes i sa malo rada zaradujes puno love.
sta mislite na cemu se obrađuje muzika bendova danas? na istim racunalima i istim programima u kojima dj-i produciraju muziku.
zasto danas nema puno izdane muzike na plocama? zato sto je jako tesko danasnju kvalitetnu produkciju urezati na plocu jer ploce pucaju od naprezanja. dovoljan je jedan nabrijani synt i ode ploca u vjecna lovista. i to govori o tome koliko je danas produkcija bolja i jaca od svih prije koje su napravljene.
tomi, velim ti kad na koncertnom razglasu cujes sumove na plocama od poznatih bendova i elektronicara iz proslosti, mozes misliti kako cujes na studijskim monitorima. i onda mi netko veli da je gust to slusati? ahhaha jedini sum koji mi je gust slusati je sum mora ostalo me pogotovo u muzici ne zanima.