Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Kupnja guma  (Posjeta: 968 )

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline danyq7

• Tržnica : (+7)
  • forumski skuteraš
  • Banned!
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: ◘Minarelli◘
  • Moja Kaciga: Uvex
Kupnja guma
« : 25 Siječanj, 2012, 20:56:24 »
Trebo bi kupit 5 novih guma(4 za skuter i 1 za motor). Jel bolje da idem u sloveniju po gume ili da ih kupim ovdje? Ako bi kupovo u sloveniji jel trebam plačat carinu i te sve gluposti? Znači radi se o 5 guma tak da bi iznos bio poveći.

Offline R@kija

• Tržnica : (+23)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
Odg: Kupnja guma
« Odgovori #1 : 25 Siječanj, 2012, 21:04:16 »
stavi 5 ljudi u auto i na 5 racuna uzmes!

Online 3alfa3

• MS počasni član
  • Tržnica : (0)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: ZG
« Odgovori #2 : 25 Siječanj, 2012, 21:16:30 »
stavi 5 ljudi u auto i na 5 racuna uzmes!

Nije potrebno. Samo treba iznos (i to netto, bez DDV-a) rascjepkat na vise racuna i ni jedan nebi smio bit veci od 1000kn i koliko racuna - toliko ljudi. Recimo da ce trebat ukupno 3 osobe - jedna za gumu za motor, a dvije za gume za skuter

Offline daRio

• forumski skuteraš
« Odgovori #3 : 25 Siječanj, 2012, 21:27:13 »
Ne ljutite se ali sve napisano je netočno.
Ključna riječ u Carinskom zakonu je za osobne potrebe a to moraš i pravovaljanoim dokumentom dokazati.Btw,susjed,frend,baba i ostale varijante sa više računa su stvar dobre volje carinika.
Znači,za skuter  možeš kupiti 2 gume do iznosa od 1000 kn s time da ako račun glasi na tebe mora i ta dimenzija biti u knižici vozila koje također mora glasiti na tebe.
Tako zakon kaže a ako imaš sreće neće te tražiti da to dokažeš.
Isto vrijedi za auto i ostala vozila ali ponavljam,sve ovisi na koga naletiš na granici.
Tko ne vjeruje neka si progugla u Carinski zakona i bilo je na mnogo stranica stručno objašnjenje istoga.

edit - pogledajte si video
http://www.presretac.com/automobili/vijesti/kupnja-zimskih-guma-u-sloveniji-1433.html
« Zadnja izmjena: 25 Siječanj, 2012, 21:33:47 daRio »

Offline efz

• administrator
  • Tržnica : (+8)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zabok
  • Moj Skuter: Versulja 650
  • Moja Kaciga: SchuberthS1 PRO
« Odgovori #4 : 25 Siječanj, 2012, 21:45:09 »
Ne ljutite se ali sve napisano je netočno.
Ključna riječ u Carinskom zakonu je za osobne potrebe a to moraš i pravovaljanoim dokumentom dokazati.Btw,susjed,frend,baba i ostale varijante sa više računa su stvar dobre volje carinika.
Znači,za skuter  možeš kupiti 2 gume do iznosa od 1000 kn s time da ako račun glasi na tebe mora i ta dimenzija biti u knižici vozila koje također mora glasiti na tebe.
Tako zakon kaže a ako imaš sreće neće te tražiti da to dokažeš.
Isto vrijedi za auto i ostala vozila ali ponavljam,sve ovisi na koga naletiš na granici.
Tko ne vjeruje neka si progugla u Carinski zakona i bilo je na mnogo stranica stručno objašnjenje istoga.

edit - pogledajte si video
http://www.presretac.com/automobili/vijesti/kupnja-zimskih-guma-u-sloveniji-1433.html

Potpis  :icon_thumright:

Istina je da vise puta to prode bez nekih problema, ali ako carinik oce moze zezat i naplatit........dosta puta su me trazili knjizicu vozila
Sve za skuter/vespu - MStrgovina.hr
- tuning & styling dijelovi
 - gume
  - akumulatori
   - ulja

Online 3alfa3

• MS počasni član
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #5 : 25 Siječanj, 2012, 21:54:20 »
Onda da budem precizniji - dovoljno je da su ljudi iz istog kucanstva (znaci, ista adresa u dokumentima)

Offline The_d-river

• forumski pješak
  • *
  • Mjesto: Sisak
  • Moj Skuter: Gilera runner 50 sp 2010
  • Moja Kaciga: vemar
« Odgovori #6 : 26 Siječanj, 2012, 19:27:39 »
Onda da budem precizniji - dovoljno je da su ljudi iz istog kucanstva (znaci, ista adresa u dokumentima)
cemu se zajeb.... dunlop guma za skuter placena 380 kn za gileru zadnja 13 cola sad tocno nezz velicinu avina je bila 410 kn i ako uzimas vise probas na popust neki i to ti je to :)
Motor u srcu,adrenalin u krvi, brzina u glavi i anđeli čuvari!!

Online 3alfa3

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #7 : 26 Siječanj, 2012, 19:29:18 »
cemu se zajeb.... dunlop guma za skuter placena 380 kn za gileru zadnja 13 cola sad tocno nezz velicinu avina je bila 410 kn i ako uzimas vise probas na popust neki i to ti je to :)

I to kaj velis

Offline Go-Go RUNNER

• Tržnica : (+12)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: Gilera Runner 50sp
« Odgovori #8 : 26 Siječanj, 2012, 19:30:27 »
U motobox se javi, kad ti čovjek da ponudu ne vjerujem da će ti se isplatit ić za Sloveniju  :icon_thumright: