...cuo sam puno razloga ZA i PROTIV , ali malo dubinske pameti u svemu tome..
kad udemo u eu..
nece vise biti ZERP-a te ce nam talijani izlovit svu ribu iz naseg mora.. iz svog su izlovili..
voce,povrce i ostali proizvodi koje mi proizvodimo ce ic u njem itd a nama ce dolazit drugo razredna roba
benga ce poskupit..
nasa voda ce ic u eu besplatno...
ulazimo u drugu jugu..znaci opet nismo svoj na svome...
place se nece povecat.. samo cijene..
veci porezi...
i puno ostalih gluposti
zato sve samo EU NE !!
sve sto si vec naveo je realnost , ne buducnost nego sadasnjost..
zerp? povrce, kad si zadnji put bio u konzumu?
place ne mogu biti manje.. sada je tako jer ljudi nemaju di otici raditi za vecu placu, globalno se ucjenjeni trenutnom situacijom, mobing vlada..
kad se granica otvori stvar ce se promjeniti..
ja sam student, i protiv sam EU, ono sto se prica za studiranje kao, moci ces studirat gdje zelis je polu istina, jer se predmeti koje slusas vani ne priznaj u potpunosti ovdje, i obrnuto, tak da je i bolonja shranje i ostalo sve.... Jedno pitanje svima: zasto EU hoce nas? po meni, da pokupuju hrvatsku, i gdje cemo opet bit? kome cemo placat? strancima! bit cemo u svojoj drzavi, ali kao u tudjoj.... strah me jedino poskupljenja, kojih ce sigurno bit, a onda smo nahebali svi... bit cemo jos veca sirotinja (srednji sloj kojeg nema) ili bogat ili siromasan.... recimo, doci ce iz EU neko naredjenje koje cemo morat automatski prihvatit.. cemu onda vlada i sabor i sve ako je EU glavni? i sad mozes ic van radit, samo ti treba viza.
sve vec oni imaju kupljeno, ako im nesto treba kupe to bez da mi udjemo u EU..
kome sad placas? mislis da nam je lidl jeftiniji od njemackog? imamo manju kamatu?
ma jedini je problem sto smo se naguzili i cekamo da nam ga metnu..
mi jesmo zemljopisno u europi, i trebamo uci u EU , ali s jasnim stavom prema nasim interesima..
npr. odjebat ih po pitanju brodogradnje i ostalih industrija i brinuti svoje brige ,
ako sta pitaju uhvatiti ih za za jaja i dati im do znanja da i oni sami pomazu svoje industrije koje nebi smjeli pomagati..
ali opet je problem u nama a ne u njima
globalno gledano sutra neka se iseli samo predgradje jednog kineskog grada i hrvatske vise nema
bez EU , danasnje stanje je takvo, da sami od sebe nebi mogli zivjeti jer se sami krademo , proizvodnju si sami maximalno unistavamo itd..
....ja jedva cekam da udjemo u EU , pa neka nas prezive ako mogu
poskupljenja ne ocekujem, standard veci ocekujem, znacajno manju kamatu ocekujem,
ocekujem da cu morat vise raditi, ali i da ce mi i poslodavac morati postivati moja radna prava
cijeli niz zakona ce se morati uskladiti sa zdravim razumom a ne kako je sada..
ocekujem da ce se urediti sudstvo i da ce se stati na loptu po pitanju sivih ekonomija, kriminala, mafije, korupcije itd..
snalazljivi, radisni, pametni se ne moraju bojat europe.. oni kojima je sada dobro, oni vjerovatno razmisljaju drugacije..
mene vise strah nasih politicara itd. nego europe i njihovih