....jutros, ja dolazim da vidim je li Mr B. započeo raditi na mom skuteru...kad on već u fazi finalnog sastavljanja...taman montira poklopac ventila i glave.....trajalo još 30-ak minuta dok je pospajao i učvrstio sve cijevi...promijenio ulje....usput, pričamo....: nije bilo teško - jednostavan posao...ventile je naštimao po svome 0,1 -0,12....dizna je ostala ista 82 (iz kita za derestrikciju )...i misli da mi ne treba stavljati veču ( 86 ili 88 - 10 % veča se preporučuje )....
pali ga na kurblu....upali iz 2 pokušaja....upali i sa elektro-starterom....upali iz 3-eg pokušaja ( tako je palio i serijski )....radi tiho i ne prdi...ni malo glasnije nego prije
( radi se o kitu 80..., realno 72 ccm, dok je staRDUstuv bio 80+ , realno 80 -82 ccm...ovisno o glavi)
samo malo je štelao karburator...jedva dočekam da montira korito sica i da kaže..provozaj ga malo....zamislite uzbuđenje.....sjedam, krećem polako jer je izlaz od šljunka
ukratko, ja zadovoljan, zadovoljan, zadovoljan...skroz drugi skuter..odmah prihvaća gas....ako okrenem ručicu gasa za trećinu odmah hvata putnu brzinu po gradu od 50 km.....tiho vozi..možda malo dublji zvuk, ali nimalo jači.....uzbrdo s pola gasa uhvatim 30...a nekad mi je s zaletom i punim gasom trebalo držati puni gas da uhvatim 30...maksimalnu nisam probao.....samo 12 km sam prešao......ono razrada prvih 100, 200, 300 km....štedim ga. I gas prihvaća brže..tj. odmah...prije sam bio nesiguran kad bih se uključivao u promet, ili kad bi se otvorila rupa za prolaz između automobila....sad je sve to šala.....
ukratko, iako sam bio razočaran slabašnim 4T skuterom kad sam ga kupio, sad sam duboko uvjeren da je bolje kupiti Agility...relativno povoljan , kvalitetan, tih i lijep skuter, s dobrim kočnicama , svjetlom, i minimalnom potrošnjom i na njega ugraditi 80 ccm kit nego bilo koji serijski 50 ccm 2T skuter...!!!
eto, prvi izvještaj - 12 km s novim kitom.....( na brojaču je 2050 km, prije ugradnje je bilo 2038 ).....stay tunned....