kaj se tice ove motode toplo hladno, trebal si prvo ubacit lagere u blok , zagrijat blok sa fenom, samo upadnu untra poslje zagrijati lager il neku sipku pa ju metnuti kroz njega da prenese toplinu i samo spustis radilicu unutra onda , ja kad i ne smrzavam lagere opet znaju bez problema upasti u blok
Jebiga, zad rugi put znam točno kaj i kak trebam delati da sve ide po špagi kak se veli.
Radilica je gore, centrirana je(sa svake strane 1.3mm) i vrti se kak treba. Blok je sklopljen i čekam da stignu još neki djelovi pa idem složit ramu i onda plastike. Plastike idu na farbanje pa i to moram slagat.... do 2. mj bude sve gotovo a onda čekam topliji dan da sve to isprobam.
Najbolja metoda(meni) je navuć lager na stranu variomata, zagrijat veliki blok(fenom), i radilica sa lagerom upadne u nj. Tada zagrijat mali blok i ubacit lager u njjega, također lager samo padne. I onda jednostavno navuć mali blok na radilicu.
Zategne se imbusima i to bi bilo to, naravno 99% se radilica nebude okretala kak treba, tad se uzme cijev i stavi se na ležaj malog bloka(unutarnji prsten) i pritegne se maticom od magneta, osjetilo se bude kak lager sjeda na mjesto.
Uzmu se listići i scentrira se radilica(plastičnim čekićem se lupi po osi). I ako je sve kak treba radilica se treba vrteti bez ikakvog otpora.
Ta metoda je sad za mene prava, najlakša i nemreš zajebat niš.
Fenom moreš grijat blok bez brige, i ak je polimidni kavez uopče nemaš brige...kavezu nemre biti apsolutno niš. Ja sam koristil prst metodu, kad sam se opekel onda je bil blok spreman i lageri pada u dosjed samo tak, a porad imam kompresor i lagnano ispušem...
Da je kavez tak osjetljiv onda se bi otopil u vožnji.
@Dax - da sam tak delal bil bi prije gotov, a jbg moral sam sprobati to toplo-hladno, no sad vidim da je to bezveze gubljenje vremena kaj čekaš da se zmrzne, dosta je zagrijat i nemaš problema.
Idem deti par slika i mrtav sam, a ujutro UP. Blok je finito.