hebiga malo kasnim,al sam tek sad primjetio temu
Uglavnom,ja uvijek ali bas uvijek nosim kacigu,bio to djir do grada,po ulici,po šumi ili da planiram napraviti preko 100km.Da i ne postoji kazna za nenošenje kacige,ja bi je uvijek nosio zbog sebe i svoje sigurnosti.Čak i brata natjeravam da nosi kacigu kad ide s apn-om po sumi.Nikada necu shvatiti pojedince koje ne nose kacige,a pogotovo one koji ponesu kacigu,ali ne ne glavi nego oko ruke
Evo npr. danas je bio prilično topal i lijep dan i sigurno 50% motorista nije nosilo kacigu,a divljalju kroz grad...na svoje oci sam danas vidio decka koji je divljao s quadom po gradu i za malo se prevrnuo,a bez kacige je bio..i što bi sad bilo da je pao i udario glavom
Čak i za male brzine na 50-kama kaciga je obavezna...Evo jedna krava iz obliznjeg sela se jesenas vozila samo po susjedstvu na 50cc motoru bez kacige,u odjeci bez protektora i sa "pumicama" na nogama i sa 40kmh pala...posljedica je da je polomila pola zubiju,slomila ruku,natukla rebra,dobila blazi potres mozga,itd...a da je imala jaknu s makar osnovnim protektorima,kacigu i dolje obicne traperice vjerovatno joj ne bi nista bilo...ali neeee mora se ona preservati pred selom...
Sjećam se kad je odjednom pocela policija provjeravati da li motoristi vezu kacige,skoro svi su komentirali da tko to normalan veze,"a bas mi se da vezat",itd a ne shvacaju zasto se kaciga veze i da policija to bzvz ne propisuje...i naravno na kacigi se ne štedi,ne govorim ja sad da treba dat 1k eura za kacigu koju ce netko na skuteru 50cc nositi,ali neka ni ne uzima one jeftine kacige po 200kn,jer (iz osobnog iskustva) znam da ako se s rukom jace stisnu istodobno s lijeve i desne strane da ce puknuti