Kupuj preko foruma !! Kupuj povoljno preko webshopa KLIKNI ME
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
jedno pitanje neznam dali je prava tema ali evoza stelanje karba i dobre smjese dali posoji neki nazovimo "recert" (npr. okreni dva kruga taj vijak ili tako nesta) ili sve ide onak, po zvuku probaj vozi i slidal pstoji neki nacin da se utvrdi dali je dobro nastelovano osim voznje pa gledanja svecice i sl
sa stezanjem vijka dali povecavam ili smanjujem smjesu, kolicinu zraka
It is time for the Beast... the MUSTANG...... Coming soon on your screens ...
Citat: lokios - 12 Listopad, 2007, 16:37:36sa stezanjem vijka dali povecavam ili smanjujem smjesu, kolicinu zrakavise zraka okretanje obruto od smjeta kazaljke na satu
Citat: igor.sb - 12 Listopad, 2007, 19:11:54Citat: lokios - 12 Listopad, 2007, 16:37:36sa stezanjem vijka dali povecavam ili smanjujem smjesu, kolicinu zrakavise zraka okretanje obruto od smjeta kazaljke na satu nije kod svih tako
ev napravio sam tu casicu,davnoooo...majstor mi nekim ljepilom zaljepio,i sad on mi kaze nece to dugo trajati,pocet ce ti opet kad,tad da curi,i sad mene zanima dali ima da se posebno uzme ta casica,ili moram cjeli karb.mjenjati
toliko je gluposti receno u ovoj temi da ne znam od kud da pocnem... Veliki vijak koji je na dnu casice mora biti skroz zavrnut, inace sluzi za ispustanje goriva iz casice karburatora...Veliki vijak sa strane karburatora koji ima povratnu oprugu na sebi sluzi za stelanje ler gasa (okretaja na leru) on ima konusni vrh koji dodiruje klipic unutar karburatora. Zavrtanjem tog vijka klipic se podize a s njim i igla i ulazi vise zraka - nesto slicno kao da si malo dodao gas... Dakle, ako nece upaliti onda taj vijak stegni do kraja i onda kada se upali radit ce na visokim okretajima, samo ga smanji dok ne dobijes oko 1500 rpm, toliko da motor mirno radi kada je topao... Ako jos imas onaj manji vijak koji regulira omjer zraka i benzina na leru onda njega trebas skroz zavrnuti pa ga odvrnuti za 3 puna kruga 1080 stupnjeva... Pogledaj pod mojskuter.com servis u podforumu tuning i tehnicka pitanja...
Svjecica je najjednostavnija provjera...
...i skoro najvjerodostojnija!...
jeli ovo sarafic za zrak
Citat: Mr J - 12 Listopad, 2007, 16:09:06Svjecica je najjednostavnija provjera...Slazem seCitat: Mr J - 12 Listopad, 2007, 16:09:06...i skoro najvjerodostojnija!...Nebi se slozio.Naime, prehladna svjecica ce davati krivu sliku isto kao i pretopla.Osim ako ne pricamo o umetanju nove novcate svjecice odgovarajuce toplinske vrijednosti i ako ju onda prerezemo i gledamo gdje je nastao krug na izolatoru (reze se jer se drugacije ne moze vidjeti dobro).
celo klipa
a ovo sa temp. ispusnih plinova je ipak malo previse za nas obicne smrtnike
Citat: igor.sb - 18 Siječanj, 2008, 12:20:34a ovo sa temp. ispusnih plinova je ipak malo previse za nas obicne smrtnike A cuj, skupi se par zainteresiranih, podjeli se trosak i svi imaju postelane motore.
ev ovih dana cu skidati karburator,pa me zanima,dali mogu da skinem karb al da ne ispustim gorivo iz casice,posto mi je ona zaljepljena,i zasto sluzi ona prozirna cjevcica sto je spojena na karb.??
ima ulja,ehehhea kad nju skinem sa karba,oce izaci ulje