Nepotrebno prepucavanje... svakome je ono što vozi u principu najdraže i svaki skut se da složiti da ide.
Po meni najveća mana TGBa je kratka getriba što se i osjeti. Ja sa duljim sekundarom ne mogu serijskoj LC getribi ni blizu po pitanju top speeda.
Daleko od toga da skut nema snage, jednostavno nema duljine a da bi mjenjao primar, moram mjenjati zadnje polutke, kuplung i zvono što mi ne pada na pamet s obzirom da oko toga nemam nikakvih problema.
Vidio je doritos juče da baš i nije da moj setup ne ide. Iako je prevrtavao no to opet nije isprika jer istini za volju, ni njegov dojučerašnji F15 nije podešen iako ima jači setup od mene no to je i logično.
Uspoređivati LC Trophya sa AC sportom i nema smisla no eto, napomenuo sam čisto da se stavi u neku perpektivu tj. da se dobije dojam.
Al da če skut napatiti i jače skutere (50LC) sa minimalnim ulaganjima, to je istina, do neke brzine uvjetovane kratkim prijenosom koji je u tom slučaju pozitivna prednost. (Startniji je)
Ono što recimo R50X izdvaja je ciklistika, kvaliteta materijala, ovjes, kočnice i dodatni gadgeti koji ga stavljaju klasu iznad. Na isti skut ide gore LC setup sa Aprilie SR i da se to bez nekih poteškoća složiti a onda ga to stavlja pak u rang sa svima ostalima, pogotovo ako pogledam cijenu prerade naspram startne cijene. Dok jedan Rox starta sa 17+ kila kuna, isti TGB sa preradama ne doseže tu cifru a to je po meni i njegov najveći adut.
Pitanje je samo koliko ljudi gledaju realno na to sve. Cajger od skuta koji laže, ljudi koji se uvjeravaju da im serijala ide preko 70 ili su navukli 80 na nizbrdici pa se uvjeravaju da im skut ide ko metak i nisu neko reprezentativno mjerilo kvalitete.
303R je jeftinija solucija i za cijenu koliko košta možda nije najbolje riješenje jer se dobro zna da je R50X samo 2k kn više a ujedno je podosta bolji skuter.
Opet, dok na luni prohrđa sve od šerafa do rame, niti na jednom TGBu nikad nisam vidio da je prohrđao u prvih par godina što pak opet govori o materijalima. Svi su oni u konceptu jednaki samo je TGB naspram njih jednakiji.
2 Mikseta: Teško si je priznati ali taj isti CPI ne crijedi po mome zrno graška. Probali smo par puta nešto i napraviti od njega.... no to je magare od skutera i ništa više. Od kočnica koje su koma, frge koja ne valja ničemu, sav je zaštopan i ne ide nikako. Materijali korišteni su daleko lošiji, plastike pucaju i tako dalje... Ne brini, slagao sam ih par i odustao jer rast performansi ne prati cijenu što opet ne znači da se neda nešto od njega napraviti.... Naprotiv, samo koliko če to koštati.