Proslu nedelju dobio sam slobodan dan i zajedno sa kolegom odlucio se na avanturu koja se mnogima cini kao nemoguca misija.
Zapicili smo se do Crikvenice, nas dvoje na jednom skuteru
Piaggio nrg power dd LC.
Tek sam se tad uvjerio u kvalitetu moje male masine. Krenuli smo oko 11 pop. bez ikakvih rezervnih djelova sa zanemarivom kolicnom alata, nesto para i rezervne odjece. 80% puta ful gas, vrucina, penjanje kroz gorski kotar sa max brzinom od 40 kmh (preko nije islo) stali smo svega 2 puta u svakom smjeru tek toliko da odmorimo guzice, nesto popijemo, pojedemo i natocimo zednu 50 ku cija je potrosnja naglo skocila uz sve te napore.
Ceste pune zavoja i preljep pogled pratili su nas velik dio puta, najveci gust je bio spustanje prema kvarneru kada je brzina uglavnom prelazila 80 kmh. Ono sto me impresioniralo je da niti u jednom trenutku nije bilo naznaka pregrijavanja ili bilo kakvih cudnih pojava. Oko 15h ukoceni i slomljeni, sa smjeskom na licu stigli smo do odredista, okupali se, pojeli, popili pa jos malo popili i zadovoljni krenuli nazad.
do zg nam je trebalo nesto manje vremena jer vecinu puta smo se spustali tako da smo "vec" oko 1 h sa 380 prjedenih km bili doma
Na putu su nas pozdravljali mnogi bajkeri kaj su prosli pored nas, vjerovatno iz nevjerice
U svakom slucaju jedno zanimljivo iskustvo, ako zanemarimo "komfor"