to je trzisna utakmica, dok nije dosao keeway nisu ni ostali bili tako jeftini
..ovo je u biti lijepa tema, za popricat ..a istina je dobra za konacnoga kupca po pitanju rusenja cijene..
cfmoto sam probao usporediti bas recimo s peopleom.. dati uvid na jedan svoj nacin , i MOJ zakljucak je da svaki novcic ima dvije strane lica
globalno
moje misljenje je da svaki ima svoga zadovoljnog (..a i nezadovoljnog ) kupca, pa i baotian.. samo svatko sam treba sa sobom odlucit sta mu treba , koja ima ocekivanja i sta mu je najpametnije..
nekom je bitnije da sacuva i zadnju kunu jer ima svoje razloge, pa makar kurblao , a neko si moze priustiti samo najbolje
e sad, svi mi najradije bi vozili mercedese.. pa makar i ove nove, kvarljive jel , ali smo , neki jel , ipak primorani balansirati..
kymco zna najbolje sta to znaci balansiranje jer je u neku ruku u HR postao "institucija" po pitanju kvalitete , a za koju kunu manje od "talijana i japanaca.." ..zar ne
u biti, nije keeway zaostrio utakmicu, vec cinjenica da se pocelo prodavati puno skutera podjednakog izgleda i kvalitete. Da podsjetim, prvo se pojavio Tin MAtteo sa "hrvatskim proizvodom" - kako su se reklamirali - "Hrvatska pamet i hongkongške vrijedne ruke". Možeš mislit
No, taj je skuter koštao 10.999 kn kad se pojavio 2004. na ZG auto show. NEdugo potom krenuo je Italscooter, koji je spustio cijenu na 7.999 kn, i nudio dilerima, pazi ovo, 40% rabata!!!! Nakon što su našli ovce za šišanje, i uvalili par kontejnera po tim cijenama, shvatili su da je to to, i da nitko nece kupiti njihovu robu, jer se vec pojavio novi uvoznik baotiana, stanoviti pekar iz sibenika, koji je prodavao iste takve po 5.999kn. Onda Bionatura spusta na 4.999, pa na 3.999, nakon sto se pojavio jos jedan uvoznika Baotiana, a nakon njega i Qingqi sramezljivo kuca na vrata hrvatskog trtzista
Usporedo s njima, krece i Pevec sa Yamasaki motors, MEtro sa renomiranim Gekko skuterima. Zajednicko svima je sto izgledaju identicno
)) Naravno, stize i Keeway, koji prve godine biljezi kakve takve rezultate, ali sad vise ne mogu naci nekog dilera ni da besplatno dijele. Vidjet cemo sta ce sad biti, izgleda da otvaraju firmu u HR, posto vec špar mjeseci daju oglase da traze ljude za radni odnos.
NAravno, svaka roba ima svoga kupca, svatko ima svoj ukus i prohtjeve. Ali, kao sto i gornji rezultati govore, mislim da ce polako vrijeme pokazati da kupci najvise vole zlatnu sredinu. DA nije tako, DAcia bi bila najprodavanija marka u Hrvatskoj, a Daewoo Tico najpopularniji model svih vremena. A gle cuda, najbolje se prodaju Opel, Renault, Škoda - kvalitetna srednja klasa...